You are hereBoompjesdijk

Boompjesdijk


By dommeled - Posted on 21 January 2011

Datum # Leden Route Afstand Chauffeur Ritkapitein
01 May 41 leden Boompjesdijk 90 KM
WeekendNr Weer Temp Windrichting Windkracht
1118 Zonnig 13 C NO 4

Clubrit 1 mei 2011: een  "Boom"pjesdijk opzetten...

Deze dag staan we weer met 40 leden aan de start. Corne rijdt vandaag met de eigen volgwagen achter ons aan. Rene van Dongen is vandaag de ritcommissaris en we spreken af dat ik waar nodig de te volgen route mede aangeef.

Al kort na het vertrek is het een ander lid met veel parcourskennis, Adri, die vanaf het Boerenverdriet een behoorlijk tempo op kop ontwikkelt waar menigeen op dat moment de nodige moeite mee heeft. Ik laat Adri gewoon zijn gang gaan wat meestal betekent dat hij een meter of tien voor de groep uitrijdt. Op de Noordzijde Zoom temporiseren we wat mede i.v.m. het abominabele wegdek.

Jan Kees rijdt vandaag mee in een opvallend wit tenu. Makkelijk in de gaten houden in de finale straks!

Tot net na Moerstraten rij ik wat kilometers mee op kop waar Adri zich dan altijd nog naast of een half wiel voor me rijdt. Ik voorzie al dat 't een dag van hard werken gaat worden in de wetenschap welke route we vandaag nog volgen!

Even na Welberg valt er een gat van een meter of twintig. De wind waait schuin rechts op kop terwijl vooraan het tempo ruim boven de dertig ligt, in elk geval moet ik daar ruim boven de 35 per uur rijden om weer aan te sluiten met nog een aantal anderen in 't wiel.

Op 't fietspad richting Dinteloord al bijna niet anders, ik zit in de eerste helft van de groep maar door de hoge snelheid lopen we toch risico doordat menigeen vermoeid gaat raken, tegelijkertijd uit de wind en dus niet op dee kant wil zitten maar gelukkig loopt 't allemaal goed af.

Als we via de Kleine Dijk richting Boompjesdijk rijden hebben we dermate veel snelheid dat we daardoor de verkeerde kant van een splitsing nemen. We rijden de doodlopende Koningsoorddijk op, omkeren dus. Nauwelijks is iedereen weer aangesloten of 't tempo gaat alweer richting de 33-34 per uur. Via de Boompjesdijk rijden we een zuidelijke lus om via de Mariadijk weer richting Dinteloord te rijden. Opnieuw moeten daar een aantal leden passen. De enthousiaste Rubin zit keihard op kop te beuken waardoor het achteraan opnieuw kantje rijden is. Met respect voor Rubin's kracht en enthousiasme leg ik even later uit wat het op deze manier op kop rijden betekent voor de ledenachterin de groep.

Volgens de routebeschrijving zouden we normaal via de Bloemendijk richting Stampersgat koersen, nu rijden we rechtstreeks naar en door Dinteloord naar de suikerfabrieken bij Stampersgat.

Op de Gastelsedijk breekt de groep in 2 delen uiteen. Deze situatie blijft zo bestaan totdat we de brug bij Gastelsveer zijn overgestoken en in de richting van Wouw koersen. Bij Wouw bezorgen we een jong gezin de schrik op 't lijf door direct na ze te zijn gepasseerd rechtsaf te slaan waardoor ouders met kinderen hun toevlucht in de berm moeten zoeken. Ik reeds op dat moment zelf voorin maar de afslag verrastte mij ook enigzins. Desalniettemin was er op dat moment 1 keuze aan de orde: vaart minderen en achter dat gezin blijven. Dat we dit niet deden mogen we ons allemaal aantrekken!

