You are hereOesterdam-Tholen

Oesterdam-Tholen


By dommeled - Posted on 08 February 2015

Datum # Leden Route Afstand Chauffeur Ritkapitein
08 Mar 35 leden Oesterdam-Tholen 75 KM Claseur ReneDong
WeekendNr Weer Temp Windrichting Windkracht
1510 Zonnig 16 C ZW 3

Vroeg in maart gaan we vandaag een mooie lentedag tegemoet. De avond hiervoor had ik al met Huub zitten speculeren dat er waarschijnlijk wel een grote groep leden zou meefietsen vandaag, na eerst natuurlijk nog de nodige taktische zaken uit te wisselen.

Bij aankomst bij de Schelp blijkt het aantal leden toch een beetje tegen te vallen. Al is de groep met 34 renners en 1 chaufeur (Cor Laseur) vandaag zeker groot genoeg. Als blijk van waardering voor het voorspelde fraaie lenteweer verschijnen John van Broekhoven en ik in korte broek aan het vertrek. Ik wil daarbij nog wel noemen dat ik geen “warming-up” olie of iets dergelijks heb gebruikt.
De eerste kilometers tot na Woensdrecht rijden Rene van Dongen en Bas ter Stege op kop. Er staat een stevig briesje van naar mijn idee kracht 3-4 maar op kop is het toch wel goed te doen. In bescheidne tempo rijden we met de wind in de rug de Oesterdam over. Zo bescheiden zelfs dat we worden voorbij gesneld door een club van een man/vrouw of 14 die bijna nog een paar tegenliggers de Oosterschelde in rijden. In de laatste 5 kilometer gaat de wind wat van opzij waaien maar ik slaag er goed in het tempo rond de 30 te houden. Via Poortvliet en St. Annaland rijden we richting Nieuw Vossemeer en splitsen we ons in een A-groep van een man of 10 en de rest kiest voor de B.
Er ligt langs de Zeelandweg een nieuw fraai fietspad en na een eerste versnelling, ja, weer op kop, van Jan Kees spring ik zelf weg om te kijken of iemand meegaat. Zonder al teveel moeite rijdt ik zomaar een paar honderd meter weg en dat is verdacht. Ik hou de benen stil maar achter me ook en zo duurt het eventjes voordat ik er in slaag me te laten inlopen. Tot aan de Zwarte Ruiter gebeurt er niets noemenswaardigsbuiten dan dat het voor Huub moeilijk is zich in te houden. Op de Stoofdijk plaatsen hij en Jelle de eerste versnellingen. De wind maakt het nu wel lastig en als Huub ten derde male aangaat zie ik Jan Kees naar hem toe springen. Ik voorzie een mooie vlucht en spring er ook naar toe, nou ja spring, ik kan niet echt een snelle jump maken en het resultaat is dat ik de groep achter me terugbreng en vervolgens dat die groep me geheel passeert en achterlaat….
De groep verdwijnt niet snel uit het zicht maar terugkeren is er ook niet bij. Ik besluit er maar een training van te maken en ik laat aan Cor merken dat ik voor de bus wil blijven. Later blijkt ook Roy gelost te zijn door fysiek ongemak aan de hamstring. Hij nodigt me nog eens uit om achter de bus te rijden maar ik voel me op zich niet eens zo erg slecht. Ik krijg de teller toch af en toe weer ruim boven de dertig en hoewel de afstand tot de groep groot is geworden loopt mijn achterstand niet snel meer op.
Inmiddels is Huub opnieuw vooraan gedemarreerd en Jan Henning gaat mee. Bij het opdraaien van de Glymesweg moet Huub Jan laten gaan maar uiteindelijk weten de 2 toch buiten bereik van de achtervolgers te blijven. Dus een mooie zege voor Jan en een goede prestatie voor Huub.
Uitslag: 1. Jan Henning, 2 Huub, 3 Daan.
Een goede prestatie is ook het meerijden van de slimme Richard. Onze rivaliteit is bekend maar hij zat er toch bij en dat kon ik ff niet zeggen….
Bij de B weet Perry op de streep Albert af te troeven.
Tijdens de koffiepauze meldt Cor dat hij zich inzet voor de “samenloop voor hoop”. Dat is een actie die geld inzameld voor het KWF. Hiertoe kunnen we paarse armbandjes voor € 2,50 afnemen bij Cor en dat was meteen al een redelijk succes voor Cor! Succes met de actie die op 27 en 28 juni dit jaar wordt afgesloten met de “samenloop”. Hieraan nemen zowel liefhebbers/atleten als ook patiënten deel!

Cor en Reinier hebben onderweg nog wat foto's gemaakt: Hier!

Reinier Goosens