You are hereDavitamon Classic

Davitamon Classic


By dommeled - Posted on 15 March 2015

Datum # Leden Route Afstand Chauffeur Ritkapitein
25 Apr 11 leden Zaterdagrit KM geen
WeekendNr Weer Temp Windrichting Windkracht
1517 Lichte regen 11 C ZW 3

Op 25 april vertrok ik met John Mens en Huub Schijns naar het stadje Nazareth ten zuiden van Gent. Doel: 145 km Davitamon Classic. Een uitermate goed georganiseerde toertocht met meerdere afstanden en met beklimmingen zoals we die kennen van o.a. de Ronde van Vlaanderen maar onbekend van naam.

Om 7:20 vertrokken we per fiets in zuidelijke richting. Al snel vielen er wat druppels en zeker in de eerste helft van de ochtend meer serieuze regen maar nooit genoeg om echt doorweekt te raken gelukkig. De eerste heuvel was genoemd de “Marlboroughstraat”... Andere heuvels die we tegenkwamen waren onder andere de Hotondberg, Les Monts en de Fortuinberg. Dat alles in een gebied waar je ook de Oude Kwaremont, Patersberg en Muur van Geraardsbergen vind.

Onderweg voldoende ravitaillering en meer dan voldoende verzorging in eten en drinken. Tot gel’s aan toe...

Nadat we de heuvels achter ons hadden gelaten reden we met drieen, Huub voorop, in straf tempo terug naar Nazareth. Huub was kennelijk geïnspireerd door een sterke renner, gekleed in de trui van Belgisch kampioen, die ons met een groepje voorbijreed. We reden het gat rustig dicht, namen de kop over maar voerden onze gemiddelde snelheid dusdanig op dat ik me serieus ging afvragen achter welke struik of boom de man met de hamer klaar stond. Die kwamen we gelukkig niet tegen en na een kleine 6 uur waren we met een gemiddelde snelheid van ruim 28,5 km/uur terug in Nazareth. Daar namen we nog de goed gevulde “Goody Bag” in ontvangst, en verzilverden we onze 3 consumptiebonnen die we hadden gekregen omdat we als “carpoolers “ ( minimaal 3 personen in 1 auto) waren gearriveerd.

Meer leden reden deze tocht: John van Broekhoven, Jack Everaard, Piet Schijf, Cor Laseur en Rob Franken reden 100 km.
Kees Simonis, Tom Bogers en Sjel van Tilborg reden net als wij de 145 km maar helaas kwam Tom daar niet aan toe toen na ruim 80 km een beroep moest doen op de hulpdienst i.v.m. een gebroken achtervork. Erg jammer maar gelukkig zijn Tom de nodige oplossingen aangereikt!

Reinier Goosens