You are hereBathpolder-Völckerdorp

Bathpolder-Völckerdorp


By dommeled - Posted on 08 February 2015

Datum # Leden Route Afstand Chauffeur Ritkapitein
21 Jun 33 leden Verrassingstocht Bathpolder-Völckerdorp 75 KM ArjenBra ReneDong
WeekendNr Weer Temp Windrichting Windkracht
1525 Lichte regen 17 C ZW 4

Verslag clubrit Bathpolder – Völkerdorp dd 21 juni

Na gisteren een mooie rit met de Cycling Ambassadors te hebben gereden staat vandaag een normale clubrit op het programma. Helaas is het grauw en bewolkt als ik thuis vertrek en bij binnenkomst in Bergen op Zoom ligt de weg er enigsinds nat bij. Toch is er een behoorlijke opkomst bij het vertrek. Onder andere René Koole fiets weer mee en onze voorzitter is terug van vakantie. Ook kersvers lid Chiel Scherpenisse is van de partij. Arjan rijdt samen met zijn jongste dochter Janna de bus. Zijn kinderen wilden alledrie graag mee met de bus. Navraag bij mijn jongens wie er binnenkort bij mij op de bus aanschuift leidt thuis tot de duidelijke opmerking.: “ga lekker zelf op die bus”.

Wij vertrekken via Korteven en het tempo zit er vanaf het begin goed in. Door de forse wind fietst het wat onrustig en hoor ik soms wat leden roepen of het ietsje kalmer kan. Wij fietsen uitgebreid door de Woensdrechtse polders. Het is geen alledaagse route en dat is best leuk zo dicht bij huis. Via de Bathse brug die wij met 34 oprijden en met 28 afdalen komen wij in Völkerdorp. Het gehuchtje waar zo’n 7 witte huizen staan. Hoewel dicht tegen de Woensdrechtse polder behoort dit gehuchtje tot de gemeente Reimerswaal. Via het dorp Rilland keren wij terug op de Oude Zeeuwse weg en slaan wij rechtsaf de Oesterdam op. Hier staat een forse zijwind en helaas is er halverwege een valpartij. Bij een versmalling raakt Jan Haverhoek naast het asfalt en bij het oprijden van de weg maakt hij een vervelende val. Gelukkig kan Reinier direct eerste hulp verlenen en valt de schade achteraf wel mee. Wat schaafwonden en wat schrik. Jan wordt door Arjan voor alle veiligheid naar huis gebracht.
Door het stilstaan hebben de meeste leden het flink koud gekregen want het blijft miezeren en de weg ligt er intussen nat bij. Hoewel de route na de Oesterdam rechtdoor loopt willen een aantal leden rechtsaf richting huis. Onduidelijkheid troef maar uiteindelijk fietst er een grote groep toch rechtdoor.
De route wordt echter niet geheel gevolgd want het bestuur besluit de tocht in te korten. Wij komen op de brug bij Nieuw Vossemeer waar er is besloten geen finale te rijden. Jammer.

Met 4 man volgen wij de A finale route. De rest rijdt de B finale richting huis. Sjel, Joop, Reinier en ik maken er een goede training van. Het is een soort trio tijdrit maar dan met 4. Wij draaien netjes en houden het tempo goed hoog. In de bochten is het voorzichtig aan maar verder fietst het, ondanks nog een flinke bui bij de zwarte ruiter, prima.
Arjan en dochter staan met bus keurig op de kruising bij de Rubeerdijk op ons te wachten. Net echt zeg maar. Richard sluit op het laatste stukje voor Halsteren nog aan en wij maken er nog een sprintje van die door mij wordt gewonnen voor Reinier en Joop. Uiteraard geen officiele uitslag maar dat geeft ook niet. Wij hebben wel lekker gereden. Intussen is de zon gaan schijnen en is het lekker weer geworden. Het kan verkeren met het weer in Nederland. De koffie en chocolaatjes bij Fitnes Palace smaken goed.
Volgende week onze intussen bekende Dammentocht. Verdere informatie volgt nog.
En: vergeet je niet op te geven voor de JaVaDorit! Deze cultuur historische rit mag je niet missen!

Lars van der Beek

Noot van de "webredactie": ik heb vandaag heel veel prachtige foto's binnen gekregen die gemaakt zijn door Janna en Arjan. Echter om het risico te vermijden dat door het plaatsen van deze megabytes de site nog meer instabiel wordt vraag ik jullie hiervoor nog even geduld.

Reinier Goosens