Zo rijden we via Roosendaal, Brembos en Nispen naar het finaleparcours. Daar gaat Adri eindelijk van kop af want hij heeft vandaag voor de B gekozen! Rob Naaijkens maant iedereen (13 man) met demarreren/versnellen te wachten tot na het 1e zoombruggetje in de Ouwerveldenweg. Daarna wordt het tempo opgevoerd maar komt het niet tot een ontsnapping. Zelf merk ik op dat moment wel dat ik onderweg al de nodige inspanningen heb moeten doen door telkens al of niet door de wind terug naar voren te rijden. Ik ga dan ook te ver van achteren de dubbele bocht nabij de Vleet in waardoor ik vervolgens op de Schouwenbaan met de wind schuin van voren al snel in de ongewenste positie op de kant kom te zitten. Opnieuw is het Rubin die vooral het tempo bepaald. Ik wordt als laatste door Mark de Kok voorbijgestoken die ook wel ziet dat ik een "probleem"heb en af en toe het laatste wiel moet lossen. Toch kom ik er weer snel doorheen en als Rob Naaijkens vooraan wegspringt houdt men vooraan de benen verder stil waardoor de door Rob gewenste vlucht een solopoging wordt. Achterin moet o.a. Richard de groep laten gaan en Jan Kees rijdt naar verluidde lek bij 't 2e zoombruggetje in de Schouwenbaan. Onderwijl is er nog wat "discussie tussen Frenk en Joop die door de berm weer in 't wiel van Rene vervaarlijk opzij zwiept, althans zo werd 't mij beschreven want ik was weer vooral met mezelf bezig en jullie weten 't, je kunt als deelnemer aan de koers niet alles in je opnemen. Vooraan laat men Rob tot aan de Wouwse Hil wat zwemmen maar bij het opdraaien van de Westelaarsestraat is de groep weer compleet. Rob doet nog een paar pogingen (4 in totaal geloof ik) maar zonder succes.

 

Even neemt een kwartet met o.a. Rene van Dongen en Mark wat voorsprong maar mede door mijn eigen bijdrage en die van de hardwerkende Frenk komt alles weer samen. Ik kan me goed voorin handhaven en neem me voor zo kort mogelijk te eindigen. Dat doe ik uiteindelijk ook wel maar helaas net buiten 't podium... Charl piloteert Rene naar een nieuwe zege en in hun wiel wordt Robbert Maartense derde.

 

Bij de B is Perry de winnaar van een groep waar vandaag volgens mij wel meer  "A "-renners vertoefden...

 

Volgende week rijden we naar de Bathpolder en via Oesterdam en Tholen eindigen we met de finale in Halsteren, maar manne, wel een beetje fatsoenlijker van tempo en gedrag dan vandaag. Tot zover mijn reactie op 't reeds ingediende commentaar voordat 't verslag klaar was.....

 

Reinier Goosens

 

 


 

WISJVOEL TINKING

 

ik moet voor hem zijn…ik moet voor hem zijn…ik moet voor hem zijn

kromgebogen over mijn stuur..

mijn blik op, ja op wat..

ik moet voor hem zijn.. ik moet voor hem zijn..

potverdorie, ik waai er bijna af

vandaag dan maar geen ontsnapping, ik heb denk ik wel wat anders voor mijn stukkie over de finale

ik moet voor hem zijn ..ik moet voor hem zijn..

de Westelaar, ik zit er nog aangeplakt

ik moet voor hem zijn..ik moet voor hem zijn..

Hee.. ik zie hem niet meer!!! Dr afgewaaid!!

nou er aan blijven plakken

ik ben nog voor hem, blijf er aan..

nog even, naar de streep, volhouden

Jaaaaaa ik ben voor hem, ik ben voor hem !!!

 

Jammer Reinier, maar ik was met de B mee!

 

Richard

 

 


 

*** Mededeling van het bestuur ***

Het toevoegen van commentaar op dit verslag is door het bestuur dicht gezet omdat het sommige reacties "op de man" waren en dit niet de bedoeling is op de site. Het bestuur is van mening dat verschillen van inzicht of persoonlijk issues ook persoonlijk uitgesproken moeten worden, en niet via commentaar op de site.