You are hereLange tijdrit

Lange tijdrit


By dommeled - Posted on 03 March 2014

Datum # Leden Route Afstand Chauffeur Ritkapitein
14 Sep 20 leden Lange tijdrit 88 KM JanHaver dommeled
WeekendNr Weer Temp Windrichting Windkracht
1437 Zwaar bewolkt 16 C NO 4

WACHTEN OP DE ZON LANGS HET KANAAL!

Deze ochtend is het helaas net als de voorgaande ochtenden: nevel en veel wolken blokkeren uitzicht op de zon. Die zal er later in de ochtend al een beetje bijkomen en 's middags uitbundig schijnen. Maar voor nu is het dus een beetje flets terwijl de noordoosten wind wat fris aanvoelt, stevig blazend over het voornamelijk open parcours!

'Slechts' 18 leden in eerste instantie aan de start vormen een magere opkomst. Vlak voor we definitief van start gaan komt echter René Punt ook nog aangefietst en zonder problemen wordt ook hij in de computer op de startlijst geplaatst door mijn zwager Arthur Musters die zoals gebruikelijk al vele jaren de tijdwaarneming doet! Hartelijk dank Arthur!!

Jan Haverhoek bestuurt vandaag de bus en al ook Arthur helpen. de startlijst wordt bepaald en omdat we met 19 startende leden zijn zullen we om de minuut starten terwijl de top 4 om de twee minuten losgelaten zullen worden. Die top vier stond eigenlijk bij voorbaat al wel vast. Johan en Rob gaan uitmaken wie één of twee wordt, Roy en Robbert zullen drie en vier worden schat ik vooraf in. Op Roy na starten zij op tijdritfietsen en dat levert echt het nodige voordeel op. Misschien dat we voor volgend jaar toch maar een aparte klasse voor hen moeten maken?

Het is niet zo dat de rest voor spek en bonen mee doet, integendeel. Iedereen kan zijn eigen doelstellingen zetten door bv een PR te rijden of om specifieke personen voor te blijven. Tijdrijden doe je nu eenmaal voor jezelf.

Als Eerste mag Jan Hermes op pad. Elke minuut volgt een volgend lid tot iedereen op pad is. De start is eerst een stuk wind tegen. Direct is het buffelen geblazen en weet je direct hoe hard ze waait. En dat valt voor velen best wel tegen. Daarna is het het eerste klimmetje de noordelijke brug over. Wel met wind mee! Daarna twee scherpe bochten om vervolgens langs het kanaal de wind schuin in de poepert te hebben. Hier kan dus stevig vaart gemaakt worden.

Aan het einde van het kanaal buigen we rechtsaf en krijgen we de wind weer tegen alhoewel hier de hoge bomen rechts van ons nog voor wat luwte zorgen. Maar eenmaal rechtsaf op weg naar de zuidelijke brug valt het voor bijna iedereen zwaar tegen! Voor de meesten lukt het het eerste rondje nog wel om een klein beetje snelheid te houden. Maar de klim in de tweede ronde is een hels karwei. Als je hier dan boven de 32 kon blijven rijden was je spekkoper!!

Het laatste stuk door de polder terug naar de start en finish was weer grotendeels windje tegen. Velen zagen de snelheid hier meer en meer teruglopen. Daarna linksaf buigen en nog een klein stukje de wind in de rug en dan op weg naar de lijn.

Twee rondjes buffelen dus. De tijden blijven over de gehele lijn wat achter bij vorig jaar. De winnaar van dit jaar wordt Rob die Johan meer dan 40 seconde achter zich laat. Roy is derde voor Robbert. Jan Henning complementeert de top vijf dor Daan een seconde voor te blijven.

Met zijn allen rijden we 35,7 km/u gemiddeld! Een mooi resultaat ondanks de wind. De winnaar Rob rijdt een gemiddelde van 41 km/u. Dat is ietsjes minder dan vorig jaar maar toch nog altijd iets waar we als toerclub trots op mogen zijn!

Voor de uitslag klik uitslag