You are hereJAVADO-rit

JAVADO-rit


By dommeled - Posted on 09 February 2015

Datum # Leden Route Afstand Chauffeur Ritkapitein
13 Sep 18 leden JaVaDo-rit 80 KM RichardS Reinier Goosens
WeekendNr Weer Temp Windrichting Windkracht
1537 Licht bewolkt 14 C ZO 3

De JaVaDo-rit werd onder frisse, nevelige maar droge omstandigheden gereden. Om 7:00 uur vertrokken we vanaf de Olympialaan richting Essen. Dat alles onder een opkomende zon met plaatselijk behoorlijk wat nevel.

We melden ons bij het parochiecentrum aan de kerkstraat te Essen alwaar we om 7:49 als 4e team van start gaan. Een behoorlijk groot team met 17 renners en chauffeur. De eerste honderd meter weigert mijn fietscomputertje de rit op te pakken dus rij ik tot de eerste controlepost op de Garmin. Tijdens elke controle zie ik dat ons gemiddeld zo goed als op de 32 km/uur zit dus ben ik best tevreden over het verloop van de rit kwa snelheid en alle goedbedoelde, geinteresseerde, opmerkingen over de eigen gemiddelden leg ik naast me neer. De rit leidt ons oostelijk over heel veel smalle, bochtige en makadam-weggetjes. Niet echt ideaal om daar met tourclubs overheen te denderen maar de andere kant is dat we vandaag weer veel van de omgeving waar we wonen hebben gezien waar we het bestaan niet vanaf wisten.

Na elke controle laat ik de snelheid iets oplopen om zeker met al dat bochtenwerk het snelheidverlies goed in te calcureren zodat we bij de controles het tempo net boven de 32 hebben en tot exact 32 kunnen laten zakken. Met name Rene, Bas (voordat alle bandenpech begon), Lars, Jochem en af en toe ikzelf voeren de groep aan waarbij vooral onze voorzitter de snelheid te ver opvoert. Maar alle commando's worden goed opgevolgd en zo kom ik met een positieve verwachting weer terug bij het parochiecentrum.
Daar duurt het wachten wel erg lang al is wel snel duidelijk dat we een topklassering (top 5) kunnen halen.
Na de gebruikelijk tombola wordt de definitieve uitslag bekend gemaakt en halen we de 4e plek op slechts 23 seconden van onze fiestvrienden uit Wouw. Molenrijders A heeft dit jaar de eerste prijs.

Voldaan van boterhammen en westmalle rijden we in stevig tempo weer terug naar huis, in de verwachting dat we volgend jaar weer opnieuw kans op meer moeten kunnen maken!

Reinier Goosens