You are hereWaarde

Waarde


By dommeled - Posted on 08 February 2015

Datum # Leden Route Afstand Chauffeur Ritkapitein
12 Apr 35 leden Waarde 84 KM FrankTac ReneDong
WeekendNr Weer Temp Windrichting Windkracht
1515 Zonnig 12 C ZW 4

ZONNIG LANGS WAARDE

Vandaag een mooi ritje Waarde op het programma. Het zonnetje schijnt al uitbundig maar de temperatuur is nog maar laag. Toch kies ik voor de korte broek want het zal toch een graad of 15 worden . Wel heb ik de benen goed ingesmeerd.

Aangekomen op de Plaat lijkt de groep niet zo groot maar richting Zeeland sluiten er nog wat leden aan zodat wij met een flinke groep onderweg zijn. Tot aan Rilland zijn het René en Bas die het kopwerk verzorgen. Met een flinke wind tegen houden zij het tempo netjes op 32. Bij Rilland nemen Reinier en ik de kop over. Reinier is goed gemotiveerd en voert het tempo op naar 34 wat niet door iedereen wordt gewaardeerd. De wind blijft ongunstig en bij Waarde geven Reinier en ik het heft over. Met name Sjel verzet de verdere rit veel werk.

Frank, buschauffeur van dienst, heeft niet veel te doen behalve veel jasjes aan te pakken want de temperatuur stijgt wat en de wind neemt onderweg toe.

Het rondje Waarde staat al lang op het programma van de TC en levert weinig verrassingen op. Bij Waarde het bekende stuk terug langs de Westerscheldedijk waarna wij via de Bathse brug de gemeente Woensdrecht in fietsen. Bij de Bathse brug is de batterij van René Koole leeg maar goed dat hij er weer bij is en hij hield het weer een stuk langer vol dan de vorige keer. De Markies is overigens best een sociale club want diverse leden zijn bereid om René te ondersteunen. De Bathse brug op zijn zeker 10 leden elkaar breeduit aan het duwen om René te ondersteunen. Arme auto´s die er langs willen...

Al snel zijn wij in Ossendrecht waar wij veel fietsende en hardlopende tegenliggers hebben in de polder. Op de Abdijlaan richting Huijbergen blinken wij niet uit in sociaalheid. Breed uitrijdend kunnen er nauwelijks auto´s langs en terecht dat er soms wat geïrriteerd wordt getoeterd. Wouter behaalt intussen de titel ereburger van Huijbergen want met behulp van Kees wint hij de mooiste bordjes sprint. En hij vergeet niet mij hier even subtiel op te wijzen.

Eenmaal op de Vleet wordt er gesplitst voor de finales. Met 17 mensen starten wij de A finale. Kees en Ludo rijden deze enkel om wat extra kilometers te maken. Huub blijkt lek te hebben dus die missen wij en Tom blijkt eerder afgeslagen te zijn naar Bergen op Zoom. Ik zelf geef gas op de Ouwerveldeweg en iedereen vindt dit prima want behalve Charl is er niemand die de ambitie heeft om over te nemen.

Eenmaal op de Mariabaan neemt JanKees het stokje over en die slaat een gat. Mede gesteund door een tegenliggende trekker die echt niet op zij gaat. Halverwege schuiven o.a Jan en Daan naar voren en als wij het fietspad opdraaien is er in één keer een gat. JanKees, Daan, Jan en Joop blijken weg en Roy steekt met hoge snelheid over. Charl en ik proberen het nog maar door de flinke wind en het hoge tempo van de eerste vluchters lukt dit niet.

Intussen hebben John Mens, Reinier en good old Kees Valkenburg moeten lossen. De eerste groep werkt goed samen en in de tweede groep bestaande uit René, Perry, Jochem, Charl, Arjan, Richard en ik ontstaat weinig samenhorigheid. Ik baal al flink dat ik niet mee ben met de eerste groep en dat ik, noch mijn mede groepsgenoten, de benen hebben om naar de eerste groep toe te fietsen. Jan kiest in de eerste groep de aanval. Dit leidt niet tot de winst want hij wordt gecounterd door Daan. Het is echter Roy die wint voor Joop en Daan. Jan en JanKees worden 4 en 5. In de achtervolgende groep is Richard tweede zodat hij zonder kopwerk deze rit beëindigd.

De beleving is verschillend vandaag. Jan baalt een beetje en ook ik ben niet erg tevreden. Maar bijvoorbeeld Arjan zat er vandaag prima bij en ook Charl geeft aan steeds beter te gaan fietsen. De koffie is lekker en het napraten zoals altijd gezellig. Volgende week de trio tijdrit.

Lars van der Beek