You are hereOud en Nieuw Vossemeer

Oud en Nieuw Vossemeer


By dommeled - Posted on 09 February 2015

Datum # Leden Route Afstand Chauffeur Ritkapitein
09 Aug 29 leden Oud en Nieuw Vossemeer 76 KM FrenkBos RenzoLev
WeekendNr Weer Temp Windrichting Windkracht
1532 Zonnig 21 C ZO 1

ZONDER BUS LANGS VOSSEMEREN

Met alweer de tweede zonovergoten zondag op rij werden we vandaag opnieuw verrast met zeer prachtig fietsweer. Het was daarom ook niet zo'n probleem dat Jan Hermes deze week meldde dat we deze zondag niet over de volgbus konden beschikken. Hij moest op beurs staan ergens verder weg, vandaar. Na overleg binnen het bestuur besloten we dat we het dan maar zonder volgauto erop zouden wagen.

Net als vorige week stonden 29 leden aan het vertrek, aangevuld met drie gastrenners. Frenk was chauffeur van de dag en zal niet rauwig geweest zijn dat er geen bus was. Zodoende kon hij gewoon lekker op de fiets kruipen in plaats van achter het ronde stuur! We zitten nu middenin de vakanties en dus was de opkomst meer dan behoorlijk! De leden die kwamen hadden een rustige ochtend. Door het ontbreken van de bus heerste er een deken van rust over de groep. Bij een spontane plaspauze hielden we zonder morren stil en genoten veel leden van het zonnetje. Iedereen kreeg rustig de tijd uit te druppelen (TC het Lekke Ventieltje wae here!!) en dat is soms wel eens anders!

Renzo was vandaag ritkapitein en loodste ons door deze fraaie rit heen. Deze route kenmerkt zich door veel kilometers op een klein stukje midden Tholen over mooie binnendijkjes met veel groen. En met deze weersomstandigheden was dat een waar genot voor velen! Voorzitter René kampt hier met een onregelmatige hartslag en kiest voor de zekerheid maar een kortere route terug naar Bergen. Clubkampioen Rob laat het sociale gezicht van de club zien en begeleidt René voor alle zekerheid. Klasse Rob!

Even later heb ikzelf de enige lekken band van de dag. Vlak bij het stadje Tholen heb ik blijkbaar door glas heen gereden en staat mijn voorband in no-time leeg. De bocht gaat gelukkig nog goed en even later staan we weer met z'n allen stil. Michel vervangt professioneel het binnenbandje en al snel kunnen we weer verder. Helaas voor John Mens gaat hij hier vanuit stilstand onderuit door een schlemielige manouvre met een kapotte knie tot gevolg. Gelukkig zonder erg en alleen wat bloed.

We rijden op het gemak op de finale af. Een mannetje of 14 kiest voor de A-finale. Roy is er vandaag niet en ook Rob is er niet bij (zie hierboven) waardoor ik inschat dat, mede door de 'makkelijke' weersomstandigheden, wegspringen geen in heeft. Gezien mijn vorm van de laatste weken denk ik dat ik het meeste kans heb in een eindsprint. Ik zit een beetje in dubio hoe ik dat het beste kan aanpakken. Ik besluit om in eerste instantie op alles te reageren en indien er een groepje met potentie voorop komt te zitten dan mee te draaien. Dat laatste gebeurt echter niet zodat ik me beperk tot counteren van alles wat probeert er vandoor te gaan.

Dat plan pakt goed uit tot halverwege de Rubeerdijk. Het zijn dan vooral Huub en John Mens die het proberen, af en toe afgewisseld met een paar andere leden die eventjes voorop rijden. John rijdt zelfs een tijdje met een lekker tempo op kop van de groep maar verder zijn er veel leden die waarschijnlijk hetzelfde denken als ik: Roy is er niet, nu hebben we een kans! Aan het einde van de Rubeerdijk is het Johan die het voor de eerste keer probeert. Zijn demarrage is stevig en ik moet nu flink aanzetten. Het spel is nu blijkbaar echt begonnen. Huub blijft gewoon doorgaan met zijn acties en toont lef. Vlak voor de afslag naar de Glymesweg is het weer Johan die flink aanzet met dit verschil dat nu Jan Henning meespringt. Even oppassen nu dus. Maar ook deze poging loopt op niets uit.

Dat het eindspel is begonnen blijkt uit het feit dat nu opeens andere leden voorin verschijnen zoals bijvoorbeeld Lars. Ook zie ik Charl. Eigenlijk bevalt me dat wel want de kans dat er nu nog eenlingen wegspringen wordt met de meter kleiner. We zijn dan al de chicane door en draaien probleemloos de Erasmusweg op. Huub rijdt hier op kop en gelukkig valt hij niet stil. Johan is degene die niet langer kan of wil wachten en gaat nadat we onder de N286 zijn door gegaan vol aan. Nu is het aan mij om rustig te blijven en niet te snel toe te happen. Johan rijdt voor mijn gevoel een stuk sterker dan vorige week en ik ben even verrast door de snelheid die hij ontwikkeld. Hij is echter te vroeg aangegaan en hoewel hij niet echt stil valt loop ik meter voor meter in. Mijn finale jump is te machtig voor hem. Net voor de streep passeer ik hem en druk ik, voor mijn gevoel, mijn wiel net iets eerder over de streep! Zelfs Rob die op de finish staat te filmen heeft moeite om de sprint goed in te schatten want in eerste instantie denkt hij dat Johan gewonnen heeft. Maar dan zie je maar weer eens dat de renners zelf het meestal bij het rechte eind hebben. Mijn gevoel blijkt te kloppen en na bestudering van de finishfilm wordt ik toch aangewezen als winnaar.

We zitten dan al bij Richard in zijn tuin van de koffie te genieten. We zijn in Halsteren te gast bij ons gepensioneerde lid die ons zijn gastvrijheid toont en geïnteresseerde leden zijn fraaie tuin laat zien. Hoewel het zonnetje nu een beetje schuil gaat achter wat hoge bewolking is het nog steeds heel prettig weer. Iedereen gaat langzaam aan weer aan op huis, Richard bedankend voor de gastvrijheid.

Uitslag A-finale: 1. Daan, 2. Johan, 3. Charl

Video Finale B gewonnen door Piet

Video Finale A met winst voor Daan