You are hereOud en Nieuw Vossemeer

Oud en Nieuw Vossemeer


By dommeled - Posted on 28 February 2016

Datum # Leden Route Afstand Chauffeur Ritkapitein
14 Aug 24 leden Oud en Nieuw Vossemeer 78 KM RenzoLev
WeekendNr Weer Temp Windrichting Windkracht
1632 Licht bewolkt 21 C NW 3

Vandaag rijden we een kort ritje van zuid-Beveland via de Oesterdam naar Tholen. Via Poortvliet rijden we een lus rondom de Oudste van de Vossemeren.

Vandaag op kop van de groep geen RoodWitBlauw, Bas is er vandaag niet. Wel Lars, Renzo, Folke en Michel en ook Tholenaar Cor Laseur rijdt het nodige aantal kilometers vooraan. Vandaag valt mij op dat we nog niet consekwent elkaar waarschuwen voor gevaar. Op weg naar de Kreekrak verschijnt plotseling een bromfietser als tegenligger vlak voor me en gelukkig is er ruimte om uit te wijken. Kortom, al lijkt 't vanzelfsprekend, waarschuw elkaar gewoon!
Bij de A komt het wedstrijdverloop vandaag laat op gang. Tot voorbij de Heense Molen is gezelligheid troef maar uiteindelijk besluit ik dan zelf maar weg te springen in plaats van nog een keer koffie in te schenken. Na een kilometer laat ik me weer terugzakken waarna bij het keerpunt de strijd begint onder impuls van o.a. Johan, Michel die weer overal achteraan rijdt zonder daar zelf iets in te behalen en Hylke Sibtsen die op de Oesterdam is aangesloten.
In het eerste deel van de Rubeerdijk gaat het even snoeihard en als iedereen me voorbij snelt vrees ik even 't ergste. Maar dat de rest wel kan aansluiten roept bij mij een laatste krachtsinspanning op en sluit weer aan net op 't moment dat Daan hard overneemt van Johan die vervolgens een gat laat vallen. Al snel heeft Daan een mooie voorsprong. De groep erachter kijkt naar elkaar of is blij mee te zitten. Op de Glymesweg wenk ik Huub in mijn wiel mee naar voren te rijden om vervolgens vlak voor of in de chicane te demarreren. Huub heeft vandaag net niet de benen en zelf sluit ik weer achteraan. Daan rijdt met nog steeds 50 meter voorsprong de Erasmusweg op. In de laatste meters springt Johan echter met in zijn wiel Charl naar Daan en zo slaagt Charl er toch weer in de rit te pakken voor Johan.

Bij de B wint vandaag John van Broekhoven.

Reinier Goosens