You are hereStampersgat

Stampersgat


By dommeled - Posted on 09 February 2015

Datum # Leden Route Afstand Chauffeur Ritkapitein
05 Jul 31 leden Stampersgat 75 KM WouterWe ReneDong
WeekendNr Weer Temp Windrichting Windkracht
1527 Zonnig 24 C NO 2

Verslag clubrit Stampersgat 5 juli

Na de mooie monstertocht van vorige week vandaag weer een `reguliere` clubrit op deze zondag. De temperatuur is heerlijk bij vertrek. Pas tien over negen fietsen wij weg in een relaxed tempo. Wij passen ons goed aan gezien de temperatuur. Sjel heeft zich op een schitterende nieuwe fiets getrakteerd en die oogst bewondering. Wouter is evenals vorige week chauffeur.

Via Vrederust rijden wij de stad uit. Diverse renners sluiten nog aan zodat wij met een flinke groep op pad zijn. Via Moerstraten rijden wij naar Steenbergen. Na een stukje fietspad slaan wij rechtsaf de Zuidlangeweg op die wij tot bijna in Stampersgat volgen. In Stampersgat raken wij onze volgbus kwijt. Wouter moet langdurig wachten op een inwoner die zijn auto staat te lossen. Wij fietsen intussen richting Oud Gastel tussen de paaltjes door. Als wij in Oud Gastel rechtsaf een minder bekende weg in gaan zijn wij Wouter definitief kwijt. Wij wachten nog even maar besluiten dan maar om zonder bus verder te rijden. Even verder staan wij weer stil want Cor heeft een lekke band. Velen maken gebruik om de blaas te ledigen. Na de Vroenhoutseweg, de oversteek bij het Anker en de Brembos draaien wij de Vleet op. Helaas heeft Daan hier problemen met zijn derailleur. Wederom wordt er rustig gereden en al snel zijn wij bij de splitsing A en B groep.

Wij beginnen de A finale heel rustig want wij willen wachten op Daan. Maar wanneer wij Daan niet zien zijn het Charl en Jankees die al eerste tempo maken. Huub is de eerste die echt wegrijdt, gevolgd door Ron en Roy steekt al snel en vooral hard over naar de twee vluchters. De drie heren zijn even weg en pakken al snel een voorsprong. Nog voor de dubbele bocht op de Vleet is het Jan Henning die met een gangetje van boven de 50 het gat dicht. Iedereen zit te overleven om bij te blijven. Reinier is net te laat om het achterwiel van Rene te pakken waarna Richard daar wel gebruik van weet te maken. Halverwege de Schouwenbaan zijn de heren weer teruggepakt maar gelijk daarna springen er weer renners weg. Volgens mij weer Roy. Maar wederom is het Jan Henning die het tempo omhoog gooit maar dit keer niet alleen alle verantwoordelijkheid neemt. Bij de camping is de groep weer compleet. En dan neemt Huub de kop. Hij rijdt constant een tempo van rond de 40 en dan heeft niemand meer de motivatie en/of kracht om weg te rijden. Heel de Westelaar is het Huub die het tempo bepaald. Pas achter de Tol probeert aspirant lid Bas van Teteringen in een alles of niets poging weg te rijden. Het wordt niets maar hij probeert het wel. Door het hoge tempo is een eindsprint niet te vermijden en die wordt gewonnen door Roy en dat is gezien zijn eerdere aanvalslust geheel verdiend. Charl en René zijn respectievelijk 2 en 3. Ron en JanKees zitten ook nog bij de eersten gevolgd door mij en Richard. Deze laatste zat er toch weer prima bij in een pittige finale.

Helaas blijken wij Daan en zijn kompanen Sjel en Arjan net gemist te hebben maar zij hebben en een trio tijdrit van gemaakt en zijn zo ook hun energie goed kwijt geraakt. Mark de Kok wint bij de B en is op de weg terug na alle fysieke ongemakken De koffie is lekker en het terras bij Fitness Palace zit goed. Tot volgende week.

Lars van der Beek