You are hereTholen - Oesterdam

Tholen - Oesterdam


By dommeled - Posted on 09 February 2015

Datum # Leden Route Afstand Chauffeur Ritkapitein
16 Aug 28 leden Tholen - Oesterdam 87 KM Rob Naaijkens JochemNi
WeekendNr Weer Temp Windrichting Windkracht
1533 Zonnig 18 C N 3

Vandaag staat er weer een vertrouwd TC ritje op de agenda namelijk het rondje Tholen Oesterdam met de finale via het pittoreske Huijbergen.
Het is perfect weer om te fietsen. Niet te warm en in het begin van de ochtend staat er nog niet zo veel wind. Later deze ochtend trekt de wind stevig aan maar dat later……

Er is een goede opkomst zoals eigenlijk deze hele vakantieperiode. Wij hebben vandaag twee gastrijders te weten Joost Noteboom en good old Kees Valkenburg. Kees is intussen 73 jaar maar rijdt moeiteloos mee met de TC. Bas neemt zoals altijd zijn vertrouwde koppositie in. Hij wordt vandaag goed ondersteunt door Jochem die als ritkapitein fungeert.
Ik zelf begin ver achteraan het peloton. Ik praat gezellig bij met John Boer en hoor veel verhalen over TC de Markies toen zij nog TC het Hoefke heten van Kees Valkenburg. Hoewel ik intussen ook alweer bijna 20 jaar lid ben bij deze vereniging zijn die verhalen van ver daarvoor ook leuk. Zeker als je de ontwikkeling van deze club beseft. Van puur cafe clubje naar onze huidige positionering.

De rit gaat intussen via het stadje Tholen naar de Oesterdam waar wij de wind in de rug hebben. Toch blijft het tempo heel fatsoenlijk. Jochem neemt zijn rol serieus zoals het behoort. Via Rilland komen fietsen wij via de Westerscheldedijk alweer vlot richting Ossendrecht. Renzo tankt motivatie door als eerste het bordje Ossendrecht te passeren en ik doe hetzelfde bij het bordje Huijbergen. Ron doet intussen veel kopwerk en Rene Koole keert na Ossendrecht huiswaarts maar hij is in ieder geval weer van de partij.
Na Huijbergen komen wij al snel op de Vleet waar Frenk nog aanpikt. Hij fietst mee met de B finale.

Met een grote groep starten wij de A finale en zoals eigenlijk al heel het seizoen is dit een grote groep die voor de A finale kiest. Ron neemt het eerste stuk de kop voor zijn rekening en hij is ook de eerste die versnelt als wij de Mariabaan opdraaien. Nadat het gat vlot gedicht wordt is het Jochem die een keer flink versneld en ook Huub is eigenlijk zoals altijd erg actief. Bij het opdraaien van het fietspad zijn het Jochem en Ron die (weer) samen wegspringen en als ik naar hun toe rij heb ik de hele bups in mijn wiel. Eigenlijk verwacht ik nog wel demarrages van Johan of van jan Henning maar zodra wij de Westelaar opdraaien zijn het Perry en Charl die serieus demarreren. Vriend John stopt vakkundig af en het gat wordt snel groter. Huub kan het echter niet meer aanzien en neemt zijn verantwoordelijkheid en dicht het gat grotendeels. Uiteindelijk draaien wij als volledige groep richting Wouwse Tol. Ik neem mij voor om bij de eindsprint volle bak mee te doen. Vaak ben ik al tevreden als ik goed het mee kunnen rijden maar vandaag is het geen zware finale geweest dus misschien zijn er kansen. Maar zo denken er velen want niemand komt meer weg en echte aanvalspogingen vinden ook niet meer plaatst het laatste stuk. Ik schuif met Jan Henning mee naar voren en hoop eigenlijk dat hij nog een alles of niets poging gaat doen maar dat doet Jan niet. Volgens mij zijn het Johan en Jochem die als eerste de sprint aangaan maar Rene knalt er hard overheen. Ik kom naast Ludo en langzaam kom ik er langs. Rene is dan echter al niet meer bij te halen en pakt de overwinning. Echt mooi voor hem, zeker na zijn hartklachten van vorige week. Ludo en ik zijn erg tevreden met onze podiumplaatsen zeker daar wij een behoorlijk aantal erkende kleppers achter ons hebben gelaten. Misschien gaat die A overwinning er ooit nog komen na mijn 2e plaats van vandaag....droom maar lekker verder....

Bij de B gaat vandaag Albert Engels als eerste over de streep.

De koffie smaakt weer goed en de finale verhalen zijn weer heerlijk. Joop pronkt terecht met zijn nieuwe fiets en zo is deze rit weer ten einde.

Volgende week nieuwe kansen...

Lars van der Beek