You are hereHoeven

Hoeven


By dommeled - Posted on 21 January 2011

Datum # Leden Route Afstand Chauffeur Ritkapitein
17 Apr 32 leden Hoeven 94 KM JohnBroe
WeekendNr Weer Temp Windrichting Windkracht
1116 Licht bewolkt 14 C NW 2

Met een "relatief kleine groep (31)  renners vertrekken we kort na negenen op weg voor een lekkere lange rit naar Hoeven.

 

Met Renzo zet ik me op kop van de groep en om wat "soepelheid" in m'n benen te rijden is het tempo in de eerste kilometers nogal aan de forse kant waardoor bij het oprijden van de helling op het Boerenverdriet achter me een "lichte verontwaardiging" mijn deel wordt en laat ik het tempo weer wat zakken. Renzo is vandaag de ritcommissaris met gedeeltelijke assistentie van mijn kant. John van Broekhoven bestuurd vandaag de volgwagen, deze keer is dat de bus van Rob Rinox Franken.

 

Bij het binnenrijden van Wouw is door wegwerkzaamheden de route omgelgd en helaas moet John met de bus daar omrijden. Helaas had ik dit vooraf niet gezien want dan had een omleiding via Kruisland een betere keuze geweest. Nu fietsen we door een woonwijk van Wouw richting de Spellestraat maar John zien we nu pas veel later, vlak voor Stampersgat, weer terug.

 

Het weer is aangenaam hoewel de zon over het algemeen net iets verscholen blijft achter lichte bewolking. Nabij "De Stok" hoor ik mijn mobiele telefoon afgaan omdat John contact probeert te leggen. Even later stoppen we even bij de Roosendaalse Vliet om John even terug te bellen maar helaas lukt dat op dat moment even niet en besluiten we door te rijden richting Stampersgat.

 

Als we parallel rijden langs de Vliet zien we aan de andere kant John rijden. Aan de verkeerde kant van 't water dus. John rijdt vervolgens weer terug en sluit vlak voor Stampersgat aan. In dit dorp laat ik me even terugzakken om John de weg te wijzen maar mag vervolgens even flink in de beugel om achter de bus terug in de groep te komen.

 

Adri is weer regelmatig op kop van de groep of een aantal meters ervoor te vinden en vooral op een klinkierstrook richting Hoeven schroeft Adri het tempo van kop af flink op. Dit kennen we inmiddels wel en de groep laat Adri dan ook gewoon rijden. Via Hoeven en Rucphen/Schijf rijden we via Nispen naar de finale van de rit.

 

In de eerste kilometers is er weinig te vertellen buiten dan dat er vandaag een grote groep met de A meerijdt. Voor 't eerst zie ik daar Ludy Marcus goed meerijden en ook is Pierre van Loon weer eens mee!

 

Net na het keerpunt bij de Vleet is er een forse tempoversnelling van Daan, vandaag voor 't eerst op z'n mooie nieuwe Focus! De tempoversnelling doet me erg veel pijn en met moeite weet ik me voorin te handhaven en net op tijd laat Daan 't tempo wat zakken. Verder zijn er tempoversnellingen van Rob Naaijkens maar tot en vermeldenswaardige vlucht komt 't niet echt. Mijn eigen pogingen daartoe zijn nauwelijks als zodanig te benoemen want ik heb simpelweg de benen niet vandaag en moet maar gewoon zien mee te komen met de groep.

 

In de laatste kilometer is er een aanval van Hylke welke niét wordt beantwoord door mannen als Daan en Charl maar door het nieuwe lid Robbert van Veen en.... Richard! Ik zie dat Charl en Daan wat ingesloten zitten, omdat Hylke nog sterk kan doorgaan eist hij vandaag de winst op! Robbert en Richard worden respecftievelijk 2e en 3e waarvoor chapeaux! Daan en Charl zetten nog een sprint aan maar komen duidelijk te laat!

 

Bij de B is er in de laatste kilometers een aanval van Jac. Linders en Wouter van Welzen welke nog beantwoord wordt door Bas ter Stege. Rob Franken is uiteindelijk de snelste op de streep!

 

Tijdens het terugrijden komt Lars bij het oprijden van het fietspad over een drempel zwaar ten val, blijft zelfs even versuft liggen maar staat gelukkig met hulp van Corrie weer op z'n benen. Een hoofdwond, schaafwonden, een kapotte trui en kapotte shifters zijn Lars' deel maar buiten de genoemde schade loopt dit gelukkig goed af!

 

Reinier Goosens