You are hereVlake

Vlake


By dommeled - Posted on 13 February 2016

Datum # Leden Route Afstand Chauffeur Ritkapitein
03 Apr 31 leden Vlake 81 KM erwinhom dommeled
WeekendNr Weer Temp Windrichting Windkracht
1613 Half bewolkt 19 C ZW 3

Fantastisch weer zou het worden. Volop zon, droog en 20 graden. Nou ja toen ik van huis vertrok lagen de wegen zeiknat en voordat ik op de Plaat was mijn fiets al vies.
Een behoorlijke groep staat aan het vertrek. De dag ervoor was de Ronde van Vlaanderen voor tourfietsers. Daan, Huub en Reinier staan ook vandaag aan de start na hun inspanningen van zaterdag en ook oud clublid Dolf is weer van de partij en beloofd plechtig dat als hij nog een keer mee rijdt, hij weer lid wordt van onze club. Erwin zit op de bus vandaag.

Een wederom andere uitrij route dan wij normaliter gewend zijn. Nu niet via de binnenbanddijk maar via de randweg en Scheldeweg naar Korteven.
Ludo nestelt zich vanaf het begin op kop en blijft hier tot vlak voor de finale rijden. Bas zit naast Ludo maar rijdt op de Oude Zeeuwse weg lek. Charl neemt zijn plek over. Via Krabbedijke rijden we naar Yerseke. Intussen zijn ook Sjel, Reinier, Jan Hermes en wederom Bas erg actief op de kop van ons peloton. Al snel snellen wij door het gigantische Vlake en langs het Kanaal van Zuid Beveland draaien wij alweer terug naar Kruiningen. Het tempo is fatsoenlijk en er wordt veel gepraat onderweg. Ook de wegen worden naar mate de rit vordert droog.

Via een extra lusje Waarde waar Kees en Ludo even zoek zijn fietsen Piet en ik op kop waarna Ludo de plek van Piet weer inneemt totdat wij bij de splitsing van de A en B groep zijn.

Geen grote groep deze week bij de A. Daan, Charl, Reinier en Ludo kiezen na alle eerdere inspanningen dit weekend dan wel tijdens deze rit voor de B finale.
Roy neemt tijdens het neutrale stuk finale de kop en hij neemt ook de eerste demarrage voor zijn rekening. Hierna valt het helemaal stil maar dan is het Johan die bijna gebruikelijk heel hard wegrijdt. In eerste instantie reageert even niemand maar al snel fietsen John, Huub en ik in de achtervolging. John motiveert ons door luid te constateren dat we los zijn dus gas erop. Jan en Roy sluiten even later aan en al snel is het gat naar Johan gedicht.
Ik denk echt dat wij de rest niet meer terugzien zeker omdat het tempo hoog blijft en er goed gedraaid word. Maar we hebben even geen rekening gehouden met Rob Naaijkens die het gat met nog een paar renners in zijn wiel dicht rijdt. Het blijkt wel zelf opoffering want hij laat daarna samen met Sjors lopen. Ook Rene zit er niet bij maar die heeft een lekke band.
Maar Jochem en jawel Richard zijn dankzij Rob overgestoken.
Op de Bathse brug versnelt Jan Henning. Huub en Roy steken eerst over en daarna denk ik mee te gaan met Johan maar dit is mij te machtig. Dom gereden dus want als ik met Huub en Roy had meegegaan was ik niet gelost maar ja dat is achteraf wijsheid.
Samen met Jochem rijden wij, elkaar netjes aflossend, richting de streep. John heeft laten lopen en Richard bewaakt de achterwielen van Jochem en mij.
Intussen rijden Jan, Huub, Johan en Roy om de overwinning. Roy wint de sprint voor Johan en Jan. Huub eindigt op plek 4 maar dit wel na de Ronde van Vlaanderen te hebben gereden op zaterdag.
Jochem wint ons sprintje en ik wil echt voor Richard eindigen. Dit lukt maar net want ik ben intussen goed stuk. Wel knap dat onze good old A veteraan mee zit vandaag!
We wachten op de rest en met Sjel, John en Reinier rijden wij terug naar de Plaat na een boeiende en harde finale.
Charl wint de B finale en start volgende week weer bij de A beloofd hij.
We eindigen vandaag voor het eerst dit seizoen op het terras in de zon. Ik hoop dat we de komende zondagen nog veel tijd zullen vertoeven op het terras want het zit perfect. Helaas voor Sjel vindt hij bij de Markies geen Biermaten dus sluit hij maar snel aan bij El Torro. Komt ook dat weer goed.

Lars van der Beek