You are hereJavadorit

Javadorit


By dommeled - Posted on 03 March 2014

Datum # Leden Route Afstand Chauffeur Ritkapitein
07 Sep 23 leden JaVaDorit 2014 80 KM RichardS Reinier Goosens
WeekendNr Weer Temp Windrichting Windkracht
1436 Licht bewolkt 19 C NW 2

JAVANO....
In 2014 wordt voor de 29e maal de JaVaDorit georganiseerd. Naar inschatting is 't de 24e deelname van respectievelijk TC t Hoefke/TC de Markies. Nadat we in 2013 op een haar na de overwinning misten zijn we er nu op gebrand met de eerste prijs uit Essen te vertrekken.

Om 7:00 rijden we vanaf de olympialaan naar Essen. We rijden het tempo wat we ook tijdens de rit zullen rijden maar al snel is er een dringend verzoek t rustiger aan te doen. ..
We rijden weer 32 km/uur gemiddeld. De start/finishlokatie is voor het eerst middenin Essen in het parochiefeesthuis naast het zwembad aan de kerkstraat.
Om 7:49 schieten we in gang voor de in totaal 80,2 km. De tocht lijkt de tegengestelde route Hoeven die we een week eerder reden. Maar ook: goed weer, weinig wind en ook droog. Af en toe wat nevel.
Kopwerk wordt vooral lang maar ook goed uitgevoerd door Rene en Lars. De laatste 15 km laat Lars zich aflossen door Jochem. Rene mag in elk geval zeggen dat hij 80,2 km kopwerk heeft gedaan. Zoals afgesproken stuur ik op basis van de actuele gemiddelde snelheid de koprijders aan.
De eerste controle lijken we wat te snel, de 2e controle blijft erg lang uit maar blijkt er later wel geweest te zijn maar dan buiten de route....klein probleempje voor de organisatie. Wel rijden we bij de 2e en 3e controle volgens mijn fietscomputer exact 32/uur!
Een andere lokatie, een andere organisatie, t duurt allemaal ff wat langer. Maar na de tombola die zoals gebruikelijk niets voor onze clubleden opleverde komt dan eindelijk de uitslag. Voor t eerst digitaal!

De presentatie van de uitslag gaat voor het eerst ook wel meteen razendsnel en even snel wordt duidelijk dat TC de Markies in 2014 weer in de onderste regionen van de einduitslag is terechtgekomen: 16 plaats, ene laatste!
Jammer. Bij mij blijven hier zeker vragen over. Voorbereiding is nagenoeg het zelfde als in 2013, meerdere malen geeikt met een Garmin maar nu toch duidelijk veel te snel gereden. Conclusie is in elk geval dat ik op zoek ga naar een scharrelschapenscheerder. Het zij zo. De voorzitter heeft dit

inmiddels al wereldkundig gemaakt en zal ik dit mits aan de voorwaarden wordt voldaan ondergaan. Natuurlijk is het te doen gebruikelijk dat je als verantwoordelijke bij een deceptie als deze je zetel ter beschikking stelt. Niet van harte, maar het kan niet anders dan dat als anderen hier met nieuwe frisse ideeen wel een topnotering uit kunnen slepen dan ben ik de laatste die dat zal blokkeren. En zo niet, dan kan ik de prestatie van dit jaar in 2015 alleen maar verbeteren niet waar? Bij deze dan ook alvast een punt voor de agenda van de ALV!
Toch kijken we, ik zeker ook, met plezier terug op deze dag, ondanks de missertjes in de organisatie en het toch wel grote verschil in gereden snelheid. Maar wel gewoon boterhammen en in een nieuwe entourage toch de typisch vlaamse (wieler)sfeer. Volgend jaar komen we terug! Een kleine bijkomstigheid is ook nog dat het is gelukt een clubfoto te maken. Wel met minder dan de helft van het aantal leden maar het is er een!
Verder wil ik nog opmerken dat Wouter en Peter inmiddels al zeer fanatiek bezig zijn met de publiciteit rondom onze ATB-tocht op zondag 16 november aanstaande! Opmerkelijk was het device wat hiervoor door Wouter werd gebruikt. Een soort digitaal kladbok waarin je je notities meteen online kunt delen door die gewoon met een digibalpen te noteren. Wellicht is dit het nieuwe Apple-Device wat binnenkort wordt gepresenteerd?

Er zijn toch ook foto's gemaakt? Jazeker! Hier!
En een filmpje!

Met sportieve groeten,

Reinier Goosens