You are hereGawege

Gawege


By dommeled - Posted on 09 February 2015

Datum # Leden Route Afstand Chauffeur Ritkapitein
23 Aug 31 leden Gawege 76 KM JohnBroe JochemNi
WeekendNr Weer Temp Windrichting Windkracht
1534 Zonnig 26 C O 4

Op deze mooie zomerse, maar ook winderige, ochtend rijden we met uiteindelijk ruim 30 leden de clubrit naar het “juweeltje” in de Frederikapolder: Gawege. John van Broekhoven is alweer zover hersteld dat hij in staat is vandaag zijn beurt als chauffeur kan inlossen en opnieuw is ook vandaag Lars weer van de partij na zijn 2e plaats in de kermiskoers van Huijbergen gevolgd door weer een ander feestje waarvan onze voorzitter in elk geval nog niet helemaal van was gerecupereerd.....

De bestemming van vandaag is vergelijkbaar met die van vorige week alleen rijden we niet eert over Tholen en de Oesterdam naar Zuid Beveland. Met de nodige wind in de rug rijden we naar Rilland. Zodra we eenmaal in zuidelijke of oostelijke richting rijden is de stevige oostenwind goed voelbaar. Goed voelbaar en lastig wordt het zodra we langs de westerscheldedijk in oostelijke richting naar Ossendrecht rijden. Veel kilometers op kop vandaag voor ritkapitein Jochem, nauwelijks bekomen van de wespesteek tijdens de vorige rit, Bas, Joop, Mark en ikzelf. Wat valt op in dit rijtje namen?
Het is een ruime meerderheid van B-renners. Al langer valt de afwezigheid van A-renners op, uitzonderingen daargelaten. Renners van deze categorie laten zich meestal wel direct zien zodra de splitsing daar is maar bij deze een bescheiden oproep ook tijdens de rit de last van het kopwerk wat meer te verdelen.
Hoewel de inspanningen in oostelijke richting veel van me vragen en ik het kopwerk zeker geen kilometers kan volhouden is er wel sprake van een zekere progressie in conditie. Met tussenpozen lukt het dan ook goed om wat te “intervallen”....
Sjel is zover bekend vandaag de enige die een tijdje heen en weer mag bollen in de bus en tegelijkertijd zijn band wisselen. Vlak voor Bath zet John hem weer voor de groep af.
Lars leidt ons net op tijd over de plaatselijke omleiding in Huijbergen waarna we ons opmaken voor de finale van de rit. Op de Schouwenbaan vindt ik het enigzins dringen en wringen om in de juiste positie, wat dat ook mag zijn, te komen. Bij de B valt op dat daar een eerste groep van een renner of 10 elkaar op de kant zet. Onder aanmoediging van John rij ik met o.a. Sjel, Albert en Mark een gaatje dicht waarna we vervolgens in de remmen kunnen omdat we de start van of pauze in een solexrit dreigen te verstoren. Terwijl ik netjes en rustig door de links en rechts wachtende brommertjes Langs de camping rij hoor ik vanuit de kant opmerkingen dat “wij hier toch ook mogen rijden”?
Frank is als eerst door alle solexbrommers heen en rijdt 50 meter los. Op het fietspad rijdt ik de groep erweer naartoe zodat we tegelijk (toch?) de Westelaar op rijden, danwel niet over het fietspad maar wel door de buitenbocht....
Het tempo ligt naar ik me nu herinner rond de 40 per uur en als we de laatste 2-3 km in gaan komen er de eerst versnellingen. Sjors komt niet echt los, wel lukt het Mark nabij de Wouwse Tol enkele meters te pakken maar Sjors rijdt dat vrij vlot weer dicht. Albert meldt zich inmiddels vooraan maar mengt zich niet in de strijd. Dat wilde ik eerlijk gezegd zelf wel maar na gedane arbeid lukt echt versnellen, sprinten, verschil maken dus, niet meer. Wel rijdt ik nog wat meters dicht naar een groepje wat in de laatste kilometers onder aanvoering van Sjel voorop rijdt. Vlak voor de aansluiting laat ik het aan de liefhebbers van een eindsprintje, vandaag is die voor Frank Ross!
Na de streep rijden we door naar onze voorzitter die ons, met zijn jonge vrouw Corine, met veel gastvrijheid thuis ontvangt! Daar toasten we vervolgens nog op de eerste zege die Huub vandaag bij de A behaalde! Na een solo van 2,5 km gaat hij vandaag als eerste over de streep! Kortom, een waar familiefeest wordt deze avond gevierd! Charl eindigde vandaag als 2e en Johan werd 3e.

Volgende week de laatste zondag van de maand, dus een lekkere lange rit naar Wolphaartsdijk!

Reinier Goosens