You are hereDe Heen

De Heen


By dommeled - Posted on 13 February 2016

Datum # Leden Route Afstand Chauffeur Ritkapitein
20 Mar 34 leden De Heen 67 KM PimNagte ReneDong
WeekendNr Weer Temp Windrichting Windkracht
1611 Zwaar bewolkt 6 C NW 3

Verslag clubrit De Heen

Grijs, grauw en fris is het als ik s ochtends richting Bergen op Zoon fiets. Aangekomen op de Plaat lijkt de groep minder groot dan vorige week als pikken er onderweg wel weer een aantal mensen aan. Dit overigens ondanks een wat vreemde uitrij route gezien alle open gebroken wegen. Het Stadsbestuur in Bergen wil veel zaken tegelijk oppakken blijkt maar weer

Een keer buiten Bergen rijden wij de vertrouwde route richting De Heen. Daar ik vrij ver achterin het peloton rij heb ik niet goed geconstateerd wie het kopwerk deze rit heeft verzorgd. Het tempo is wederom heel fatsoenlijk naar mijn mening.

Het rondje De Heen staat al jaren als één van de eerste ritten in het seizoen gepland en biedt weinig verrassingen. Door het grauwe weer is het rondje niet echt spannend en het is sowieso een kort rondje. Dus al weer snel zijn wij in Nieuw Vomeer waar de A en B splitsen.

Een mannetje of 15 start de A finale. Sjel gooit het tempo al op het neutrale gedeelte richting de Zeelandweg Oost omhoog. Dit tot enige ergernis van onze senior A renner die het denk ik al wat zwaar vind. Eenmaal de Zeelandweg opgedraaid is het Johan die er tussen uit gaat. Johan demarreert zo hard dat niemand mee gaat en hij slaat gelijk een groot gat. Met vieren draaien wij goed rond in de achtervolging. Ron, Jelle, Huub en ik wisselen goed af en ook Jochem en Robbert draaien een keer mee. Sjors neemt op een gegeven moment heel hard over waarna het tempo even zakt maar bij het keerpunt Zwarte Ruiter is Johan weer terug gepakt.

Vanaf dan ontstaat er weer een leuke jojo finale. Huub is actief, Ron doet meerdere pogingen evenals Jelle en ook ik waag mijn kans maar niemand komt weg. Ik begrijp later dat er dan al diverse leden de rol hebben moeten lossen maar hier heb ik zelf weinig van mee gekregen.

Na het afdraaien van de Rubeerdijk gaat het tempo verder omhoog. Jelle doet een ultieme poging om weg te blijven en dit lijkt te gaan lukken. Maar na de diverse bochtjes op het einde zitten wij niet ver meer achter hem want het tempo is hoog. Johan zet als eerste de sprint in en passeert Jelle en passeert ook als eerste de finishlijn. Robbert sprint naar de tweede plaats en ik moet echt mijn best doen om Daan van mij af te houden en dit lukt net. Mooi weer een podiumplek. Het zijn de kleine dingen die een mens gelukkig maken zeg maar…

Uiteraard is de nazit bij het Strandhuis gezellig en de koffie is weer prima

Lars