You are hereRucphen

Rucphen


By dommeled - Posted on 01 March 2017

Datum # Leden Route Afstand Chauffeur Ritkapitein
08 Oct 22 leden Rucphen 73 KM pietschi JochemNi
WeekendNr Weer Temp Windrichting Windkracht
1740 Regen 14 C NW 3

KOMT DE REGEN OF KOMT DE REGEN NIET.....

De herfst is nu echt losgebarsten! Afgelopen week hebben we al flink wat wind en regen over ons heen gekregen. Een blik op Strava leert ons dat er niet erg veel getraind is deze week. Het seizoen nadert overduidelijk zijn einde. De Ronde van Lombardije (winst Nibali) is verreden en dat is voor velen het teken om een tandje minder te schakelen!

Aan de opkomst was het ook te merken: Slechts 22 leden aan het vertrek, aangevuld met twee gastrenners waaronder oud-lid Dolf. Onze ritkapitein is niet aanwezig en dus overleg ik met Jochem even over wat te doen. Het is op dat moment droog maar de natte wegen om ons heen verraden de neerslag die recentelijk gevallen is. De donkere wolken in alle windstreken beloven ook al niet veel goeds en dus besluiten we met z'n twee├źn om de rit wat in te korten. Om leden die later willen aansluiten niet te missen rijden we het eerste gedeelte tot aan Moerstraten volgens planning.

Ter hoogte van Steenbergen kort Jochem dan de rit in door de Boonhil in te slaan. Een bekend stukje wat we normaal de andere kant op rijden. Altijd weer leuk om een veel gereden route andersom te rijden. Het is dan net of je in onbekend gebied fietst! Even later rijden we dan Kruisland in, en even later richting Oud Gastel. De moeilijke passage bij de stoplichten gaat dit keer vlotjes. Even later passeren we de A17 en buigen we direct rechtsaf . Hier vindt een, zo te zien spontane, plaspauze plaats. TC het Lekke Ventieltje was here!!

Sinds een tijdje heeft Oudenbosch ook zijn eigen randweg, de N640. Op zich is het geen probleem wanneer een onbeduidend boerengat buitensporige ambities heeft, maar jammer is het wel dat de fietser altijd de dupe is van planologische incompetentie van plaatselijke ambtenaartjes. En dus kronkelen we er eventjes lustig op los. Het lijkt wel de situatie bij de nieuwe brandweerkazerne in ons eigen Bergen! Wie op de kaart kijkt begrijpt waar ik het over heb....

Ook nu kiest Jochem voor een alternatief stukje route waardoor we de naamgever van de route van vandaag niet bereiken. Het is gelukkig nog steeds droog! Even later rijden we via de Rozenvendreef richting Nispen. Hier wordt het tempo wat opgevoerd. Tot nu toe heeft Jochem zich heel goed aangepast aan de omstandigheden. Bochten worden zorgvuldig en met lage snelheid genomen. De teller wijst op dat moment 29,0 km/uur aan. Compliment voor Jochem wat dat betreft, veiligheid boven alles. Jochem heeft dan al veel op kop gereden, net als Bas en Michel. Die laatste twee rijden nu het laatste stukje tot de splitsing nog steeds vooraan.

Na de splitsing gebeurt wat ik verwachtte: Bas en Michel zijn afgeslagen en het tempo zakt bij de A direct! Eigenlijk begint de finale pas bij het bruggetje over de Zoom. Maar besluit daar niet op te wachten, bang als ik ben dat we dan zo'n beetje tot stilstand zullen komen. Net als vorige week ga ik op de pedalen staan en de finale is wat mij betreft gestart! Vooraf had ik al met Rob afgesproken dat we het spel direct op de wagen zouden gooien. Zoals te verwachten zit Charl in mijn wiel, gevolgd door Ludo. Zoals ook te verwachten neemt Charl pas over als ik mijn benen echt stil hou. Eventjes draait het wat als Ludo ook overneemt.

Dan is het Rob die zijn deel van het plan uitvoert. Ik laat lopen terwijl Rob met Dolf in zijn wiel afstand neemt. Dolf moet echter al snel afhaken en moet Rob het alleen doen. Ook nu is het weer Charl die het tempo weer opvoert en zo Rob niet te ver laat uitlopen. Een handjevol renners doet de achtervolging waaronder Jan Kees en Jochem. Dit lukt goed zodat Rob al snel zijn benen stilhoudt. Voor mij het teken om zelf weer wat te proberen. Ik krijg echter geen ruimte en dus volgt een kat en muisspel op kop van de groep. Zo verhoog ik een paar keer de snelheid vanaf kop om te kijken wie reageert.

Halverwege de Westelaar is het weer Rob die springt. Dit keer is de tijd blijkbaar er rijp voor want het valt eventjes stil daarachter. Het zijn vooral Charl en Jan Kees die de achtervolging proberen te organiseren. Eerst alleen verbaal, later ook door daad bij het woord te voeren. Ondanks deze inspanning rijdt Rob nog steeds vooruit terwijl donkere wolken zich boven ons samenpakken. Even later komt het er dan ook met bakken uit. Binnen de kortste keren ben ik door en door nat. Al die tijd houdt Rob zijn voorsprong, zij het dat hij steeds binnen schootsafstand blijft.

We zijn al bij de Tol als eerst Charl en daarna Jan Kees even vol gas geven. Arjan probeert af te stoppen maar Rob komt steeds korter voor ons te zitten. Met nog 500 meter ga ik dan aan en rij het gat naar Rob dicht terwijl niemand in mijn wiel zit. We besluiten er niet om te sprinten en ik laat de eer aan Rob die zo zijn zesde overwinning van dit seizoen binnen haalt. Jan Kees pakt achter ons de derde plek. Het regent nog steeds hard en iedereen besluit om direct terug naar huis te rijden. Samen met Arjan rijd ik nog even bij het Strandhuys langs om te melden dat er vandaag niemand zal langskomen....

Daan