You are hereDen Inkel

Den Inkel


By dommeled - Posted on 28 February 2016

Datum # Leden Route Afstand Chauffeur Ritkapitein
10 Jul 32 leden Den Inkel 89 KM Claseur dommeled
WeekendNr Weer Temp Windrichting Windkracht
1627 Zonnig 25 C ZW 3

Na een vakantie van 3 weken in het westen van Zeeland meldt ik me vandaag weer voor een ritje met de Markies. Dat na 3 weken noeste (interval)training, windtunnel zonder tunnel en met enkele zeeuwse fietsvrienden zou weer voldoende moeten zijn om een clubritje van bijna 90 km aan te kunnen.

Onder een zomerse zon rijden we vandaag via Tholen en de Oesterdam naar oostelijk zuid-Beveland waarbij "Den Inkel" de bestemming is. Den Inkel is vooral bekend van de trainingskoersen die de TMZ daar in februari/maart organiseert maar bovenal is dit een toeristisch stukje bos met daarin camping Den Inkel, zwembad Den Inkel en tenslotte de Inkeldijk.
Er waait vandaag een stevige wind(3-4) uit zuidwest. Dus de langere leden van de club zijn vele kilometers op kop te zien of gaat dat vanzelf? Op de Oesterdam ondersteun ik Bas vooraan gedurende de eerste en de laatste kilometers, ook Lars verricht daar relevant kopwerk.

We rijden via Rilland, de Bergkilweg en het prachtige Gawege naar Waarde, draaien daar rechsom de fraaie houten molen en vervolgens linksaf de polderweg in richting den Inkel. De waarschuwingsborden die daar staan ivm de aanleg van een bermstrook houden ons natuurlijk niet tegen en zo fietsen we richting de Westerschelde en passeren het onder "de rook" van de voormalige veerhaven gelegen den Inkel. En zo breekt al snel de splitsing van A en B aan. Huub moet de groep meteen laten gaan i.v.m. een onwillige ketting. Vooraan is het bij de A opnieuw druk inclusief gastrenner Denny Franken. Voor hen die het niet weten, Denny's vader Charl is een voormalig lid van onze TC en vooral bekend vanwege de vele duizenden kilometers die hij per jaar aflegde in binnen- en buitenland.
Vandaag is opnieuw Jan Kees gedurende de rit erg actief. Hij is de eerste die versnelt en krijgt o.a. Johan en Rob mee. Al snel weten de meeste achtervolgers weer aan te sluiten waarbij zeker de inspanningen van Sjel genoemd mogen worden. Onderweg zijn er nog meerdere pogingen van met name Jan Kees, Johan en Rob maar nimmer leidt dat tot een definitieve ontsnapping. Tot eigen tevredenheid kan ik het hoge tempo wel voelen maar ook volgen. Ik let vooral op die leden waarvan ik denk die wel te kunnen volgen en als het met name op de brug bij Bath heel even lastig wordt maak ik dankbaar gebruik van de inspanningen van Lars en Ons nieuwe clublid Folke (ik weet niet of ik de naam goed schrijf, @Daan of Renzo, graag nog ff gegevens doorgeven zodat we hem ook op de site kunnen toelaten en selecteren als deelnemer)
In de laatste 2 kilometer rijdt Huub nog het gat dicht naar Rob die er ten derde malen is weggesprongen en zo rijden we als groep naar Ossendrecht. In de laatste kilometer lukt het me net niet meer om voor de zege mee te doen maar inmiddels laten meerdere leden al lopen. Zo lukt het toch nog om naar een 8e stek te "sprinten".
Vooraan is toch weer Charl goed geplaatst en pakt maar weer eens een zege voor nummer 2 Jan Kees en nummer 3 Folke.
Bij de B rijdt John van Broekhoven lang eenzaam op kop totdat de groep, gegangmaakt door een collega TC in volle finale, weer aansluit. In de laatste kilometers springt Mark samen met een andere hardrijder weg waarna o.a. John, Jack, Piet Schijf en Piet van Egeraat de achtervolging inzetten. Mark pakken ze echter niet meer terug en John wordt niet voor het eerst dit jaar weer eens tweede.....

Tenslotte , ook nog door mij vermeldt tijdens de koffie: graag z.s.m. jullie aanmelding voor deelname aan de Javadorit. Dat kan naar rgoosens@hotmail.com of inmiddels ook weer via "comment"......