You are hereSnertrit (Horendonk)

Snertrit (Horendonk)


By dommeled - Posted on 28 February 2016

Datum # Leden Route Afstand Chauffeur Ritkapitein
30 Oct 34 leden Horendonk (Snertrit) 57 KM tomboger dommeled
WeekendNr Weer Temp Windrichting Windkracht
1643 Zonnig 12 C NW 2

Vandaag sluiten we het 46e fietsseizoen van TC de Markies (voorheen 't Hoefke) af. In de clubhistorie zijn er uiteenlopende omstandigheden geweest zoals een zware storm, sneeuwval en vooral regen. Vandaag beleven we een prachtige herfstochtend waarvoor dan ook een grote groep leden zich om 9:00 uur op de Boulevard meld. Arjan keert nog even terug naar huis want die is op de fiets vertrokken zonder helm....
Om vijf over negen meldt hij zich inclusief helm en kunnen we vertrekken. Walter is vandaag met zoon Wout aanwezig. Een leeftijdsverschil van zowat 57 jaar met Richard....

Vooraf wordt door Rene dat niet hij in zijn voorzittersrol bepaald waar de streep is maar Tom Bogers die vandaag de bus bestuurd. De mastendreef is de afgelopen week voorzien van fraai nieuw asfalt maar zo is ook onze streep verdwenen en het witte paaltje wat onze streep nog eens extra markeert is ook nergens meer te bekennen.
In het wiel van Kees Simonis en Bas ter Stege rijden we de stad uit richting Nispen. Ik meende dat we daar linksaf zouden gaan maar op aangeven van Daan rijden we rechtdoor het centrum van Nispen in.
Uiteindelijk rijden we via de Rozevendreef vervolgens rechtsaf richting de Nederheide. Daarin een strook onverhard en vooral om tijdig keien en kuilen te ontwijken "vlieg" ik eroverheen met Daan in mijn wiel. Daan laat zich ook niet meer terugzakken en blijft vooraan mee het tempo bepalen.
Al snel rijden we met een groep van een man of 17 de finale in. Impulsief besluit ik nog eens gek te doen en meteen weg te springen. Daan wenst me nog succes en weg ben ik. Niet lang, al snel springt Sjel over me heen. Op mijn "verzoek" laat hij me aansluiten en zo rijden we met 2-en op kop. Na een paar honderd meter sluit Charl en meteen zegt dat we gaan draaien, althans, dat begreep ik. Het enige wat er gebeurt is dat Sjel enkele keren naar links gaat om MIJ te laten overnemen maar daar ben ik niet toe in staat en Charl zien we vervolgens ook nooit op kop. Onder aanvoering van Folke en Jan sluit de groep op de Vleet weer bij ons aan. Sjel blijft onverstoorbaar op kop rijden met mijn even onverstaanbaar in Sjel's wiel.....
Op de Schouwenbaan springt Jochem weg maar meer dan 50 meter krijgt hij niet en nog steeds onverstoorbaar sluit Sjel met de groep in zijn wiel nabij de zoom weer aan.
Zodra we op de Westelaar rijden is het wachten op de volgende aanval en die komt er ook. Van Huub...
Er gebeurt verder niets, nog steeds blijft Sjel tempo rijden. Huub pakt 100 meter en slaagt erin die voorsprong vast te houden. Onder de hoogspanningsmasten springt Rene weg met de groep achter hem aan die vervolgens weer stilvalt. Huub houdt zo toch nog voldoende voorsprong over om met kans de laatste kilometer in te gaan. Opnieuw zet Sjel, tot mijn verbazing, aan met een aantal afmakers lachend in zijn wiel. Dat duurt niet lang en niemand neemt nog initiatief de achtervolging echt op gang te brengen en zo zie ik van achteruit de groep Huub als eerst bij Tom voorbijrijden! Toch een beloning voor een heel seizoen in de finale op kop sleuren, aanvallen en tot vandaag zonder resultaat! Joop en Folke worden 2 en 3. Bas wint de sprint bij de B.
Vervolgens doen we ons bij 't Strandhuys te goed aan de snert en broodje kroket/frikandel. Nu het seizoen gedaan is deelt Rene mee wie er genomineerd worden voor het clubkampioenschap 2016. Dat zijn Daan van Dommele, Mark de Kok en Huub Schijns. Je kunt deze week uiterlijk 3 november, jouw keuze doormailen naar Rene van Dongen!

Reinier Goosens