You are hereSpuikanaal

Spuikanaal


By dommeled - Posted on 13 February 2016

Datum # Leden Route Afstand Chauffeur Ritkapitein
01 May Spuikanaal 86 KM Huub Schijns ReneDong
WeekendNr Weer Temp Windrichting Windkracht
1617 Zonnig 11 C N 3

Inclusief 2 gastrijders fietsen we vandaag met 26 leden Zeeland in. Fraai zonnetje, maar nog een restantje koude noordenwind dwingt velen toch tot een inspanning vandaag. Helaas gaan we vandaag van start zonder Richard Snijders. Hij is een dag eerder hard ten val gekomen tijdens de TMZ-koers van Rilland en ligt ter observatie in het ziekenhuis. Van harte beterschap!

Rene is vandaag de wegkapitein met in het middelste deel van de route nog wat ondersteuning van mijn kant hoewel de " techniek" (Garmin) ons ook de goede weg wijst. Huub is vandaag chauffeur en vooraf had ik hem al ingeseind hoe de bocht van 160 graden te nemen om op de Bergkilweg te kunnen komen. Samen met Rene, Bas, en Charl rijden we aldus door de " Frederikapolder" onder de zeer motiverende aanmoedigingen van Walter.

Bij de diverse plaatsnaambordjes wordt er weer zoals gebruikelijk gesprint en zo haalt iedereen zo z'n eigen " waarde" uit de rit!

In de A-finale is er een lange vlucht met Roy, Jan en Joop maar door een goede samenwerking wordt dit trio nabij de leidingstraat/chicane weer ingelopen. Sjel doet vervolgens een hele sterke poging om alleen aan te komen maar wordt in de laatste 100 meter toch nog ruim voorbijgestoken door Roy die met 4 lengtes afstand Rene achter zich houdt. Sjel houdt nog ruim de derde plek vast voor Joop en Charl.

Reinier Goosens