You are hereZwingelspaan

Zwingelspaan


By dommeled - Posted on 28 February 2016

Datum # Leden Route Afstand Chauffeur Ritkapitein
31 Jul 25 leden Zwingelspaan 120 KM pietschi Reinier Goosens
WeekendNr Weer Temp Windrichting Windkracht
1630 Regen 18 C W 4

Vandaag rijden we de langste rit die we dit jaar hebben gepland. Samen met Huub heb ik vorige week, en da's maar goed ook, de voorgenomen route verkend en daarna nog wat aangepast.

Gezien de vakantietijd, gezien het tijdstip en gezien de lengte ben ik blij verrast met de opkomst van uiteindelijk 24 clubleden. Hierbij ook weer een nieuw clublid die zich heeft aangemeld: Denny Franken. Zoon van oud-lid Charel Franken. Denny kennen we al van eerdere ritten die hij met ons meereed maar ook van de woensdagavondkoers uh training. Denny was vandaag aan de overwegend zwarte outfit te herkennen.

De rit leidt ons vandaag via Schijf door St. Willibrord en een groot deel van de gemeente Halderberge. In Hoeven wordt ik verrast door een wegopbreking, juist dit stukje hadden we niet verkend en vanaf de kaart uitgezet. Na een verrassingsronde door een woonwijk van Hoeven vinden we de juiste weg al snel weer terug. Langs de noordelijke rand van Etten-Leur komen we uit bij de voor velen onbekende jachthaven van Etten-Leur waarna we linksaf richting Zevenbergen rijden met aan de linkerzijde de Turfvaart welke uiteindelijk weer uitmondt in de Mark (die was er trouwens niet vandaag...)

Na Zevenbergen hebben we nabij het viaduct onder de A17 even een korte stop waarna we een aantal kilometers rond het industrieterrein Moerdijk afleggen richting Klundert. Even staan we stil bij een gesloten poort, Huub is echter zo inventief om via de intercom te vragen of voor een keertje dan de poort op zondag open mag en dat gebeurt dan ook. Zodra we de uitgang naderen gaat de poort zowaar al spontaan open. Via Klundert rijden we over tot voor kort voor mij onbekende wegen richting het Hollands Diep. Ondertussen verbaas ik me over de goede conditie van Peter Schijven. Veel kilometers op kop in vooral het 2e deel waar toch de wind niet in het voordeel was en tot de Mastendreef mee vooraan in het wiel!

Via Noordschans draaien we linksaf richting het al even vermaarde Tonnenkreek. Hier slaan we linksaf en rijden we naar Zwingelspaan. Ook weer een gehucht van 30-40 huizen schat ik en waar onlangs de daar nog bestaande bassisschool voor het laatst de deuren sloot. Al snel rijden we nu via Fijnaart en Stampersgat naar bekender wegen. Vanaf Kruisland klettert de regen toch nog fors en langdurig over ons neer en wordt besloten geen finale maar de kortste weg terug naar huis te rijden en dat doen we dan ook via de Bulkstraat en de Plantagebaan. Enkele leden die kennelijk de aansluiting bij 't Anker waren verloren rijden via Wouw maar sluiten bij de Wouwse Hil weer aan. Onder andere Joop, Rob, Ludo en Rene voeren het tempo toch behoorlijk op en uiteindelijk maken Charl en Albert er toch nog een sprint van. Geen finale echter dus vermeldt ik verder ook geen volgorde van aankomst maar Richard zat ergens achter mij....?

Met een klein clubje drinken we toch nog even koffie bij 't Strandhuijs en zijn we zo toch nog mooi op tijd thuis!

Filmpje (voorlopig 't laatste) zowel Facebook als YouTube.

Reinier Goosens