You are hereLange Schouw

Lange Schouw


By dommeled - Posted on 09 February 2015

Datum # Leden Route Afstand Chauffeur Ritkapitein
18 Oct 27 leden Lange Schouw 63 KM ReneDong JochemNi
WeekendNr Weer Temp Windrichting Windkracht
1542 Licht bewolkt 12 C ZO 2

Na een paar bijna winterse herfstdagen met lage gevoelstemperatuur, ik heb zelfs al gefietst met lange broek, hebben we vandaag een mooie herfstdag. Vooral tijdens de rit breekt de zon door nadat we de eerste kilometers in mistige omstandigheden hebben afgelegd. Rene is vandaag de bestuurder van de bus en wordt daarin bijgestaan door echtgenote Corina. Stel je voor dat t'ie onderweg zou moeten tanken....

Met 26 leden vertrekken we vandaag voor een van de "oer"-ritten van de TC. De rit Lange Schouw die we de komende winter ook nog wel regelmatig zullen rijden vanaf de Balsedreef. I.v.m. de werkzaamheden nabij de "van Gorkumweg" rijden we de laatste ritten van dit seizoen via de Binnenbanddijk en Heimolen de stad uit wat ons wel een paar kilometers kost maar die hebben we dit jaar inmiddels wel genoeg bij elkaar gefietst. Wekelijks rijden er gasten, fietsvrienden, aspirant-leden, voormalige leden die toch weer lid willen worden, mee met de clubrit. Zo rijden vandaag Rob Naenen en Lou van de Broek met ons mee. Rob was al eerder enkele jaren lid, heeft daarna zo ik het aanzie behoorlijk progressie gemaakt en fiets nu inmiddels alweer een aantal weken met ons mee. Wie bedoel ik? Ik bedoel de renner met groen fluoricerende kleding en fiets. Lou van de Broek is al enkele ritten eerder met ons mee gefietst en geintroduceerd door Jan Henning.
Vandaag ook even schrikken voor Lou want hoewel we onder prachtige omstandigheden in oostelijke richting rijden blijkt maar weer hoe verraderlijk mist kan zijn. Op de weststraat nabij camping Zoomvliet komt ons een auto tegemoet die leidt tot een schrikreactie in het peloton waardoor Lou het wiel van zijn voorganger aantikt en onderuit gaat. Gelukkig blijkt vooral sprake te zijn van meer schrik dan schade want na een kort oponthoud kan iedereen de rit weer vervolgen.
Opnieuw blijkt het belang van "vooruitzien" en op tijd waarschuwen vanuit de kop van de groep.

Naarmate de kilometers vorderen brandt de zon de nevel weg en bij terugkeer naar Bergen op Zoom is het gewoon een prachtige, zonnige en vooral heldere herfstdag. Voor Albert Engels vandaag geen finale, hij rijdt in Nispen lek en gaat op eigen kracht naar huis.

De finale bij de A wordt in de eerste kilometers vooral bepaald door Sjel die hetzelfde kunstje doet als bij de B. Een tempotje van 37-38 per uur en alles blijft erachter zitten. Huub springt na een paar kilometer toch weg en bouwt een voorsprong van een 100-150 meter op. Sjel houdt zijn tempo vast, ik probeer dit uit familie-overwegingen te verstoren maar jammer genoeg heb ik niet de benen van een week eerder en blijf in 4e positie hangen. Op de Schouwenbaan springen Johan en Jan Kees weg op weg naar Huub. Vlak voor het zoombruggetje zie ik dat zij weer gaan terugvallen maar ook omdat in de groep door o.a. Jochem, Lars en Daan het tempo wordt opgeschroefd. Ook wordt vandaag de toertocht van Zomerlust georganiseerd waardoor met name nabij de splitsing met de Mariabaan de weg enigszins wordt geblokkeerd en daardoor wordt ook Huub weer teruggepakt. Hiervoor heb ik even een lastig moment om bij te blijven, hetgeen ook bij de renners achter me opvalt. Enkele kiezen voor de eigen positie en snellen me voorbij, gelukkig is daar ook Daan die mij met een zetje net bij de groep kan laten aansluiten hoewel 't daar echt even harken is. De drukte nabij "Zomerlust" komt me zeer gelegen uit want daarna kan ik redelijk ontspannen blijven meerijden en zelfs weer wat naar voren gaan. Ter hoogte van de leidingstraat springt inmiddels al voor de 2e maal Sjel weg gevolgd door Chiel Scherpenisse. Jammer genoeg twijfel ik net iets te lang want, inderdaad Jan Kees, hier had ik best bij kunnen zitten. Ik heb echter mijn zinnen gezet op een aanval ter hoogte van de Wouwse Tol. Uiteindelijk plaats ik die ook op 1 km van de streep maar direct springt Rob Naenen naar mijn wiel, de rest meesleurend naar voren.
Dit leidt uiteindelijk tot een eindsprint met als uitslag:
1. Johan, 2. Jan Kees 3. Charl.
Lars wordt net achter Charl 4e en dat na opnieuw veel kilometers de afgelopen week op veld en weg en ondanks de (door Lars ontkende) mentale druk die hem werd opgelegd door de voorzitter.
Met kramp in de bovenbenen kan ik nog net Richard, Huub en Chiel voorblijven.

Tijdens de koffie bij het Strandhuys verzoekt Daan ons deze week aan het bestuur te laten weten wie JIJ vindt dat het bestuur moet nomineren voor het clubkampioenschap. De nieuwe clubkampioen wordt bekendgemaakt tijdens de feestavond die op vrijdagavond 13 november zal plaatsvinden. Meer info én videoboodschap volgt.

Reinier Goosens