You are hereLange Schouw

Lange Schouw


By dommeled - Posted on 03 March 2014

Datum # Leden Route Afstand Chauffeur Ritkapitein
19 Oct 32 leden Lange Schouw 69 KM sjorsjon RenzoLev
WeekendNr Weer Temp Windrichting Windkracht
1442 Zonnig 21 C ZW 4

KORTE SCHOUW OF LANGE SCHOUW?

Op een zomerse herfstdag rijden we de rit die al sinds de vorige eeuw op ons programma staat en ook bijna wekelijks in de winter wordt verreden door hen die
1. geen winterstop inlassen en
2. niet in bossen en over velden gaan rijden
De rit Lange Schouw dus. Vernoemd naar de voormalige steenfabriek die ooit in 1878 is opgericht en sinds 1985 staat te vervallen.


De naam Lange Schouw is ook niet meer op z'n plaats, onder invloed van o.a. weerselementen is de Lange Schouw tot een Korte Schouw geworden.
Voor degenen die het niet weten, de Lange Schouw is het kruispunt aan de nederlandse kant van de grens tussen Horendonk en Schijf. Door de bebossing is er van de oude steenfabriek weinig te zien, daarom bij deze een luchtopname.

Uiteindelijk rijden we de rit van vandaag met 31 fietsende leden, 1 gastrenner en een chauffeur (Sjors de Jong vandaag). De eerste kilometers zet Ludo het tempo er goed in, vanaf de Mastendreef samen met mij. Vanaf Nispen is het weer vooral Sjel die op koop het tempo omhoog gooit waardoor er na elke bocht even goed moet worden aangezet. Niemand komt er echter door in de problemen. Via de lus over Schijf rijden we weer terug naar Lange Schouw waar we rechtsaf richting Roosendaal rijden om via de Rozevendreef op Nispen aan te koersen. Op kop weer de leden met de meeste lengtemeters: Sjel en Bas. Dankbaar, want de wind waait toch wel behoorlijk, kruipen Charl en ikzelf in hun wiel.
Vanaf Nispen rijdt ik zelf vooraan en de laatste kilometers voor de splitsing houdt Jan Haverhoek het tempo hoog. Net als een week eerder rijden we de afwijkende A-finale. Vooral Lars rijdt hier langdurig op kop totdat op de Ouderveldenweg Rob Naaijkens overneemt en bijna direct het tempo zo schroeiend hard opvoert dat Lars en ik moeten loslaten terwijl de rest gegroepeerd de Mariabaan opsnelt.
Al snel zien Lars, Richard en ikzelf de groep van ons wegrijden, inwendig Rob verwensend dat die versnelling alweer direct van meet af aan moest plaatsvinden. Voor ons zien we Arjan rijden en nadat we hem hebben opgevist lukt het ons om de achterstand niet te laten oplopen en de groep voor ons in beeld te houden. Helaas vergeten we Richard voldoende ruimte te geven om langs rechts over te nemen. Nu lukt het ons pas ter hoogte van de leidingstraat weer aan te sluiten bij de groep. Daar is al een tijdje een vluchter die vooruit rijdt, naar later blijkt Jochem. Rob en Huub hebben nog een poging gedaan mee te springen echter zonder succes. In de laatste kilometers wordt de kop min of meer aan Huub gelaten totdat ik in de laatste kilometer zie dat Jochem stilvalt.
Ik denk me sterk genoeg te voelen voor nog een uitval en al snel ga ik over de uitgebluste Jochem heen maar jammer genoeg trekt ook de groep zich, nu wel, in gang. Het is Rob met in zijn kielzog Daan, Charl, Joop en Jan die de sprint aantrekt. Zelf laat ik me afzakken tot achterin de groep waarin ik even in het wiel van Richard blijf om vervolgens nog een laatste sprintje te trekken om als 6e te finishen. Joop was vandaag Daan net te snel af en naar ik meen werd Charl derde.

Volgende week de laatste rit, de Snertrit. Daan verzoekt ons z.s.m. aan Renzo door te geven of je aanwezig bent. Dat kun je hier doen: info@tcdemarkies.nl
Tevens zal via deze site worden bekend gemaakt welke leden kunnen worden genomineerd voor het clubkampioensschap 2014!

Reinier Goosens