You are hereKrabbenkreek

Krabbenkreek


By dommeled - Posted on 13 February 2016

Datum # Leden Route Afstand Chauffeur Ritkapitein
08 May 38 leden Krabbenkreek 79 KM jellekra ReneDong
WeekendNr Weer Temp Windrichting Windkracht
1618 Zonnig 22 C

Vandaag een clubrit onder zomerse omstandigheden. Met de wind in de rug fietsten we via de woonboulevard te Poortvliet en Malland richting Stavenisse. Er zijn vandaag 38 deelnemers.

Veel kopwerk vandaag weer opnieuw door Ludo Vriens. Pas na een kilometer of 60 staat hij z'n plaats op kop af. Ook Bas, deze dag voor het eerst in zijn (perfect passende) kampioenstrui, verricht weer kilometers lang kopwerk.

Met een groep van een man of 18 rijden we de A-finale. Rob Naaijkens lijkt zich met zijn vele kopwerk voor te bereiden op de komende tijdrit van 22 mei. Kort na de Heense Molen springt Sjel weg en Charl springt in zijn wiel mee zonder meteen de kop mee over te nemen. Als ook Huub aansluit slaagt het drietal erin langzaam meer voorsprong te nemen al lijkt de vlucht vlak voor het keerpunt ten einde te komen. Ron Dingemans doet nog een poging de oversteek te wagen maar krijgt hierbij geen steun. Zelf doe ik nog een bescheiden poging, ook om als eerste van de achtervolgers het keerpunt te bereiken maar daarna neemt vooral Rob weer over maar niet dusdanig dat we de vluchters terughalen. Die lijken langzaam terrein te winnen. Zo af en toe is er een versnelling maar vallen we ook weer stil. Gezien de aanwezigheid vooraan van Huub rij ik voorin de groep mee maar neem niet over. Op de Rubeerdijk komt Daan overnemen maar ook hij weet niet het verschil te maken en nemen de kansen van de vluchters toe. Daar is het vooral Huub die veel kopwerk verricht, Sjel heeft dan al veel gegeven eerder tijdens de rit en Charl kan vertrouwen op zijn sprint. Bij de achtervolgers doet inmiddels ook Albert mee met het kopwerk totdat opnieuw Rob een versnelling plaats waarbij duidelijk te verstaan is "zullen we er een paar afrijden.."! Inderdaad, dat lukt en helaas zijn Albert, Ludo, de gastrenner met Tinkoff-outfit en ik het slachtoffer. Even uitblazen en dan toch maar weer de achtervolging inzetten want de groep voor ons doet niet echt de moeite de vluchters terug te halen. Toch is bij ons viertal de "jeu" er uit. In de verte zie ik met name Sjel opvallend vaak in het derde wiel zitten achter Charl en Huub. Deze laatste hoopt op enige goodwill en dus de overwinning maar op de streep zijn Charl en Sjel hem toch te snel af!
Daarachter eindigt Jan Henning als 4e voor de rest van de achtervolgers.

Via deze weg wijs ik alle leden nog eens op de leuke gezinsdag die op zondagmiddag 22 mei is gepland en nog meer op het "extra muntje" als je deelneemt aan de tijdrit. Dus Walter, ik zet je op de startlijst!

Reinier Goosens