You are hereBiezelinge

Biezelinge


By dommeled - Posted on 09 February 2015

Datum # Leden Route Afstand Chauffeur Ritkapitein
30 Aug 27 leden Biezelinge 107 KM keessimo dommeled
WeekendNr Weer Temp Windrichting Windkracht
1535 Zonnig 21 C NO 3

In de vroege ochtend is 't spannend of de rit van deze dag nog wel doorgaat. Uit de aanmeldingen op de site is dat al te merken, vanaf een uur of zeven loggen diverse leden in om de berichtgevingen te volgen. Tegelijkertijd wordt er ook al via de "App" over en weer bericht. Zelf voorzie ik dat de voorspelde onweersbuien net rond negenen over Bergen op Zoom trekken en verwacht ofwel een afgelasting ofwel een uitstel, wat mijn voorstel was, tot bijvoorbeeld 9:30.
Het bestuur besluit echter, naar ik aanneem na de nodige afstemming en zeker ook twijfels, om 9:00 uur te verzamelen en de rit door te laten gaan.

We vertrekken vandaag met 26 leden voor een rit die ons uiteindelijk boven de 100 km grens brengt naar Biezelinge.
Door de regen ontstaan er onderweg de nodige lekke banden inclusief voor mezelf. "Gelukkig" op het lange rechte stuk over de "oude zeeuwse weg" zodat ik niet door een bocht links of een bocht rechts door de bus wordt geslingerd en zo voor mijn doen snel de lekke band kan vervangen. Ook Daan, Jochem (2!) en Tom rijden vandaag lek.
Vandaag wordt ook de "Zeeland rally" gereden, met name als we in oostelijke richting langs de westerscheldedijk rijden komen ons tientallen "oldtimers" en snelle BMW's tegemoet waarop het aanwezige bestuur besluit de finale vandaag toch niet bij Ossendrecht te houden maar via Huijbergen/Wouwse Tol. Zeker ook gezien de modder op de weg op de oprit naar het viaduct over de A4 een goed besluit en dus ook extra kilometers!

Door alle pechgevallen en ons achtervolgende collega's TC's wachten we even nabij Bath op de volgbus, vandaag bestuurd door Kees Simonis, en enkele pechvogels. Als Jochem vervolgens ten 2e male lek heeft rijdt hij samen met Tom Bogers een kortere route naar huis.

Door Ossendrecht rijden we vervolgens naar Huijbergen en de finale. Bij het binnenrijden wordt door 3 clubleden dusdanig gesprint dat dat zeker niet tot een toename van de populariteit van fietsclubs zal leiden. Simpelweg en gericht aan de betrokkenen: Doe dat niet meer op deze manier!

Zo ik van Huub heb begrepen rijdt de A als groep richting de Westelaarsestraat waarna Huub en Charl in de "chicane" proberen weg te rijden. Dat lukt niet en zo volgt er een "massasprint" die vandaag wordt gewonnen door de weer herstelde Daan van Dommele.

Bij de B rijdt ik zelf de eerste kilometers een stabiel tempo op kop. Achter me vinden ze dat kennelijk prima, het is ook het stuk met de meeste wind op kop en voor mij dan ook een goeie training. Op de Westelaarsestraat geef ik over een onze jonge clubleden Joost en Chiel die dat zelf eigenlijk nog wat te vroeg vinden. Ik sluit zelf achteraan in het wiel van Frank Tack. Piet van Egeraat wil vandaag niet de sprint afwachten en springt nabij de heesterkwekerij weg. Chiel Scherpenisse springt vervolgens naar hem toe maar als de voorsprong dreigt op te lopen neem ik over om de achterstand te verkleinen wat vrij vlotjes lukt. De laatste meters verschil met de vluchters laat ik weer aan anderen en zo rijden we als groep naar de streep. In het laatste wiel van Frank kijk ik wat er gebeurd.
Op 500 meter kan Joost Noteboom ("Trek-shirt") zich niet meer inhouden en probeert weg te springen danwel de sprint aan te gaan. Dat is een beetje te vroeg en al snel valt Joost snel en wordt bijgehaald door o.a. Bas en Frank. Ik merk dat ik inmiddels genoeg ispanningen heb gedaan want het lukt me niet in het wiel van Frank te blijven die immers nog steeds redelijk explosief kan eindigen. Ook heb ik blijkbaar een zijwaartse beweging (dat noemen ze van de lijn afwijken...) gemaakt waardoor ik Chiel uit balans heb gebracht waardoor hij moest laten lopen waarvoor oprecht excuus.
Op de streep lukt het Frank net om Bas te kloppen.

Zo heb ik vandaag de nodige excuses te maken. Eerst nog voor de klungelige manier waarop ik mijn bidon op de weg laat vallen middenin de groep en ook aan Wouter wegens het niet nakomen van de belofte op hem te wachten na de streep. Gelukkig waren er andere fietsvrienden die hem terug naar de plaat hebben gereden.

Reinier Goosens