You are hereFijnaart

Fijnaart


By dommeled - Posted on 09 February 2015

Datum # Leden Route Afstand Chauffeur Ritkapitein
20 Sep 29 leden Fijnaart 86 KM Rondingemans ReneDong
WeekendNr Weer Temp Windrichting Windkracht
1538 Licht bewolkt 17 C W 4

Verslag clubrit Fijnaart

Na een week met veel slecht weer en slechts 1 keer fietsen heb ik weer zin in de clubrit van vandaag. Hoewel het fris is (10 gr) schijnt het zonnetje al uitbundig. Toch maar een lange mouwen shirt met korte broek. Bij aankomst op de Plaat zijn er nog niet zoveel renners. Maar uiteindelijk zijn wij toch nog met een flinke groep op pad, zeker nadat er onderweg diverse leden aansluiten. Geen grote Sjel, geen Javadoritkapitien Reinier, geen Roy en Johan en geen club columnist Wouter. Laatstgenoemde zal zich toch niet hebben overgeschreven naar de Pedaleurs? Maar nee Wouter is op vakantie. Wel Jelle die na een lange blessure tijd weer op de fiets zit en Mark die dinsdag zijn hersteloperatie ondergaat en na vandaag dit seizoen niet meer mee zal fietsen. Sterkte ermee! Ron is chauffeur van dienst.

Wij rijden door het centrum van de stad Bergen op Zoom uit. Rene en Bas starten voorop richting Moerstraten. Via Welberg en Steenbergen slaan wij rechtsaf de polder in. Het blijft een aparte tocht. Je rijdt in de polder eerste kilometers lang oostwaarts waarna je richting noorden langs een mooi dijkje fietst. Vervolgens rij je dezelfde kilometers weer westelijk waarna wij Dinteloord inrijden. Intussen fiets ik eerst samen met Joost en daarna weer met Bas en/of Rene lange tijd op kop. Met deze 4 genoemde namen hebben wij zo"n beetje alle koprijders gehad want er is verder geen animo om op kop te rijden.

Joost gaat vandaag voor het eerst met de A mee en vraagt nog wat adviezen voor straks.

Na Dinteloord rijden wij via Heijningen naar Fijnaart. Net voor deze plaats draaien wij terug richting Oud Gastel en Stampersgat. Langs de Vliet komen wij langs cafe Gastelsveer alwaar het een drukke bedoeling is waarna wij via de Vroenhoutseweg bij cafe het Anker oversteken naar Roosendaal. Vanaf hier komen Kees en Ludo de koprijders aflossen. Ludo had trouwens een lekke band evenals Rene Punt vandaag.

Ik laat mij intussen terugzakken in het peloton en zie op tegen de A finale want ik heb mijn kruit een beetje verschoten. Maar ook Charl geeft aan een slechte week te hebben gehad en zo hoor ik er nog wel meer een beetje klagen. Alleen onze voorzitter geeft bescheiden aan in grootste vorm te verkeren... Qua kopwerk neemt Rene in ieder geval zijn verantwoordelijkheid vandaag.

Na de splitsing starten wij met een flinke groep de A finale. Ook Mark rijdt vandaag met de A mee evenals Joost, Albert en Arjan. Het wordt rustig bij de B denk ik.

Het was de ideale finale vandaag om van de B eens mee te gaan met de A. De eerste kilometers rijden wij 24. Niemand heeft zin op kop te rijden totdat uiteindelijk Tom demarreert. Eindelijk komt het spel op de wagen maar niet echt hard. Tom bouwt intussen een mooie voorsprong op. Knap want er is toch nog best wat wind. Als wij de Westelaar opdraaien is het Mark die eerst versnelt waarna onder andere Daan en Ludo de achtervolging leiden. Pas na het opdraaien richting Wouwse Tol wordt Tom gegrepen. Voor de Tol is het vriend John die aangaat en hem gun ik het best want ik heb zo'n beetje de hele finale bij John in het wiel gezeten. Maar John wordt oom teruggepakt waarna ik het maar probeer. Ik heb geen goede benen maar wanneer er een gastrijder onderdoor komt sluit ik aan om vervolgens over te nemen. Intussen maken Joop en Daan de oversteek en nog even kijk ik achterom om te vragen of deze heren willen overnemen

maar beide willen niet. Hierna is het Rene die de sprint aangaat en denk te overwinning te pakken maar wie is altijd van de partij in de sprint? Jawel Charl. Hij passeert als eerste de streep voor Rene en Albert. Met drie 50 plussers op het podium en good old Richard als 4e grijpt de jeugd nog niet de macht bij de TC. Joost wordt bij zijn A debuut 5e dus wie weet.

Bas wint de B finale.

Bij de Fitnesspalace is de koffie weer overvloedig en lekker en buiten op het terras genieten wij van de koffie en de zon en de humor

Let op. Volgende week de clubrit richting onze kledingleverancier in Wolphaartsdijk starten wij om 08:00. Hier hebben wij een koffiestop met Zeeuwse bolus.

Op 3 oktober is Limburgs aller aller mooiste. Echt een aanrader, zeker het bier en eten in La Casa naderhand.

Lars