You are hereOesterdam-Waarde

Oesterdam-Waarde


By dommeled - Posted on 20 January 2011

Datum # Leden Route Afstand Chauffeur Ritkapitein
27 Mar 33 leden Oesterdam-Waarde 95 KM RichardS
WeekendNr Weer Temp Windrichting Windkracht
1105 Zonnig 7 C NO 3

Nu dit weekend de broodnodige nachtrust van de "geoefende trimmer" i.v.m. het ingaan van de zomertijd met een kostbaar uur is ingekort zijn er wat minder leden dan de voorgaande weken op de Boulevard komen opdagen. Net na negenen rijden we met 32 leden en Walter achter het stuur van de volgwagen weg in de richting van Tholen.

 

Tholen? Dan rijden we normaal gezien een rondje Theodorushaven om dan vervolgens via de Nieuwe Beymoerseweg naar  de Thoolse brug te rijden. Maar op het moment dat we aan onze rechtse kant het steeds legere terrein van Nedalco passeren slaan Daan en Renzo meteen ook rechtsaf. Daar ik me vroeger nog wel eens met de routes bemoeide spoedde ik me naar voren om tekst enuitleg te vragen! Ik had me immers net als de anderen voorbereid op een rit met de finale nabij Ossendrecht...

Daan en Renzo stellen we echter gerust door te melden dat ik me maar moet laten verrassen! Aldus zal geschieden en we rijden langs Vrederust weg richting Moerstraten. Op de driesprong met het monument uit de tweede wereldoorlog vlak onder Moerstraten gaan we niet met de bocht mee naar rechts maar gaan we linksaf en fietsen we richting 't Halsters Laag. Dit stukje is me niet onbekend maar ik stel me voor dat velen hier toch nog nooit of niet vaak geweest zijn. Meteen ook een mogelijkheid dit gebied te doorkruisen voordat de nieuwe A4 dat permanent zal gaan doen!

We rijden vervolgens langs het beroemde, voorheen semipermanente,  "Smulhoekje", steken de Steenbergseweg over en rijden door Lepelstraat naar de Erasmusweg te Halsteren. Maar dat is toch de finalestraat? Jawel, maar voor het beruchte viaduct vlak voor de streep slaan we rechtsaf naar het buurtschapje de  "Kijkuit". Gelukkig blijft het tempo binnen de perken want om daar met een grote groep fietsers het smalle en bochtige weggetje over te jakkeren zou de nodige risico's op valpartijen kunnen opleveren. Vervolgens rijden we naar de Thoolse brug om het oorspronkelijke parcours te volgen richting de Oesterdam. Ondertussen heb ik onderweg al wat filmpjes kunnen maken met een videocameratje in de vorm van een sleutelhanger. Dat heb ik al een poos geleden van de kinderen cadeau gehad en eindelijk heb ik een beetje uitgevogeld hoe 't werkt. Ondertussen kijkt men mij enigzins verbaasd aan als ik met het kleine apparaatje in m'n hand voorbij kom fietsen of me laat inhalen.

Binnenkort zullen de resultaten worden gepubliceerd! Filmpje

 

Het is overigens een fraaie zonnige dag met helaas wel een frisse noord-oostelijke wind. Zeker jammer omdat we vandaag de finale haast alleen maar die richting op zullen fietsen. Maar zover is het nog niet. Via de zeeuwse weg rijden we via het gerenoveerde knooppunt Rilland diezelfde plaats binnen en rijden we door een stukje Frederikapolder richting Krabbendijke en door Gawege naar Waarde.

 

Daarna rijden we langs de westerscheldedijk oostwaarts richting Ossendrecht. Op de Zimmermanweg rijdt de B rechtdoor om hun finale te gaan rijden, met de A sla ik achtereenvolgens vier keer linksaf om weer terug op de Zimmermanweg te komen waar de A-finale van start gaat. Hoewel de wind ook weer niet echt hard tekeer gaat is het toch een vervelende en vooral koude bries die op kop staat. Ik neem me voor zoveel mogelijk vooraan te rijden en nog neven niet met krachten te gaan smijten. Vandaag is ook de "primeur" van het door Jac. Linders voorgestelde ploegenspel. Rob Franken en John van Broekhoven hebben op basis van hun eigen inschatting 6 teams samengesteld. Zelf ben ik ingedeeld bij Rob Naaijkens, Daan en Robbert Maartense. Hoe bewust een ieder hier al mee bezig is weet ik niet, het staat nog maar van vrijdag op deze site.

