You are hereBoonhil

Boonhil


By dommeled - Posted on 13 February 2016

Datum # Leden Route Afstand Chauffeur Ritkapitein
16 May 38 leden Boonhil 79 KM RenePunt Reinier Goosens
WeekendNr Weer Temp Windrichting Windkracht
1619 Half bewolkt 11 C N 4

OP EEN MOOIE 2DE PINKSTERDAG! maar bewolkt en fris rijden we een in kilometers bescheiden rondje door het landelijke buurtschap Boonhil tussen Steenbergen en Kruisland. 38 leden staan er aan het vertrek.

De route ontbreekt op ieders navigatie dus rij ik zelf mee voorin om op tijd links, rechts of rechtdoor te rijden. Ludo rijdt ook vandaag weer ruim 50 km op kop, spontaan wil ik daarbij nog vermelden dat ook KC hem vele kilometers vergezelde. Ook Bas zit veelvuldig voorin. Op de Boonhil rij ik samen met Ludo voorop met de neus in de wind maar als we weer naar rechts de Kruislandse dijk op draaien zet ik me vermoeid iets verder naar achteren in een wiel. Door uiteenlopende omstandigheden is mijn conditie niet wat dat kort geleden nog was.
Vanaf Kruisland kies ik voor enkele alternatieve lusjes om zo op de Borchwerf uit te komen. Rene Punt, vandaag in de volgwagen, raakt ons vanaf Stampersgat al kwijt en helaas lukt het daarna ook noet meer ons terug te vinden. Als we langs de Roosendaalse vliet over een dikke afvoerslang rijden komt achterin John Mens uit balans en ten val maar gelukkig kan hij daarna doorrijden. Ik reed zelf vooraan en heb hiervan zelf niets waargenomen. Dus als dit niet geheel klopt, graag correctie!
Tussen Kruisland en Wouw rijden we nog een korte extra lus om vervolgens naar Nispen te rijden en de finale in te luiden. Weer opvallend aanwezig is Walter. Zeker ook in woord dus moet het tempo toch acceptabel zijn geweest. Ook aanwezig is de 2 weken eerder zwaar gevallen Richard. Zonder probleem rijdt hij mee in de groep.
De finale start met mijn eigen "demarrage" met gevolg dat ik al na een paar honderd meter ernstig stilval, door zowat iedereen wordt gepasseerd en in eerste instantie met Chiel de achtervolging begin. Ludo en Kees,sluiten nog aan en we rijden met 4 kop over kop naar de streep. Achtervolgen zoals t hoort maar alleen niet hard genoeg.....
Jan Kees rijdt vandaag goed en slim, pakt zo weer een finale. Aanvallen waren er van Rob, Sjel, Johan en Huub maar vermoedelijk werd dit alles onder impuls van de andere van Dommele in dienst van zijn broer teniet gedaan.....

Reinier Goosens