You are hereTholen-Oesterdam

Tholen-Oesterdam


By dommeled - Posted on 03 March 2014

Datum # Leden Route Afstand Chauffeur Ritkapitein
17 Aug 25 leden Tholen - Oesterdam 86 KM WouterWe JochemNi
WeekendNr Weer Temp Windrichting Windkracht
1433 Zwaar bewolkt 17 C ZW 5

EEN WINDERIGE ZONDAG IN AUGUSTUS

Het regent niet als ik vanochtend naar buiten kijk. Veel wind en veel bewolking maar de buienradar geeft tot zeker 12 uur droog weer. Op weg naar Bergen op Zoom heb ik wind mee en zo ben ik snel op de Plaat. Toch een redelijke opkomst zeker gezien de vakantietijd.

Jochem en Renzo nemen de eerste kopbeurt voor hun rekening. Richting Tholen los ik Renzo op kop af waarna later Bas het weer overneemt. De wind staat schuin op kop op de Oesterdam dus er worden direct waaiers geformeerd. Rob Naaijkens voert een stevig tempo op kop van de eerste waaier. Het is, zeker als je even verkeerd in de wind zit, hard werken. Na een waarschuwing van onze chauffeur van de dag, Wouter, wachten wij even op Bas die de rol heeft moeten lossen. Kees neemt de kop over en het tempo wordt scherp bewaakt door Daan. Subtiele opmerkingen zoals: “doe je mee aan de ladies toer Kees, trek snel een Pedaleurs tenue aan of Kees je remmen lopen aan” stimuleren Kees om toch iets harder te rijden maar het tempo blijft terecht laag zodat iedereen goed mee kan. Richting Rilland komt de rust terug in het peleton. Na Gawege draaien wij richting Scheldedijk en met wind mee dan wel schuin achter rijden wij in een vlot tempo richting Ossendrecht. John van Broekhoven behaalt de mooiste bordjes overwinning uit zijn lange carriere want hij wint het sprintje in Huijbergen.
Op de Schouwenbaan wind in de rug alwaar de splitsing A & B plaatsvindt.
Bij de A is het JanKees die start op kop. Even rijdt hij los maar al snel wordt er gecounterd door Perry met de andere renners in zijn wiel. Op de Mariabaan krijgen wij de wind schuin van voren. Ik besluit ver voorin te gaan zitten om niet achteraan op de kant te komen. Met vijven (Perry, JanKees, Charl, Robbert en ik) draaien wij kort en snel en het tempo blijft hoog.
Op het einde van de Mariabaan moeten de eersten de rol lossen. Op het fietspad een flinke snok van JanKees waarna hij afslaat richting Roosendaal. Op de Westelaarstraat een ongunstige wind. Een aantal demarrages slagen niet maar uiteindelijk rijden Jan en Perry voor de groep uit en steken Rob, Charl en Daan over naar de voorste twee. Bij ons in het groepje wordt de achtervolging geleid door Robbert en Jochem. Naar een paar vluchtpogingen van Jan is zijn laatste demarrage succesvol want Perry denkt dat Daan het gaat dichtrijden maar die heeft de kop intussen los gelaten. Jan behaald zijn tweede overwinning voor de nog aanstormende Charl. Rob wordt derde voor Perry.
De rest van het veld ligt helemaal uiteen. Ik kom samen met Robbert op enige afstand achter Daan binnen en achter ons Ludo en Jochem. Na deze twee Reiner, Rob Franken en Richard.
Mij is niet bekend wie er bij de B heeft gewonnen.
Het waren weer selectieve omstandigheden wat tot leuke finales leidt blijkt maar weer.
Voldoende stof voor evaluatie tijdens de koffie die weer prima smaakt. Gelukkig is iedereen ruimschoots voor de regen weer thuis.

Lars

NB: Bij de B werd het tempo bepaald door Albert. Hij ging ook als eerste over de streep....