You are hereWolphaartsdijk

Wolphaartsdijk


By dommeled - Posted on 09 February 2015

Datum # Leden Route Afstand Chauffeur Ritkapitein
27 Sep 22 leden Wolphaartsdijk 128 KM JanKeesD dommeled
WeekendNr Weer Temp Windrichting Windkracht
1539 Zonnig 16 C NO 3

De rit naar Wolphaertsdijk is een tijdje geleden gemaakt ook vanwege het goede contact wat we als TC hebben met de mensen die onze clubkleding vervaardigen: Rey-Sport. De eerder hierover gemaakte afspraak werd naar deze dag verplaatst en zo vertrokken we al vroeg in westelijke richting en dan toch nog met 21 fietsende leden.

Daan is tijdens deze rit degene die ons links, rechts of rechtdoor dirigeert en maakt vandaag tot en met de finale vele kilometers op kop of in elk geval voorin. Ook Bas zien we weer veel voorin evenals Lars, Roy, sprintkanon John Mens, natuurlijk Sjel en zo af en toe ikzelf.
In tegenstelling tot hoe we gebruikelijk richting Goes rijden, via Yerseke, Wemeldinge en Kattendijk leidt de route nu via Kapelle, Baarsdorp, 's Heer Arendskerke en Eindewege naar Wolphaertsdijk. Grotendeels met de noord-oostelijke wind in de rug, eerst in de laatste kilometers richting Wolphaertsdijk is merkbaar dat we na de pauze bij Rey-sport nog lastige kilometers tegemoet gaan.

Bij Rey-Sport worden we gastvrij ontvangen door de echtgenote van de eigenaar die er helaas niet bij kan zijn en moeder wordt dan ook keurig bij het ronddelen van koffie en lekkers geholpen door de jongste dochter die we een aantal jaren eerder al met pa, ma en ik meen ook opa zagen deelnemen aan onze ATB-tocht.

Voordat we weggaan laten we nog een clubfoto maken die in elk geval binnenkort op de website van Rey-Sport zal verschijnen. Vervolgens zetten we ons weer in beweging om in oostelijke richting terug te rijden naar Bergen op Zoom, met vandaag de finale bij Ossendrecht.

Hier wil ik ook kwijt dat we vandaag zeker bij terugkeer ook de nodige A-rijders op kop zien maar meest prominent zijn de bijdrages van Roy, Daan, Sjel en Bas. Ik had mezelf al voorgenomen het stuk op de Oosterscheldedijk nabij Kattendijke de kop te nemen maar dat bleek net iets teveel van het goede hoewel uiteindelijk ook het "herstel" wel snel gaat zeker gezien de afstand van van vandaag, ruim 120 km.

Aan het begin van de finale is er even twijfel bij Arjan die verwachtte bij Sjel in het wiel aan deA-finale te beginnen en Richard die het neutrale stuk even laat voor wat het is voor een sanitaire stop. Zelf sluit ik aan bij de B en de eerste kilometers los ik af en toe Sjel af die nog steeds een prima tempo op kop blijft volhouden. Plotseling blijkt ook Jochem vandaag bij de B mee omdat hij een kortere afstand rijdt om op tijd thuis te zijn. Vlak voor Bath slaat hij een gat en in mijn poging voor de groep het gat te dichten blijkt dat we even met zijn tweeen voorop zijn. Ik heb vandaag een andere tactiek in gedachten en neem niet over waarna we al snel weer worden bijgehaald. Ook achterin veel werk door Sjel om met name Jan in het wiel te houden wat uiteindelijk goed lukt.
In de oprit naar het viaduct over de A4 plaats ik een versnelling om te proberen alleen weg te komen. Kijken of er iemand meekan en zo niet dan hard doortrekken. Frank Tack reageert echter en als ik omkijk zie ik het " lachende" gezicht van Piet van Egeraat. Die heeft z'n verjaardagskado's een dag eerder al gehad en dus hou ik de benen stil, zeer tot teleurstelling van Piet want er waren nog maar iets van 5 renners mee. Ik recupereer weer even om een paar honderd meter verder weer aan te gaan. Maar weer, zeer alert, krijg ik Frank in m'n wiel en rij ik dus niet hard genoeg om de sprinters eraf te rijden. Met Frank in mijn wiel laat ik de groep lopen waaruit Piet vlak voor de streep wegspringt en daar als eerste overheen gaat!

Ik wacht bij het bordje Ossendrecht op de A-finale waar Roy en Daan zijn weggesprongen en niet meer worden teruggehaald. Roy klopt de moegestreden Daan met 4-5 lengtes, ver daarachter wordt Charl voor Joop derde.

Compleet rijden we terug voor nog een bakje koffie op het terras bij Fitness Palace. Richard blijkt goed te hebben gedraaid maar dan met z'n eigen pedalen, Lars constateert dat deze finale niet de zijne is terwijl die nog wel in de eigen prachtige wielergemeente ligt.... Gelukkig heeft hij weer een hele week om mentaal en fysiek de zaken weer op orde te krijgen.....

We spreken tenslotte nog af dat er gezien de mooie weersvoorspellingen deze week op woensdag toch nog vanaf 1830 bij respectievelijk de Schjelp en Matthemburg gefietst wordt met het advies verlichting op de fiets te monteren en zonodig de rit wat in te korten naar inschatting van de omstandigheden. Ik zou zeggen: vanaf de Heimolen direct naar huis en niet via Zoomvliet en Wouwse Tol....

Reinier Goosens

A: 1. Roy Meerstra, 2. Daan van Dommele, 3. Charl Dietvorst
B: 1. Piet van Egeraat

Later meer...