You are hereBathpolder-Völckerdorp

Bathpolder-Völckerdorp


By dommeled - Posted on 28 February 2016

Datum # Leden Route Afstand Chauffeur Ritkapitein
17 Jul 36 leden Verrassingstocht Bathpolder-Völckerdorp 88 KM WouterWe Huub Schijns
WeekendNr Weer Temp Windrichting Windkracht
1628 Half bewolkt 23 C ZW 3

De Tour de France is in volle gang, maar ook de Markies karavaan staat niet stil! Wederom staat vandaag een royale groep van een ruime 30 man klaar op de Plaat. Het is daarnaast braderie op de Plaat en traditiegetrouw belooft dat niet veel goeds wat betreft het weer.

Ikzelf sluit, nadat ik mij verslapen heb en gelukkig tijdig door Reinier wakker gebeld word, ter hoogte van de Jumbo bij de Princesseplaat aan. Ik heb er dan al een flinke tijdrit opzitten om zo snel mogelijk aan te haken! Ook een aantal gastrijders zijn dan aangesloten, waaronder Cora en Johnny de Bruijne.
De rit voert ons op deze dag door de polders van Völckerdorp en Bath. Wanneer we in de polder bij Ossendrecht fietsen komt Reinier naast mij rijden en besluiten wij om een extra lusje aan deze rit toe te voegen zodat we daadwerkelijk door Völckerdorp rijden. Zo doen we de naam van de rit eer aan, maar wijken we dus ietsje af van de route zoals die op Routeyou vermeld staat.
Wouter is chauffeur voor vandaag. Hij heeft vandaag gelukkig niet veel te doen, met uitzondering van het assisteren van Lars, wanneer deze ter hoogte van Non-plus Ultra lek rijdt. Tevens is de buitenband van Lars dusdanig beschadigd dat hij op dat moment besluit een reservewiel te plaatsen.
Even zijn we dan de bus kwijt, maar wanneer we het keerpunt bij Stationsbuurt bereiken en op de afslag van de Oesterdam afrijden komt Wouter, met Lars nog in de laadruimte in tegenovergestelde richting tegemoet gereden.
De ochtend is vrij grijs qua wolkendek en de zon heeft moeite om er doorheen te komen. Ook de wind is duidelijk aanwezig vandaag, al waaide het in de loop van de week wel wat steviger. Verder voelt het weer vandaag wat broeierig aan.
Met Jochem naast mij fiets ik voorop de Oesterdam op. Ik schat zo in dat het moraal bij Jochem hoog moet zijn voor de finale, gezien zijn mooie nieuwe frame van Koga. Het ziet er allemaal strak uit! Verder zit ik zit veel voorin deze rit. Naast eerder genoemde Jochem word ik bijgestaan door Bas, Reinier, Jack, Michel, en op de Oesterdam kortstondig door Jan Kees die zich even druk maakt omdat we ingehaald worden door een andere wielerploeg. Dat is niet des Markies! Jan Kees laat dan nog wel even zijn sociale gezicht zien wanneer hij een achterblijver van de groep die ons inhaalde wilt terugbrengen bij zijn fietsgroep.
Langs de woonboulevard op Poortvliet naderen we langzaam weer ons finaleparcours. Voor de A-finale missen we een aantal kleppers vandaag zoals Rob, Roy en Johan. Misschien hebben een aantal kleppers teveel energie verspeeld op de afgelopen woensdagavond, waar wederom keihard gekoerst werd. Bij deze, van mijn kant, dan ook een oproep om toch wat meer op elkaar te letten tijdens deze woensdagavondtraining zodat meer Markiezen baat kunnen hebben van ons trainingsrondje. Even op elkaar wachten bij de binnenkomst van Ossendrecht maakt op deze trainingsavond al een wereld van verschil.

Maar goed, terug naar vandaag. Bij de brug splitst de groep zich weer in tweeën en zoals de laatste weken gebruikelijk vormt zich bij de A-finale een grote groep. Ik pak een groot gedeelte van het neutrale gedeelte de kop totdat Reinier naast mij komt rijden en mij adviseert om de krachten nog wat te sparen. Zoals de wind vandaag stond zouden we bij het keerpunt, ter hoogte van de Zwarte Ruijter, namelijk de wind goed op kop krijgen!
Eenmaal op het fietspad naast de N257 rijden we vol op de Heense Molen af. Hier krijgt Richard even schrik wanneer hij over een flink gat in de weg rijdt en bang is lek te rijden. Gelukkig kan hij ongehinderd zijn weg vervolgen. Naderhand krijg ik te horen dat ook andere leden eerder over deze kuil in de weg zijn gereden. Goed opletten daar dus!
Nadat ik even mijn benen getest heb is het ons nieuwe lid Folke Bouma, vandaag gehuld in een BMC tenue, die een serieuze grote sprong in het diepe waagt. Hij krijgt van het peloton veel ruimte en fietst veel kilometers alleen voorop. Vlak voor de Zwarte Ruijter is het ook Reinier die wat ruimte krijgt en meters kan pakken. Het zij voor korte duur. Michel besluit dan over te schakelen in zijn “A-team modus” en het gas gaat er op. We kunnen zien dat Folke het lastig heeft en vlak voor de kruising met de Moorseweg is Folke bijgehaald en wordt hij bedankt voor de moeite.
Op de Rubeerdijk valt het even wat stil en worden we gehinderd door wat auto's en motors. Zodra deze gepasseerd zijn besluit ik het er op te wagen. Alles of niets! Een paar honderd meter voor de Glymesweg ga ik er vandoor, geef ik alles wat ik heb, en komt er geen tegenreactie op gang. Het peloton laat hier de kop aan Frank en Reinier. Bij de bochten op de Polderweg heb ik naar mij idee toch een leuk gaatje te pakken en is het John van Broekhoven die langs de kant stil staat en mij nog wat bemoedigende woorden toespreekt. Ik hoop dat de bochten die nog komen gaan in mijn voordeel zijn. Langzaam maar zeker begin ik in mijn eerste overwinning van dit seizoen te geloven....... maar nee hoor. 200 Meter voor de streep word ik bijgehaald en wordt er dus toch gesprint voor de overwinning. Robbert rijdt hier heel sterk, maar wordt toch nog ingehaald door Jan Kees, Charl en Frenk. De minder jonge goden domineren dus nog steeds bij de Markies!

Uitslag:
1 Jan Kees
2 Charl
3 Frenk
4 Robbert

B:
1. Piet van Egeraat
2. Mark
3. John van Broekhoven

Al met al naar mijn beleving een interessante, leuke finale en valt er weer genoeg te praten wanneer we aankomen bij 't Strandhuys. Mark is vandaag jarig een besluit, om dit te vieren, iedereen een rondje te geven. Mark nogmaals gefeliciteerd!
Nog een toegift, filmpje! van Reinier!