You are hereStampersgat

Stampersgat


By Reinier Goosens - Posted on 08 November 2010

Uitrijroute: 
Vrederust
Finale: 
Wouwse Tol
Afstand: 
85

Een rit naar Stampersgat staat al jaren op het programma van onze TC. Ook andere routes leiden nogal eens door dit dorp, bekend van de laatst overgebleven suikerfabriek in West-Brabant de "Dinteloord". Deze route leidt niet langs de suikerfabriek en haar sterfputten. Nadat we via Moerstraten en Steenbergen ricthing Dinteloord gefietst zijn slaan we na de brug over de Steenbergse Vliet de eerste weg rechtsaf, de Zuidzeedijk. Dit is de tegenhanger van de Noordzeedijk die we in de route Boompjesdijk rijden en welke dus wél langs de suikerfabriek leidt.
Rijdend over de Zuidzeedijk kunnen we genieten van het uitzicht op de aan de rechterzijde kronkelende Steenbergse Vliet, en, inmiddels bepaald ook de al aangelegde A4 prominent het landschap ter plaatse. Die A4 heeft ook de Zuidzeedijk doorsneden maar kunnen we door de nieuw aangelegde POTmar-tunnel aan de andere kant van de A4 komen richting Stampersgat.

Aan het einde van de Zuidzeedijk is er voor de liefhebbers een viaduct over het Mark-Vlietkanaal waarna we linksaf naar Stampersgat rijden. Daar is dan weer het bekende fietstunneltje waarvoor de volgbus even moet omrijden, dus na het fietstunneltje rechtsaf en even wat inhouden zodat de bus snel kan aansluiten. Nadat we Stampersgat zijn doorgereden rijden we richting Oudenbosch. Via Zegge rijden we richting Bosschenhoofd en Seppe, na het viaduct over de A58 slaan we direct rechtsaf en volgen de zuidelijke ventweg van deze autosnelweg. Bij van Gansewinkel gaan we linksaf en draaiend en kerend fietsen we naar Nispen voor de finale!