You are hereKlein Zundert

Klein Zundert


By dommeled - Posted on 09 February 2015

Datum # Leden Route Afstand Chauffeur Ritkapitein
11 Oct 34 leden Klein Zundert 80 KM AlbertEn JanHerme
WeekendNr Weer Temp Windrichting Windkracht
1541 Zonnig 8 C O 3

Verslag Clubrit Klein Zundert

Wat betreft de clubritten van 2015 zijn we nu echt aan 't aftellen. Vandaag de rit via Lange Schouw, Achtmaal en Hulsdonk (jaja, waar ligt dat...?) naar Klein Zundert en via Sprundel en Schijf weer terug naar Bergen op Zoom. Het is een zonnige dag maar de temperatuur voelt frisjes, zo niet koud met de wind uit het oosten. De meeste clubleden verschijnen dan ook in lange broek en een enkeling al in thermojack of windstopper.

Zelf meld ik me met mijn "natuurlijke deken" aan de start. Toch maar wel handschoenen aangedaan en desondanks heb ik de eerste kilometers last van een "bevroren gevoel" aan de vingers. Maar we vertrekken in oostelijke richting dus met de wind op kop. Daar zie ik vandaag weer het vertrouwde beeld met de meeste centimeters in linchaamslengte vooraan rijden. Ook vandaag zijn Bas en Michel nauwelijks van de kop af te krijgen. Naar Klein Zundert rij ik zelf zo ongeveer elke 10 km een blokje van een kilometer op kop en op de terugweg zie ik o.a. Jochem ook mee op kop rijden. Nabij Zundert slagen Sjel en Bas erin het tempo ook nog op te voeren zodat we rond kwart over 11 aan de finales kunnen beginnen.
Voor mij een "comeback"want na een periode van "temporiseren" leidt voor mijn gevoel mijn aanpassing in de "training" tot een verbetering van mijn conditie. Eerst moet ik echter ons jongste clublid Joost Noteboom teleurstellen dat ik hem vandaag niet kan steunen tijdens de finale van de B voordat ter hoogte van de Mariabaan de wegen van A en B scheiden.
Meteen zit ik met mijn neus vooraan en laat wijselijk enkele kleppers passeren. Al na een paar honderd meter springt Roy keihard weg en blijft ook weg gedurende een behoorlijk aantal kilometers. Pas nabij de Wouwse Hil wordt hij teruggepakt terwijl er in de groep ook niet echt wordt stilgezeten. Het zegt vooral wel wat van de sterkte bij Roy.
Ondertussen slaag ik er zelf goed in me te handhaven buiten de momenten dat ik dreig achterin op de kant te komen. Ook Daan rijdt afwachtend achterin mee en vooral zijn wiel gebruik ik om van daaruit weer enkele malen naar voren te rijden. Heel herkenbaar, ik heb 't gemist, de aansporingen te gaan draaien door Jan Kees. Terwijl die dat dan roept ergens achterin de groep en vervolgens er zelf tussenuit springt. Maar vandaag gebeurt dat niet. Enkele versnellingen zijn er wel maar ik hou me gedeist vandaag en zie niet altijd wie er vooraan wat doet. Wel mis ik mijn fietsvriend Richard die vandaag niet aanwezig is. Ik had gehoopt hem met mijn terugkeer bij de A te verblijden en vooral voor hem te eindigen....
Met de groep draaien we de laatste kilometers op. Steeds rijden enkele renners een paar meter vooruit maar eer is nooit een serieuze ontsnapping. Op 1 kilometer zie ik John Mens voorop rijden en op het moment dat ik hem passeer houden hij en Huub de benen stil en zie ik tot mijn verbazing dat ik los ben. Maar niet voor lang want achter me komt Jan Henning maar ook hij valt op 400 meter van de streep stil. De sprint is vandaag voor de sterke Roy, Jan Kees wordt elektronisch schakelend 2e en Charl pakt alweer een top 3 naar ik meen al voor de 5e keer op rij.

Bij de B wint Frank, Frank wordt 2e. Welke Frank? Laat 't even weten...

Met sportieve groeten,

Reinier Goosens