You are hereTrio Tijdrit

Trio Tijdrit


By dommeled - Posted on 13 February 2016

Datum # Leden Route Afstand Chauffeur Ritkapitein
17 Apr 19 leden Triotijdrit 27 KM MarkKokX dommeled
WeekendNr Weer Temp Windrichting Windkracht
1615 Lichte regen 10 C NW 3

De triotijdrit. Een traditionele activiteit die elk jaar weer terugkomt in het programma van TC de Markies. De opkomst vandaag is wellicht toch aanleiding de activiteit als zodanig en de organisatie eromheen nog eens te overwegen, tot aan het reglement aan toe...
18 leden melden zich vandaag voor wat door de straffe NW-wind toch een krachtsinspanning blijkt te zijn. Ook opvallend de toenemende afwezigheid van degene die toch in elk geval de reputatie hebben hard te kunnen rijden maar een andere keuze maken....

Daan moet i.v.m. noodzakelijke werkzaamheden zich vandaag beperken tot de tijdsmeting en de uitslag.Het trio wat als eerste van start gaat is het trio met mijzelf, Arjan en Richard. Vooraf meldt Ludo nog teleurgesteld te zijn dat hij niet voor de reserveplaats is benaderd maar Richard. We worden bijna letterlijk weggeschoten want doordat Rene zijn voorband met meer dan 10 bar heeft opgepompt heeft hij een klapband in stilstand.
De omstandigheden zijn zwaar, zeker omdat ik een dag eerder nog hoogtekilometers heb gemaakt rondom Trois Pont. Halverwege moeten we ook nog even in de remmen omdat 2 trucks met oplegger de weg blokkeren en de wind blaast vanuit NW-richting behoorlijk op kop. De 2e ronde gaat mij in elk geval beter af, ik ben opgewarmd, voel nog wel de vermoeidheid van een dag eerder maar kan nu toch een hoger tempo draaien. Met Arjan en soms ook met Richard wisselen we goed af en daarbij lijkt ook de wind in de 2e ronde wat afgenomen.Wel opnieuw hinder doordat we tijdens het passeren van een collega TC tegemoetgereden worden door een Squad.
Uiteindelijk finishen we in een tijd van 49'43". Goed voor een 3e plaats voorlopig. Het trio met Rene (van Dongen), Sjel en Piet (van Egeraat) rijdt beduidend de snelste tijd met 47'21". Maar wat ook belangrijk is, door pech van Rene finishen zij met z'n 2-en. Des te meer bewondering voor deze prestatie. Omgerekend naar ranking worden ze uitgeroepen tot winnaar met de Ranking Boys (Lars, Frank Tack en Renzo) eindigen als 2e.
Verder nog even het lijstje afmaken: Het trio met Wouter, Rene Punt en Mark wordt 4e, het trio Jochem, Frank Ross en Jan Hermes 5e en als laatste eindigen Charl, Frenk en Ludo, ook geplaagd door een lekke band in de 2e ronde.