You are hereRucphen

Rucphen


By dommeled - Posted on 08 February 2015

Datum # Leden Route Afstand Chauffeur Ritkapitein
15 Mar 30 leden Rucphen 81 KM RobPeter RenzoLev
WeekendNr Weer Temp Windrichting Windkracht
1511 Lichte regen 6 C NO 4

Verslag clubrit 15 maart 2015.

Na een week met prachtig weer is de voorspelling niet goed voor onze zondag. En dat is jammer want ik heb zin om te fietsen vandaag. Om iets voor half negen als ik wil vertrekken begint het te miezeren. Vaak niet goed voor de opkomst als het regent voor aanvang van de clubrit maar dit valt niet tegen. Geen mannen zoals Johan den Boer en Rob Naaijkens en ook geen voorzitter. Maar wel weer René Koole.

Ook ontbreken Daan en Piet van Egeraat maar 9 uur is 9 uur hoor ik roepen. Daan sluit overigens nog gewoon aan vandaag evenals Joop en Roy.

Bas rijdt vanaf het begin op kop en blijft dit veel doen vandaag. Er staat een behoorlijke oostenwind en die is lastig. Eerst richting Steenbergen, daarna richting Kruisland. Ook Jochem verzaakt niet en is veel op kop te vinden. Verder nemen Reinier, Charl en ik ook een deel voor onze rekening. Na Kruisland richting Gastel en Oudenbosch met nog steeds flinke wind op kop. Hierna draaien en keren wij richting Zegge en Rucphen en al snel zitten wij op de bekende route terug richting Nispen.

Elf renners starten er bij de A finale. Direct is het Daan, samen met Jan Henning, die de knuppel in het hoenderhok gooien. Een aantal renners, waaronder ik, wachten even af wat er gebeurt en dat is niet slim blijkt. Roy en Jochem steken in hoog tempo over en het hele veld ligt nu uit elkaar. Ook Huub komt nog voorbij snellen en ik doe mijn uiterste best om aan te sluiten bij Jankees wat ook lukt. Maar Jankees rijdt het gat niet dicht evenals Joop die niet bij machte is vandaag. Tom doet nog zijn uiterste best maar blijft hangen tussen de twee groepjes en zakt terug in onze 2e groep. Zo zijn er 5 man weg in een 1e groep en zijn er 5 + Richard aan het jagen in de 2e groep. Op de Schouwenbaan blijft de eerste groep goed in zicht maar vanaf de Westelaarstraat rijden ze echt weg. In de eerste groep wordt er door iedereen goed meegedraaid. Ook in de tweede groep wordt er door iedereen meegedraaid alleen niet door Richard die zorgvuldig in het laatste wiel aan het afstoppen is. Jankees slaat af naar Roosendaal maar Joop, Reinier, Tom en ik blijven goed samen werken tot aan de Wouwse Tol.

In de eerste groep wint Roy voor Jan Henning, Daan, Jochem en Huub. Onderweg leek Roy ook al het hardst zijn beurten op kop te maken dus niet onverdiend volgens de insiders. Knap vooral van Jochem die onderweg ook al veel kopwerk heeft gedaan. Bij ons wint Joop de sprint die echt nergens meer om gaat maar vanuit een heuse surplas situatie verslaat hij Tom met een band dikte. Richard, Reinier en ik sluiten de rij. Bij de B wint Frank Tak.

Bij Fitness Palace worden wijj door Sjel voorgesteld aan Luuk, de nieuwe manager. Voor mij een oude bekende.

Terug naar Huijbergen doen de benen zeer maar voel ik mij voldaan. Aan mijn jongens thuis kan ik dit niet overbrengen want laatste in de A finale; “ tsja pap dit moet volgende week echt beter is het advies. “Oké maar toch was het leuk vandaag!”

Lars van der Beek

Uitslag A-finale: 1. Roy Meerstra, 2. Jan Henning en 3. Daan van Dommele.