You are hereDen Inkel

Den Inkel


By dommeled - Posted on 03 March 2014

Datum # Leden Route Afstand Chauffeur Ritkapitein
05 Oct 33 leden Den Inkel 88 KM erwinhom Reinier Goosens
WeekendNr Weer Temp Windrichting Windkracht
1440 Half bewolkt 15 C N 3

MODDERZOOI IN FINALE OSSENDRECHT!!

Nadat we net als vorige week het schema overhoop moesten halen omdat men overal en nergens aan de weg aan het werken is, werd de finale vandaag ernstig verstoord door een boer die tijdens het oogsten een dikke laag drab op de weg achterliet! Een valpartij van Albert was het gevolg helaas. Gelukkig ging het allemaal toen we al stapvoets reden en had Albert buiten een ernstig modderpak gelukkig niets eraan over gehouden!

Wanneer ik deze ochtend wakker wordt is het droog! Een blik op buienradar leert me dat het dat ook zal blijven. (waarschijnlijk...) En dat valt me nog 100% mee na de stortbuien van gisterenavond en afgelopen nacht! Hier op de plaat zijn de wegen zelfs helemaal opgedroogd. Wel liggen er her en der veel bladeren en andere boomtroep, blijkbaar heeft het dus ook stevig gewaaid.

Precies 1 minuut na negenen kom ik op de Boulevard aan. Men maakt net aanstalten om weg te rijden en ik sluit netjes achteraan aan. Ritkapitein vandaag is Reinier (waarvoor hartelijk dank!) en hij zal ons deze alternatieve rit leiden. Die heb ik gisteren nog snel in elkaar zitten draaien gezien de ongein in de eerste alinea beschreven. De finale is voor de tweede opeenvolgende week bij Ossendrecht, verder komen we voornamelijk op bekend terrein, zei het soms gereden in de omgekeerde richting.

We zijn met 29 man, inclusief twee gastleden. Erwin bestuurt de bus en nabij de rotonde Vogelenzang sluit ook Cor nog aan. Dus 28 clubleden die vandaag een streepje erbij krijgen voor de stand om het clubkampioenschap. Maar ook de leden die gisteren in Limburg hebben gereden krijgen dat streepje! (Arjan, Lars, Jan Haverhoek en René Punt. Michel was op beide dagen present!) Er staat niet al te veel wind uit noordelijke richting waardoor de passage van de Oesterdam ook vrij soepel verloopt. Er wordt sowieso netjes en beheerst gereden vandaag!

Richting Waarde meld ik me even aan kop bij Reinier om de kleine finesses van het stuk route hier aan te wijzen. En zo rijden we ontspannen door natuurgebied Den Inkel nabij Kruiningen. Voor hen die wel eens koersen rijden of bezoeken van de TMZ een bekend gebied. Vanaf nu koersen we oostwaarts. Nog steeds zien we regelmatig een flets zonnetje dat ons al de hele ochtend vergezeld. Al met al een prima ochtend dus voor wat ontspanning door inspanning op de fiets!

De finale start op het bekende plekje en 12 man kiest voor de snelle groep. De bus blijft netjes achter ons. Hij zal even werk hebben omdat Frank Ros in de B-finale lek reed, net als al eerder in de rit. Verder is het een ernstig tamme boel bij die zogenaamde snelle mannen. Waar op woensdagavond altijd minsten 39 km/uur gereden wordt komt het de eerste kilometers niet boven de 35 uit. En dat komt dan ook nog eens voornamelijk door de gastrenner die op kop rijdt! De meest actieve renner is vandaag beslist Huub. Hij probeert het tenminste en dat heeft na een kilometertje of vijf succes als hij samen met zijn schoonpa Reinier samen een mooie voorsprong mag gaan opbouwen.

De kleppers zien het aan en houden de benen stil! Ikzelf had na mijn actieve finale een week eerder besloten me gedeisd te houden. Dat kost me erg veel moeite omdat ik het gat groter en groter zie worden. Bij het oprijden van de Batsebrug ben ik het beu en spring weg het grote gat in. Ik ga op 75% aan om eerst maar eens af te wachten wat er gebeurt. Eenmaal bovenop de brug kijk ik om en zie ik Robbert achter me aan rijen met vlak daarachter de rest van de groep. Ik besluit om deze poging af te blazen en wacht af wat er gaat komen.

Na wat getreuzel is het Roy die serieus de gashendel overhaalt. Hij heeft blijkbaar dezelfde tactiek als ik in gedachte en stopt wanneer de groep aansluit. Toch is het Roy ie daarna weer aangaat. Het gat met de twee koplopers slinkt zienderogen en de aansluiting is zo goed als een feit wanneer we opeens een hele groep motorrijders en andere fietsers stil zien staan in een grote modderpoel opeen plek waar gisteren nog een verharde weg lag? Wanneer achter ons Albert onderuit schuift is de finale opeens over. Jammer voor de mooie inspanning van Huub en Reinier. Jammer voor de achtervolgende inspanningen van Roy en mijzelf. Maar veiligheid gaat boven alles!

Ik ben geruime tijd bezig om de modder tussen mijn remmen weg te poetsen en mijn fiets weer berijdbaar te maken. We verzamelen boven op de brug over de A4. We missen dan nog een paar leden waaronder Richard. Deze zijn al doorgereden waarbij onze oude vos hoopt/denkt/fantaseert dat het hem de zege zal opleveren? Leuk geprobeerd!!

Gezamenlijk rijden we weer terug naar Bergen. Dit keer wel netjes zoals het hoort zonder gehandicapten af te snijden en extra lusjes over de Rijzendeweg. Het kost me erg veel moeite om sommige leden hun enthousiasme te temperen. Maar het vastpakken van truitjes blijkt een redelijk zeker manier te zijn! En zo komen we na 88 kilometer weer terug bij Fitness Palace voor de koffie en thee en sterke verhalen. Nog drie ritten te gaan....

Daan
Reinier heeft toch ook foto's gemaakt? Jazeker!En ook nog een paar foto's van Limburgs Aller Aller Mooiste Hier!