You are hereSmalstad

Smalstad


By dommeled - Posted on 13 February 2016

Datum # Leden Route Afstand Chauffeur Ritkapitein
10 Apr 38 leden Smalstad 73 KM sjorsjon Huub Schijns
WeekendNr Weer Temp Windrichting Windkracht
1614 Zonnig 12 C Z 3

Deze zondag dat in noord-west Frankrijk de profs weer over de kasseien richting Roubaix denderen rijdt tourclub de Markies de route "Smalstad". De eerste keer dat Huub deze rit als "jong" bestuurslid zal fungeren als wegkapitein. En uiteraard heb ik vooraf natuurlijk wat tips inzake de rit gegeven waaronder de wijze waarop we de rit vanaf het vertrek rijden.Er is een grote groep aan het vertrek met 38 leden aangevuld met Dennis Franken en Bas den Ouden.

Op de kop van de groep een vertrouwd beeld met kilometers lang kopwerk van Ludo en Bas. Ludo heeft een dag eerder ook 60 km op de ATB gereden dus zie ik hem onderweg wel een paar keer van kop afkomen om later weer opnieuw, door de wind, naar voren te rijde. Ook verdoemenswaardig zijn de kilometers die Jan Hermes voorop rijdt. Allereerst al verstandig om vooraan mee te rijden als je verder niet veel tijd hebt om kilometers te maken maar dan ook nog je beurt op kop nemen is prijzenswaardig...

Al teveel bijzondere feiten zijn er tijdens de rit niet meer te vernoemen en wat er dan al bijzonder is heeft onze columnist al in zijn commentaar opgenomen.

Zelf voel ik me weer goed in staat me bij de A aan te sluiten. We rijden met een groep van 17 renners van Heense Molen naar de Zwarte Ruiter en bijna traditioneel is het daar Johan die wegspringt. Robbert springt met hem mee maar al vrij snel worden beiden toch weer bijgehaald door de groep waarin zeker nog de nodige renners zitten die niet zomaar de eerste de beste vlucht laten lopen. " Groooote Sjel" probeert het ook nog even maar zijn poging met Charl loopt ook op nieuws uit. Zelf rijd ik in het midden van de groep mee maar daar moet je dan wel zo alert zijn dat je niet een voor een wordt gepasseerd. Zo blijf ik bij Rene in de buurt maar dan zit ik bij het keerpunt toch al ruim in het 2e deel van de groep. Ik " sommeer" Johan nog mij even voorbij te laten maar meteen demarreert t'ie weer. En bedankt..... Zo blijft 't tot de streep telkens toch lastig om voorin te raken. Af en toe een paar plaatsjes winst en vervolgens dringen er zich weer anderen voorbij. Johan, Roy en Ron plaatsen onderweg nog demarrages maar kennelijk moet er vandaag een massasprint komen want de groep blijft bij elkaar. Hoewel ik me goed genoeg voelde in elk geval nog ee naamval te plaatsen komt het daar nooit van omdat het me niet lukt naar voren te komen. Als we vanaf de Glymesweg de Heenweg indraaien moet Rene naar buiten uitwijken waardoor ik zelf even een fietslengte moet dichtrijden. Op de Polderweg sluit ik weer aan maar aan aanvallen hoef ik dan niet meer te denken. Zo stuiven we op de Erasmusweg op de streep af. Roy is in zijn huidige vorm duidelijk niet te kloppen en ondanks een lekke band vlak voor de finale en onderweg enkele demarrages wint hij voor de tweede week aaneen. Joop wordt 2, Rene 3 en Daan 4.

Volgende week triotijdrit! Stel zelf je trio samen en geef dat door via de "comment" bij de rit van volgende week! Hou verder site (en app?) in de gaten voor meer info....

Reinier Goosens
Eindresultaat A: 1. Roy, 2. Joop, 3. Rene.