You are hereHaringvliet

Haringvliet


By dommeled - Posted on 14 February 2016

Datum # Leden Route Afstand Chauffeur Ritkapitein
03 Jul 28 leden Haringvliet 107 KM JanHaver JochemNi
WeekendNr Weer Temp Windrichting Windkracht
1626 Licht bewolkt 19 C ZW 4

Eens iets anders; winderige rit Haringvliet

Gisteren reden wij met een aantal Markiezen mee met de Oesterdam groep op zaterdag en was de wind stevig. Veel waaiers en telkens goed positie kiezen. Vandaag was het weinig anders qua weer. Een harde wind met een veel beschaafder tempo met veel kilometers.

Onze clubritten gaan bijna altijd door West Brabant of door Zeeland en vandaag eens iets anders. Door Zuid Holland over het eiland Goeree Overflakkee.

Vanaf de Plaat fietsen wij met een mooie groep richting Haringvliet. Roy verslaapt zich vandaag zodanig dat hij het niet meer red om onderweg aan te pikken. Na Moerstraten fietsen wij de ouderwetse route door Welberg. Gelukkig geen ongelukken op het fietspad richting Dinteloord al concluderen velen met mij dat het in een groep een gevaarlijk fietspad blijft. De Haringvlietbrug omhoog is voor René en Wouter hard werken maar beide heren blijven de hele dag prima erbij. Eenmaal op Goeree ben ik letterlijk opgelucht als ritkapitein Jochem op de bekende parkeerplaats voor Den Bommel een door velen benutte plaspauze inlast. Overigens plassen er net zoveel jonge mannen als oude mannen dus om de leeftijd de schuld te geven gaat niet op.

Zonder iemand te kort te willen doen zie ik vooral Jochem, Bas en ons krachtmens Sjel veel kopwerk verrichten. De A renners blijven niet alleen maar achterin hangen want ook René, Joop, Rob en Jan Henning verrichten kopwerk. Zelf let ik een beetje op Rene Koole die ook door anderen zoals Albert goed wordt ondersteund.

Na Stad aan het Haringvliet draaien wij terug richting achtereenvolgens Zeeland en Brabant. Bas heeft hier een lekke band, volgens mij als enige vandaag. De Phillipsdam omhoog is het voor allemaal hard werken. Rob verricht mooi kopwerk voor Corry dus dat is weer bevorderlijk voor de relatie. De rest profiteert even hard mee van Rob zijn dadendrang. Vlot naderen wij de brug bij Nieuw Vossemeer alwaar de splitsing tussen A en B plaatsvindt.

Wederom vandaag een grote deelname aan de A finale. Ik vind het prima dat er steeds meer renners voor de A finale kiezen. Het maakt de finale levendiger en volgens mij zijn de B renners er tevreden mee want koersen met meer gelijkgestemden vergroot de motivatie. Huub verricht de eerste demarrage maar al snel is dit gat dicht. Hierna doe ik een poging. Jan Kees sluit aan en als ook Johan aansluit zie ik kansen maar dit is ijdele hoop want onze poging is van korte duur. Opnieuw waag ik een nieuwe kans en weer sluit Jan Kees aan nu bijgestaan door Sjel maar ook dit leidt tot niets.

Dan is er een volgende poging van Rob, Johan en Jan. Frenk steekt als laatste over een prompt lijkt dit een definitieve ontsnapping. De drie werken redelijk samen en Frenk blijft in het laatste wiel. Intussen komt in de achtervolgende groep de samenwerking niet goed op gang. Huub neemt het leeuwendeel van het kopwerk voor zijn rekening ondersteunt door wederom Sjel en mij. De rest vindt het prima. Hoewel wij iets dichter komen dreigt het overbruggen van het gat niet te lukken. Jan Kees besluit hier niet langer op te wachten en steekt alleen over even later gevolgd door broer Daan die ook solo voor de oversteek kiest.

Intussen doen Sjel en Huub een laatste poging en dan lukt het wel en sluiten wij aan. Doordat het daarna even stil valt kiezen Jan Kees en Jan Henning weer voor de aanval en dit is wel een definitieve ontsnapping. Iedereen die nog meezit heeft intussen een stevige jas uitgedaan dus tactisch een slimme zet. Het tempo in de achtervolgende groep is overigens hoog maar Jan Kees en Jan werken goed samen en het is uiteindelijk Jan Kees die de sprint a deux wint. Verdiend, hij heeft aanvallend gereden vandaag. Een mooie overwinning die hij en Daan opdragen aan hun moeder die gisteren overleden is. Gecondoleerd.

Charl wint het de sprint om plaats drie in het intussen uitgedunde peloton.

Een heerlijke aanvallende finale na een mooie winderige rit. Op het terras bij het Strandhuys is het genieten. Rob en Frenk samen in een kopgroep leidt altijd tot dynamiek ook naderhand. Roy komt ook nog even koffie drinken en baalt ervan dat hij ons heeft gemist. Met René en Daan praten wij met drieën over onze recent overleden ouders en dat schept een band. Mooi dat er ook echt wel serieus gesproken kan worden tijdens de koffie. Met een goed gevoel fietst ik eerst samen met Johan en daarna alleen terug naar Huijbergen. Helaas ligt de weg vanaf de Heimolen zeiknat dus weer een vieze fiets, intussen gebruikelijk.

Lars