You are hereGawege

Gawege


By dommeled - Posted on 03 March 2014

Datum # Leden Route Afstand Chauffeur Ritkapitein
24 Aug 35 leden Gawege 84 KM JohnBoer JochemNi
WeekendNr Weer Temp Windrichting Windkracht
1434 Half bewolkt 17 C W 3

Het is al behoorlijk druk als ik aankom op de Plaat. Normaal staan alle renners door elkaar heen maar vandaag staat iedereen netjes in een kringetje. Het lijkt wel een soort koffieklets. Reinier is chauffeur van de dag en is van plan foto's voor, tijdens en na de rit te maken. Naast een grote opkomst Markiesrenners is onze regelmatige gastrenner en oud lid Dennis Franken van de partij. Ook is er de comeback van Arjan die na één keer trainen sinds zijn valpartij van eind juni er weer bij is.

Als het 9 uur is geweest spoort Bas mij aan om te vertrekken. Nou wil ik ook wel gaan fietsen maar heb eigenlijk niet echt trek, na mijn koers van gisteravond (Huijbergs kampioenschap), om veel kop te doen. Het loopt echter anders want Bas en ik rijden via Boerke Bogers en Mattemburgh richting Oude Zeeuwse weg. Wij proberen het tempo comfortabel te houden, zo rond de 31.
Als ik overweeg om bij Rilland van kop af te gaan heb ik lek. Gelukkig is de bus er en snel wissel ik van wiel ondersteund door chauffeur John Boer. Wat blijkt, Reinier zijn vader is onwel geworden en is naar hem toe vertrokken. Hopelijk dat alles goed gaat met hem. John neemt vrijwillig de chaufeursbeurt over van Reinier en dit verdiend een dik compliment!

Bij Rilland slaan wij linksaf over het viaduct richting Rilland terwijl volgens velen wij de route richting Krabbendijke moeten volgen.
Voorzitter René is zo verantwoordelijk om het peloton even op de bus te laten wachten en die is er weer snel bij. Via bekende polderwegen rijden wij langs Gawege en zitten vlot op de Oude Zeeuwse weg maar nu tegenover gesteld. Bij Rilland fietsen wij richting Scheldedijk.
Intussen wordt al het kopwerk verzorgd door Jochem en Bas in een voor iedereen goed te behappen tempo. Via de Ossendrechtse polder gaat het richting Huijbergen waar John van Broekhoven zichzelf wederom een goede dag bezorgd door als eerste het toegangsbord te passeren, dit keer zonder enige vorm van concurrentie.
Omdat het in Huijbergen braderie is passeren wij de dorpskom via de Wilhelmietenstraat.
Volgens mij zij wij sinds tijden niet zo rustig door Huijbergen richting finale gereden want Jochem bewaakt het tempo als wegkapitein strak.
Als snel zijn wij bij de splitsing waar de A en B groep apart gaan.

Bij de A een groot peloton waar Sjel zich op kop zet met een tempo van rond de 42 en iedereen vindt dit prima. Er gebeurt niets totdat Johan de eerste demarrage plaatst en is hij samen met Perry, Joop, Jan en Robbert even los maar met een vaartje van ruim in de 50 sluit de rest voor de camping aan. Wederom gebeurt er tot op de Westelaar niet veel totdat Rob Naaijkens alleen weg rijdt. De poging van Rob verdiend respect maar bij de rest gebeurt er weinig. Het is wederom Sjel dit het peloton aanvoert en niemand die trek heeft om het over te nemen. Het gat wordt niet echt groot en blijft overbrugbaar maar zonder georganiseerde jacht is Rob sterk genoeg om solo de finish te bereiken. De sprint van het peloton wordt gewonnen door Johan voor René die weer op niveau aan het komen is. Na een enerverende finale van vorige week nu een totaal andere finale.
Na het passeren van de streep krijgen wij nog een flinke bui over ons heen dus dat betekent weer fiets poetsen zoals de laatste weken al vaak het geval is geweest.
Het is weer gezellig bij de fitness alwaar ook de andere René’s (Punt en Koole) van de partij zijn. Met beide heren gaat het prima en René Punt hoopt weer spoedig mee te fietsen met ons.

Lars