You are hereLange Schouw

Lange Schouw


By dommeled - Posted on 13 February 2016

Datum # Leden Route Afstand Chauffeur Ritkapitein
06 Mar 38 leden Lange Schouw 64 KM roymeers RenzoLev
WeekendNr Weer Temp Windrichting Windkracht
1609 Licht bewolkt 5 C NW 4

De eerste clubrit van 2016 is bijzonder. Niet omdat dit de eerste rit van het nieuwe seizoen is, maar vooral omdat we tijdens deze rit terugdenken aan Perry Heemskerk die onlangs is overleden. Voorafgaande aan de start van de clubrit deelt Rene dat voor vandaag besloten is geen "traditionele" finale te rijden maar juist tijdens die laatste kilometers van de rit Perry ook in gedachten meenemen. De clubleden die met Perry in 2011 en 2014 de Marmotte hebben gereden zullen de groep voorafgaan.

Bij het vertrek om 9 uur is er wat betreft het weer geen "vuiltje aan de lucht". Het is de hele nacht zo goed als droog geweest en ook het grootste deel van de rit blijft dat zo vandaag. I.v.m. de nog voortdurende werkzaamheden nabij de haven zullen we voorlopig niet via de kant de stad uit kunnen rijden dus doen we dat vandaag via de zuidwest-singel en Bredasestraat.
Op de Ravelstraat ligt het tempo al bijzonder hoog en omdat de ritsnelheid tijdens de ledenvergadering niet is besproken zet Daan de groep op de Moerstraatsebaan alsnog stil en roept ieder op tijdens deze eerste rit een "normaal" tempo aan te houden.

We rijden vandaag het rondje wat we de gehele winter ook met vele leden hebben gereden. Vanaf deze plaats wil ik nog wel opmerken dat we misschien best wel veilig de rijbaan kunnen volgen op de rotonde ten oosten van Nispen maar tegelijk kan ik ook geen goede reden bedenken om niƩt het fietspad in oostelijke richting te volgen. In westelijke richting doen we dat namelijk wel..... Behalve telkens dat ene clublid....

We rijden terug via Mariabaan en Weg naar Wouw waarna vanaf het kruispunt "Wouwse Hil" de groep Marmotte-gangers 2011 en 2014 voorop gaat rijden. Zelf maak ik daar ook deel van uit hoewel ik in 2011 niet zelf de Marmotte reed maar als "verzorger" op de "Lautaret" stond met eten, drinken en kleding. Net als de groep die met Perry in 2014 de Marmotte reed hadden we ook in 2011 een plezierige week in Bourg d'Oisans, de verhalen zijn destijds ook op deze site geplaatst. Gedurende de 4 kilometer naar de streep rijdt ieder in eigen gedachten deze kilometers. De korte maar toch heftige/koude regenbui deert niemand en zo rijden John Mens, Lars, Renzo, Albert, Sjors, Mark, Johan en ikzelf gebroederlijk over de streep.

Trots!
Als we terugkeren bij het Strandhuys, ons nieuwe clubhuis, wachten Perry's partner Claudia en dochter Demy ons daar op. Tijdens de koffie delen velen hun "na"gedachtenis met Claudia en Demy. Zonder uitzondering kunnen we terugkijken op een bijzondere en vooral waardevolle clubrit, niet door het winnen van de finale. Wel door onze gezamenlijke invulling van de nagedachtenis aan Perry Heemskerk...

Finishfoto