Al snel is het ploeggenoot Rob Naaijkens die meteen het spel op de wagen zet. Charl springt mee maar de vaart gaat er snel uit doordat er een groep collegafietsliefhebbers voor ons uit fietst. Zodra we die zijn gepasseerd komt er een aanval van Lars en hij krijgt gezelschap van Erik. Dat is de nog jonge fietsliefhebber met het Cervelo-shirt. Perry Heemskerk heeft ook vandaag weer goede benen en springt er achteraan met mij in het wiel. Het gat met Lars en Erik wordt vlot overbrugd maar ook de rest van de groep is dan al bij ons aangesloten. Vervolgenhs springt opnieuw Rob Naaijkens en even meen ik een aarzeliong bij de anderen te zien en spring ik impulsief naar Rob's wiel in de hoop met 2-en weg te komen. Beetje dom, meteen zit de rest van de groep weer in m'n wiel. Valt ook niet mee zonder oortjes. Even later springt Rob opnieuw weg en neemt snel een meter of honderd voorsprong. Nu treedt de ploegentaktiek in werking. Ik zit continu in de eerste 4-5 posities om zoveel mogelijk het tempo uit de achtervolging te halen. Pogingen van met name Lars, Joop, Ruben en Perry stranden telkens binnen een paar honderd meter terwijl de voorsprong van Rob nog een beetje lijkt te groeien. Ook Erik doet nog een poging maar blijft halverwege even hangen en valt dan weer terug in de groep. We zijn dan inmiddels al op weg naar de laatste kilometers. Opnieuw probeert Perry weg te komen en weer spring ik in zijn wiel. Elke elleboogbeweging negeer ik en ook deze poging loopt op niets uit. Tot zover lijkt de taktiek nog steeds te werken hoewel Rob's voorsprong wat afneemt. Wanneer hij 't viaduct over de A4 opdraait lijkt 't alsof hij voldoende voorsprong heeft en besluit ik zoveel mogelijk het tempo te drukken, in doorgang voor anderen te blokkeren en vooral niet zelf weg te springen. Die gedachte speelde wel degelijk door 't hoofd maar het meest waarschijnlijke gevolg zou zijn dat ik de hele groep terug naar Rob's wiel zou terugbrengen. Als we het viaduct oprijden zie ik dat Erik vanuit mijn rug eigenlijk wil wegspringen maar het lukt me om dat te verhinderen. Net over het viaduct neemt dan Robbert van Veen de kop over en trekt daarmee eigenlijk de eindsprint aan. Charl en Daan springen mee en knallen al snel over de uitgeputte Rob heen naar de onzichtbare streep halverwege het viaduct en de gemeentegrens van Ossendrecht. Hoewle ik zeker niet uitgeput ben laat ik toch het tempo wat lopen en de eerste die ik rechts van me zie passeren is..... Richard! #%$&!, het gebeurt me weer!

 

Charl gaat als eerste voor achtereenvolgens Daan en Joop over de streep. Aan het eind van dit verslag zal de goede opletter een naam missen. Dat is die van Rene van Dongen. Met veel spijt kwam hij voor de rit nog melden vandaag andere verplichtingen te hebben maar toch kan ook hij met de overwinning van ploeggenoot Charl tevreden zijn. Na afloop is er van diverse kanten toch wel wat kritiek op de rijstijl van vandaag en de ploegentaktiek. Ik proef dat dit vooral op mijn gedrag slaat maar hoewel het resultaat in de vorm van een overwinning er niet was liep het tot 500 meter voor de streep volgens plan. Maar eerlijk is eerlijk, een gemiddelde bij de A van tussen de 30 en 32 per uur is natuurlijk ongehoord. Wordt vervolgd, graag jullie commentaar! Het is vervolgens nog een lange weg terug naar Bergen op Zoom en een paar liefhebbers trekken nog even een sprintje op de Kraaijenberg. Goed voor de moraal, nu ben ik Richard voor....

