You are hereJAVADO-rit

JAVADO-rit


By dommeled - Posted on 28 February 2016

Datum # Leden Route Afstand Chauffeur Ritkapitein
11 Sep 12 leden JaVaDo-rit 80 KM RichardS ReneDong
WeekendNr Weer Temp Windrichting Windkracht
1636 Lichte regen 19 C ZO 2

JaVaDorit 2016

Een JaVaDorit zonder Mister JaVaDo Reinier is natuurlijk even wennen. Reinier en Huub zitten in Zuid Frankrijk en hebben daar de Mont Ventoux vanaf diverse kanten succesvol bedwongen. Maar ook zonder deze heren gaat deze unieke rit natuurlijk door.

Hoewel, de aanmeldingen gingen niet vlot en als er dan ook nog twee leden niet komen, Jochem en Wouter, dan is de spoeling dun. Uiteindelijk zijn wij met twaalf renners en Richard als chauffeur. Richard ontmoet ik al vroeg deze ochtend want in mijn ritje van Huijbergen naar Essen kom ik Richard tegen. Wegens een wegafsluiting t.b.v. de plaatselijke braderie in Essen Hoek blijkt de bus er niet langs te kunnen. Op verzoek van onze chauffeur van dienst stap ik in de bus om de weg te wijzen en samen zijn wij nog net op tijd voor de start. Dit lukt onze penningmeester niet. Ook Daan had last van de wegafsluiting en is te laat maar komt achter de bus alsnog aansluiten.

De rit zelf verloopt prima. René en ik doen het kopwerk deze tocht, nog kort ondersteund door Frank Ros en Arjan. Er is duidelijk gepeild en René heeft de rit eveneens op zijn navigatie gezet. Op zijn nieuwe Kuota roept René soms tegen mij om iets rustiger dan wel iets harder te rijden. Zo rijden wij een goed contant tempo van precies 32.0 km per uur.

De route is mooi. Na Essen oostwaarts richting Breda alwaar wij kris kras weer terug draaien in westelijke richting. Via onder andere de Galderse Meren en na diverse keren de A 16 te hebben gepasseerd fietsen wij terug naar Klein Zundert, Sprundel, Schijf en uiteindelijk weer Essen. In Essen missen wij nog een afslag maar dit wordt gelukkig tijdig ontdekt en snel hersteld.

Snel aan de koffie en de boterhammen. De zult is weer terug na de ham van vorig jaar. En uiteraard pittige mosterd. Een vriendelijke stevige Belgische dame met humor (door ons al snel gebombardeerd tot pilaardanseres) serveert onze drankjes vandaag. En al snel volgen de uitslagen van de eerste twee posten. Deze geven ons moed. Post één 20 seconden afwijking en post twee slechts 1 seconde afwijking levert ons een voorlopige 6e plaats op. Dan duurt het lang voordat post drie bekend wordt gemaakt. Weer slechts 1 seconde afwijking. Wij staan intussen vierde. Dan komt oud voorzitter Theo van Thillo aan het woord en volgt de bekende tombola. Als de laatste uitslag van post vier op het scherm komt blijken wij slechts 2 seconden (ondanks missen van de afslag) af te wijken. Een mooie derde plaats van TC de Markies!! En dat zonder Reinier. Goed gedaan mannen!

Volgend jaar weer alleen dan met iets meer leden graag. Deze editie was in ieder geval weer prima.

Lars