You are hereHoeven

Hoeven


By dommeled - Posted on 03 March 2014

Datum # Leden Route Afstand Chauffeur Ritkapitein
31 Aug 33 leden Hoeven 91 KM JoopGroe dommeled
WeekendNr Weer Temp Windrichting Windkracht
1435 Half bewolkt 18 C W 4

Doortrappen naar Hoeven

Met in de afgelopen 2weken slechts 1 rit op de teller kijk ik deze ochtend uit naar de fraaie rit naar Hoeven. En prompt, complottheorie schieten door mijn hoofd, om half negen valt de regen er met bakken uit. Een blik op de radar leert me dat de korte maar heftige buien van noordwest naar zuidoost trekken en wij zullen juist van zuidwest naar noordoost rijden. En inderdaad, als ik met Huub naar de plaat fiets worden we nog slechts nat van de straten!

Gelukkig zijn er een heleboel leden die ook kiezen te gaan fietsen. Rene blijkt vandaag niet aanwezig dus neemt Daan vandaag de rol van ritkapitein. Via een iets andere uitrijroute, niet via de "Hel van Moerstraten" maar via de Heide en de Bergsebaan rijden we richting Wouw. Wat betreft uitrijroutes, de uitrijroute Vrederust eindigt daar ook en daarna volg je vanaf de Moerstraatsebaan gewoon de route zoals die per rit is vastgelegd en te raadplegen via RouteYou. Toch...?

Met name Bas is weer veelvuldig op kop te zien en het tempo is voor iedereen te volgen. In Oud Gastel raakt Joop als chauffeur van de dag, volledig in wielertenu en fiets bij in de bus, ons even kwijt. Net dan gaat mijn achterwiel/derailleur kuren vertonen die ik nog nooit heb gehad maar inmiddels hebben enkele deskundigen me dit al uitgelegd. Benen stilhouden heeft een rammelende en springende ketting tot gevolg omdat het wiel niet meer "freewheelt".... Effe na laten kijken en vooral repareren deze week, gelukkig gebeurt dit niet tijdens de JaVaDorit.....

In Standaardbuiten wachten we Joop op en met een ander achterwiel kan ik de rit vervolgen. We rijden over de Goudbloemse dijk met aan de linkerhand de Mark. Ik bedoel dan de rivier en niet de Kok want die rijdt veelal juist rechts in de wind. Richting Hoeven gaat de wind opzij waaien en zou waaiervorming, steeds populairder ook bij de Elite, kunnen optreden. We passen de route i.v.m. Vervuiling een beetje aan en rijden via Breda Airport richting Roosendaal en Nispen.

De wind waait redelijk hard op kop en dat beloofd een harde finale. Ik kies voor de B. Daar wordt alleen maar afgesprint..... Bij de A steekt Roy er duidelijk een beetje bovenuit, met iets van 10 lengtes voorsprong gaat hij als eerste over de streep terwijl hij ook onderweg de inspanningen niet uit de weg was gegaan. Al filmend bij de streep meende ik eerst i.p.v. Roy Huub te herkennen maar de wens zal wel de schoonvader van de gedachte zijn geweest. Huub was in het eerste deel nog wel even met Rob voorop geweest maar uiteindelijk bleven alleen de sterksten (of slimsten?) vooraan over.
Bij de B veel sleurwerk van Sjel. Verder vooraan werk van Albert, Corrie, Arjen en mezelf. Op 400 meter besluit ik zelf danwel de sprint aan te trekken danwel indien niemand meegaat zelf alles uit de kast te rijden. Al gauw meldt o.a. Sjel zich met een versnelling naast me en eerlijk = eerlijk, hij is de verdiende winnaar en echt in A- conditie. Laat El Toro gewaarschuwd zijn!

Reinier Goosens