You are hereSnertrit (Horendonk)

Snertrit (Horendonk)


By dommeled - Posted on 03 March 2014

Datum # Leden Route Afstand Chauffeur Ritkapitein
26 Oct 38 leden Horendonk (Snertrit) 59 KM JohnKool dommeled
WeekendNr Weer Temp Windrichting Windkracht
1443 Half bewolkt 14 C ZW 3

Snertrit vandaag. Einde seizoen 2014. Vroeger ging de fiets in 't vet tot begin maart. Wie doet dat nog van onze club? Daar ben ik eigenlijk wel benieuwd naar.....
Geen snertweer vandaag of het zou de enigszins aantrekkende zuid-zuidwestelijke wind in het laatste deel van de rit moeten zijn. Wel een opkomst van bijna 40 leden. Met z'n 37 vertrekken we, zoals gebruikelijk sluit Jan Kees ergens halverwege het prachtige Roosendaal en het mooi gelegen Bergen op Zoom aan.

Kort ritje, we willen op tijd weer terug zijn in Fitness Palace voor de snert (tomaten soep voor onze gewaardeerde columnist) en de broodjes frikandel of kroket.
Onderweg probeert Sjel de groep haast onophoudelijk te inspireren het tempo op te voeren om vroeg mogelijk terug te zijn. In elk geval kunnen we vandaag opnieuw de meeste meters op kop aan Sjel toeschrijven.
In Nispen rijden we een noordelijke lus en plassen al meteen een korte stop in om op de volgbus, bestuurd door John Koolen, te wachten. Die verschijnt echter iets verder aan de horizon weer in het vizier waarna we via de Rozevendreef rechtsaf slaan en zo een lusje om het Rozeven heen te rijden. Ja, dat ligt daar verscholen in de bossen. We rijden daar een paar honderd meter op " onverharde weg", dit alvast ter voorbereiding op het komende winterseizoen. In hoog beentempo vlieg ik erover heen met achter me een fluitende John van Broekhoven.
Vervolgens rijden we langs de Lange Schouw terug richting Horendonk, de naamgever van deze rit. Sjel rijdt opnieuw weer een paar honderd meter weg om vervolgens ons weer tegemoet te fietsen.
En zo naderen we alweer onze laatste finale van het seizoen. Op de Ouderveldenweg komt Corrie ons tegemoet gereden. Niet zoals ik dacht om Rob te ondersteunen maar meer vanwege een lekke band en ik denk op zoek naar de bus.....
Daan brengt het tempo tot boven de 40/uur met achter hem de gehele groep. Op de Mariabaan probeert Jochem zijn solo van een week eerder nog eens te herhalen. Wie weet, dacht ik, ik spring er maar eens achteraan. Ik moet nog even flink geven om in Jochem's wiel te komen maar na een paar honderd meter sluit ik aan. Even diep zuchten want Jochem maakt een goed tempo. Ik zie dat we een goeie voorsprong hebben en ga meedraaien. Hoewel ik de snelheid wat kan opvoeren zie ik toch ineens de groep weer dichterbij komen en we besluiten allebei onze vlucht af te breken.
Op de Westelaarsestraat zijn er pogingen van de broertjes van Dommele, beantwoord door Jan Henning die de rest ook weer meetrekt. Verder is ook Rob Naaijkens weer actief maar het lukt hem niet om definitief weg te komen.
Zo rijden we met de groep naar de streep. Op 1500 meter springt Rene nog weg maar op 750 meter wordt hij weer teruggepakt. Even daarvoor was ikzelf rechts het gat in gedoken waarmee ik meteen de aanzet voor de eindsprint gaf. In de laatste meters is het uiteindelijk Daan die de laatste zege van het seizoen 2014 pakt. Hulde! Charl wordt 2 en Jan Kees 3.

Bij terugkomst staat er lekkere snert klaar en worden de genomineerden voor het clubkampioenschap gepresenteerd door Rene. Niet geheel neutraal natuurlijk maar met blijdschap neem ik ervan kennis dat het me voor de derde keer op rij is gelukt om genomineerd te worden! De andere 2 met een nominatie gewaardeerde leden zijn Ludo Vriens en Rob Naaijkens. De komende 2 weken kan er op ons 3-en gestemd worden en wordt de definitieve winnaar tijdens de feestavond gepresenteerd!

Vervolg " fietsen" :
elke zondag is er een aantal leden wat een ATB-tocht fiets. Volgende week is dat de rit van Audax Roosendaal die start vanaf Huis ten Halve. Zoals gebruikelijk verzamelen we bij Pierre van Loon, om 830 verwacht hij ons en na afloop heeft Pierre ons weer voor de snert ( alweer ja!) uitgenodigd.
De leden die de voorkeur voor de weg hebben kunnen om 10:00 bij het Appeltje verzamelen.

Hier! nog een paar foto's...

Reinier Goosens