You are hereAnna-Jacobapolder

Anna-Jacobapolder


By dommeled - Posted on 08 February 2015

Datum # Leden Route Afstand Chauffeur Ritkapitein
07 Jun 35 leden Anna-Jacobapolder 77 KM BasStege Reinier Goosens
WeekendNr Weer Temp Windrichting Windkracht
1523 Zonnig 18 C NW 3

Het uitgestelde verslag van deze mooie fietsrit door en langs minder bekende plekjes en uithoeken van west Brabant en Tholen.
Een mooie zonnige ochtend maar ook weer niet al te warm.

Rondom de Haven fietsen we in noordelijke richting waar ongetwijfeld weer een enkeling zich afvraagt: Notendael? Nooit van gehoord. Nog net groot genoeg voor een brievenbus van Post.nl.....
Na kort overleg met Daan fungeer ik vandaag als ritkapitein. De route is op inspiratie van een JaVaDorit jaren geleden door mijzelf uitgezet. Voor het eerst heb ik de route als test ook op m'n Garmin gezet. Als we Nieuw Vossemeer uitrijden blijkt rijden op Navigatie voor mij niet altijd succesvol want doordat ik klakkeloos de Garmin volg missen we een afslag richting de Zeelandweg. Met een klein lusje van een kilometer of 5 komen we weer bij datzelfde punt uit en rijden we vervolgens de juiste route. Samen met Lars op kop rijden we Anna Jacobapolder in, ik net iets eerder maar het was milimeterwerk....Ik merk meteen al we ldat de benen niet zo aanvoelen als eerder die week. De trainingsrit van woensdaggaf me namelijk hoop weer een keer de hele A-finale mee te kunnen.

Via St. Philipsland en Oud-Nieuw Vossemeer komen we daar ook alweer snel aan toe. Helaas is wat betreft deze finale mijn verslag kort. In eerste instantie hou ik de deur dicht voor met name Rob Naaijkens die alweer op het vinketouw zit om zolang en zo hard mogelijk door te trekken. Als hij even later toch ervan tussen gaat springt eerst Huub mee en in de hoop wellicht met 3-en vooruit te komen probeer ik in het wiel mee te gaan. Die pogng komt me duur te staan want allereerst trek ik alles in het wiel mee, vervolgens snelt iedereen mij meedogenloos voorbij. Chiel Scherpenisse is als mogelijk nieuw clublid ook per ongeluk in de A-finale beland en ook hij merkt dat het net te hard gaat. Samen rijden we naar de streep met toch nog wel een redelijk gemiddelde. Dat steekt echter nog schril af tegen de gemiddelde snelheid van ruim 43/uur die de groep haalt en waar Roy duidelijk de sterkste is!

Met vermoeide benen rijden we Halsteren in en tot mijn teleurstelling is er niemand die op ons gewacht heeft, ook geen bus. Jammer, maar het levert nog wel een extra traininkje richting Fitness Palace op.

Uitslag A: 1. Roy, 2. Daan en 3. Charl

Reinier Goosens