 

Bij de B leek Jos de progressie in zijn vorm goed door te zetten en zijn eerste overwinning in 2011 te boeken! Echter na ingrijpen van de "jury" is Albert Engels uitgeroepen tot winnaar. Zie commentaar van Daan.

 

Let op! Over 2 weken Triotijdrit! Stel zelf je team samen en laat 't weten via info@tcdemarkies.nl

 

Reinier Goosens

 


 

 

Geouwehoer van de rondemiss en een onzichtbare streep...

 

Soms heb je van die dagen dat het niet meezit en gisteren was er zo èèn...

Werd vanaf afgelopen woensdag al geteisterd door een onophoudelijk gezeur in mijn mond na het trekken van een kies, die getrokken werd omdat er een onophoudelijk gezeur in mijn mond plaats vond na het uitboren en vullen van deze....snapt u het nog? Elke dag 6 paracetamolletjes en 3 ibuprofen maken het zo nu en dan nog draaglijk, maar het doet het lichaam geen goed natuurlijk.

 Zo ook gisteren op de fiets gestapt met de nodige pijnbestrijders en of dat de oorzaak was van mijn slechte rijden weet ik niet, maar feit blijft dat ik niet vooruit te branden was. Elke aanzet was teveel en ieder pukkeltje in de vorm van een viaduct of dijk zorgde ervoor dat ik een gaatje moest laten vallen. Had in de vorm van Rene K een goede compagnon, was ook hij zat na een lange werkweek te harken, dus ik kon tijdens de rit lekker zeiken over het moeizame gestuntel op de fiets.

 Zat zelfs na de Oesterdam nog even te twijfelen om links af te slaan, maar voor ik het wist waren we al weer een eindje op weg naar Waarde. Had me voorgenomen om geen finale te rijden, maar vriend Koole overtuigde me van het feit om dan maar achteraan mee te rijden, omdat het anders een heel eind is om naar huis te harken. Zo gezegd, zo gedaan en omdat er een windje pal op kop stond had ik de hoop dat er niet hard gereden zou worden. Dit kwam perfect uit en in een lang lint reden we feitelijk naar de brug over de snelweg. Zag dat met name Albert en Corrie zeer actief waren voorin en onze gastrijder? in rood tenue was nog even vooruit, maar echte harde tempoversnellingen waren er maar sporadisch, dus ik kon het gelukkig makkelijk bijhouden. Zag dat Bas de hele tijd achter me hing en daar droop de vorm ook niet echt van af, dus zat in goed gezelschap.

 Net voor de brug sneed ik bij 1 van de weinig tempoversnellingen Corrie nog eens lekker af en dat werd met een "vuile eikel" heerlijk geaccepteerd....

Weet vanuit de vorige aankomst dat er op de lange weg naar de streep pas echt gas gegeven gaat worden en daar kon ik me nog wel voor motiveren. Dat is het voordeel van een sprint in huis hebben....al gaat het nog zo beroerd, dat lukt altijd nog wel, dus toen Jochem een gaatje liet vallen naar de voorste 5 man spoorde ik hem aan om dat dicht te rijden. Hij ging nog eens op de pedalen staan en reed het grootste deel dicht, waarop ik tussen Renzo en Jochem door de sprint naar de voorste groep aanging. Zag dat ik nog tijd zat had tot aan het bordje.....en toen ik erop en erover ging volgde tot mijn grote verbazing niemand mijn wiel en kon ik vrij makkelijk afsprinten over, de voor mij vermeende streep. Snapte er niets van, maar hoorde ook geen reacties van anderen, dus ging er vanuit dat de eerste binnen was.

Ook toen er bij de Kajuit enige discussie was hoorde ik niemand, wat vrij logisch was, want de eigenlijke winnaar was er volgens mij niet meer bij.

 Gezien het beulswerk van Albert, heb ik er alle vrede mee en gezien het feit dat ik zo slecht reed en geen cm kopwerk had gedaan, al helemaal! Dus Albert, bij deze gefeliciteerd..........zoals ik al bij mijn reactie vermelde....mijn tijd komt nog:-)

Ga deze week eerst die streep nog eens bekijken!

 Ps....vanmiddag 2 uur wederom tandarts....zie er nu al naar uit!!

Groeten

BvB