You are hereBoompjesdijk

Boompjesdijk


By dommeled - Posted on 08 February 2015

Datum # Leden Route Afstand Chauffeur Ritkapitein
26 Apr 39 leden Boompjesdijk 93 KM WalterLu RenzoLev
WeekendNr Weer Temp Windrichting Windkracht
1517 Zwaar bewolkt 14 C ZW 4

Streep eronder (of ervoor...?)

Voor een aantal leden is dit een weekend van extra fietskilometers. Onder andere voor mezelf . De vrees voor slecht weer blijkt 's ochtends vroeg ongegrond en zo vertrekken we onder aanvoering van Renzo en Rene richting Prinsenland om onder andere rond en over de Boompjesdijk te slingeren.

Vooral Rene en Kees laten zich in het begin veelvuldig op kop zien. Op de Boompjesdijk wil Jan Kees zich even extra testen door de dijk op en af te willen fietsen, alleen is dat net een afrit te vroeg en kan Jan Kees in de achtervolging.
Mede door alle veranderingen die de aanleg van de A4 heeft veroorzaakt wordt nooit duidelijk hoe de route van vandaag nou eigenlijk moet worden gereden. Wél is het daar gelukt Walter in de volgbus op achterstand te zetten. Uiteindelijk rijden we de route vlak voor Dinteloord al verkeerd, nu rijden we Dinteloord in en rijden de lust noordelijk van de Dintel waar vervolgens nabij Heiningen opnieuw een aantal leden de fout in gaan bij een doodlopend stuk waar je overigens wel met de fiets doorheen kan.
Er waait vandaag opnieuw weer een stevige wind, althans, zo voelt die aan. Zelfs de voorzitter heb ik onderweg de $#!% wind horen vervloeken.
Na de 150 km van een dag eerder voel ik vanaf Stampersgat de macht een beetje uit de benen zakken en probeer nu zoveel mogelijk uit de wind te blijven. Maar dat willen er meer....
Nabij Roosendaal wordt Jan Henning door Walter voor de groep afgezet zodat hij nog net op tijd voor de finale kan aansluiten. Voor andere details over pech verwijs ik naar het verslag van Wouter.
De finale begint met een enorme groep Markiezen die vandaag voor de A kiezen. Ook Sjors de Jong, vandaag weer terug na een langdurige blessure. Op de Ouderveldenweg worden we ingehaald door een nóg snellere groep die ons scherp fluitend passeert. Over de volle breedte van de weg rijden we achter deze groep richting de Vleet. Ik had op dat moment niet graag een tegenligger geweest....
Vanaf de Schouwenbaan kunnen we dan starten aan onze eigen finale en daar is eigenlijk niet zoveel over te zeggen. Er is wel eens harder en scherper gedemarreerd of versneld dan vandaag en iedereen kan uiteindelijk gemakkelijk meekomen. Jan Kees is volgens mij een van de weinigen die even serieus vooruit reed op de Schouwenbaan en later is het op de Westelaarsestraat nog even Jelle Kramer die voorop rijdt. En zo slaag ik er dus ook zelf in om als een van de eersten af te slaan naar de Wouwse Tol. Kort daarvoor had ik Huub nog even aangemoedigd voor de bochten weg te springen maar de scherpte was er na de 150 km van een dag eerder toch ook wel af.
In de laatste 100 meter komt Rene alleen voorop en weet op de streep nog net Joop achter zich te houden die zich van links naar rechts naar voren weet te wringen. Jan Kees wordt 3e, Jochem 4.

Foto's van vanochtend.

Reinier Goosens