You are hereKlein Zundert

Klein Zundert


By dommeled - Posted on 03 March 2014

Datum # Leden Route Afstand Chauffeur Ritkapitein
12 Oct 34 leden Klein Zundert 86 KM MarkKokX JochemNi
WeekendNr Weer Temp Windrichting Windkracht
1441 Zonnig 15 C O 2

ZONNIG EN RUSTIG DOOR KLEIN ZUNDERT

Deze ochtend beloofd weer na de regen van een dag eerder een mooie herfstdag te worden. Met ruim 30 leden (40 lijkt op dit moment moeilijk haalbaar) aan de start, Daan op tijd, vertrekken we richting Klein Zundert. In oostelijke richting dus. Mark rijdt vandaag met de bus daarin vergezeld van zijn zoon.

Onder aanvoering van de 2 clubleden met de meeste lengtes, Sjel en Bas, rijden we via de Heide en de Mastendreef richting Zundert. Alvast een voorproefje op de komende ritjes in de winter, deze rit is uiteindelijk het rondje lange Schouw/Schijf maar dan met een hele lange extra lus richting Achtmaal en zoals gezegd, klein Zundert.
Daar ik momenteel door de week te weinig aan fietsen toekom maar me toch fris voel besluit ik vandaag minimaal een kilometer of 30 kopwerk te doen. En zo rijd ik tot na Nispen vooral alleen op kop, me haast afvragend of ik wellicht toch te hard ga en dat men vooral comfortabel uit de wind (die er nauwelijks staat...) wil blijven. Maar zodra we de Grens bij Horendonk naderen komt Jochem me aan kop vergezellen en zo rijden we samen door tot in Klein Zundert. Na nog een fototje te hebben gemaakt, zie hierboven, laat ik me afzakken. Onderweg naar Sprundel is er plotseling een spontane sanitaire stop van een aantal leden maar die moeten op eigen kracht weer aan zien te sluiten want vooraan rijdt men gewoon door.
De A-finale kent vandaag zoals aangekondigd een alternatieve lus. Linksaf de Mariabaan op, rechtsaf door een stukje onverhard en dan 2 bochten naar rechts zodat we uiteindelijk vanuit tegenovergesteld richting de Ouwerveldenweg opdraaien alwaar het spel kan beginnen. Pas op de Mariabaan is het Daan die vanaf de kop geleidelijk maar wel hard het tempo opvoert. Iedereen kan vandaag bijna fluitend mee. Ron Dingemans is de eerste die aangaat maar uiteindelijk lukt het vandaag niemand om weg te komen ondanks de pogingen van nog een keer Ron, Jan Henning en Huub. Hoewel ik wat betreft de laatste natuurlijk niet geheel objectief ben neem ik wel de vrijheid zijn strijdlust hier te benoemen. Maar ook vandaag levert dat dan ook niet meer op dan de lovende woorden.
Uiteindelijk snellen we met de compacte groep op de streep af, ik moet zeggen, enigszins zwiepend en kwakkend. Altijd weer opletten dus. Zo let ik vooral op het wiel van Richard. Op 400 meter kom ik uit zijn wiel en zonder al teveel moeite blijf ik hem voor. Waar gaat het over.....
Vooraan lijkt Frenk soeverijn op de winst af te stevenen maar naar verluidt houdt hij te vroeg de benen stil en kan Charl aan de andere zijde van de weg weer een overwinning aan zijn palmares toevoegen. Frenk wordt 2e gevolgd door Jan Kees op 3.

Zelf rijdt ik nog een aantal leden die laten lopen voorbij en wordt achtste.

Nog 2 korte ritjes en het seizoen 2014 is voorbij.

Reinier Goosens