You are hereTijdrit (Nieuwe opzet)

Tijdrit (Nieuwe opzet)


By dommeled - Posted on 08 February 2015

Datum # Leden Route Afstand Chauffeur Ritkapitein
17 May 20 leden Lange tijdrit 90 KM MarkKokX dommeled
WeekendNr Weer Temp Windrichting Windkracht
1520 Zonnig 15 C W 3

Rob Naaijkens afgetekend tijdritkampioen 2015!

Het rijden van de tijdrit, en ook vooral het soort fiets of hulpmiddel, was een discussie tijdens de algemene ledenvergadering. Op initiatief van het bestuur is het aantal individuele, vooral ook eerlijke, krachtmetingen beperkt tot een eendaagse activiteit. Reden: een geconstateerde afname van de belangstelling bij de leden.
Als ik dan kijk naar het aantal leden wat vandaag aanwezig was dan is aan het argument als zodanig niets af te dingen. Jammer. Persoonlijk lijkt het mij dat er vooral meer en meer animo voor het rijden van koersjes, zo hard mogelijk trainen en daar elkaar vooral nog in zien te overtreffen. Overigens niets mis mee maar het meedoen aan uiteenlopende activiteiten die de club organiseert is blijkbaar definitief anders. Jammer, op zich ben ik zelf best tevreden met plek 7 maar wat is dat dan waard....
Enkele opvallende prestaties vandaag: de winst bij de "B", tegelijkertijd ook de " dames" was voor Corrie en maakt daarmee al bij voorbaat deze dag tot een succesvolle voor dat " huisadres" .....
Gesproken werd ook over de opvallende versnelling die Wouter gaandeweg zijn tijdrit doorvoerde en daarmee Jan Hermes op een minuut reed terwijl deze Wouter in het begin van zijn tijdrit dicht in het vizier had! Wouter rijdt op eerste pinksterdag de Elfstedentocht per fiets, dus goed dat hij deze kilometers al laat zien goede benen te hebben om de ruim 230 km volgende week uit te rijden! Ook Mark is vandaag ook weer als fietsend lid aanwezig en ziet enorm af maar moet ongetwijfeld tevreden kunnen zijn hier alweer te staan, onder toeziend oog van zijn zoon!

De A, althans, degene (het waren er 13) die de 2 ronden van ruim 12 km afleggen:
De ervaring achteraf leert dat vooral het deel tegen de brug bij de Kreekrak erg zwaar is met de matige NW-wind schuin op kop. Charl ondervindt in de eerste ronde extra hinder van een groep fietsvrienden die weigeren Charl ruimte om te passeren te geven. Het lijkt erop dat dit de motivatie bij Charl sterk heeft gereduceerd, ruim voor het einde van de eerste ronde weet ik hem al in te halen. In de wetenschap dat Sjel voor Charl is gestart neem ik aan deze grote fietsvriend in het vizier te krijgen. Helemaal niet. Sjel rijdt een goede tijdrit vandaag en haalt een mooie 6e plek! Daan wordt 5e achter Huub die 4e wordt een daarmee de hoogst geklasseerde renner op een conventionele fiets en kort achter nummer 3 Robbert. Johan wordt 2e ruim achter Rob die zich dus ook in 2015 tot tijdritkampioen van TC de Markies mag kronen! Gelukkig lukt het Rob net niet om mij nog in te halen zodat ik voor mezelf die doelstelling ook haal!

Als groep rijden we gedisciplineerd terug naar Fitness Palace waar tot veler teleurstelling geen " koeken" zijn....

De registratie is zoals elk jaar weer vastgelegd door Daan's zwager Arthur Musters waarvoor opnieuw weer dank! De uitslag wordt door Daan met de aanwezigen gedeeld en zal later nog op deze site worden gezet.

Reinier Goosens

Voor de uitslag klik uitslag