You are hereOud-Nieuw Vossemeer

Oud-Nieuw Vossemeer


By dommeled - Posted on 03 March 2014

Datum # Leden Route Afstand Chauffeur Ritkapitein
10 Aug 24 leden Oud en Nieuw Vossemeer 80 KM RenzoLev ReneDong
WeekendNr Weer Temp Windrichting Windkracht
1432 Half bewolkt 21 C Z 4

Een korte rit met een kort verslag. De weersomstandigheden zijn nagenoeg perfect voor een mooie rit over het prachtige eiland Tholen. De chauffeursbeurt wordt vandaag door de bestuursleden van dienst prima ingevuld nu de voor vandaag ingepland Adri de Roon enkele weken geleden afscheid nam van TC de Markies. Renzo bestuurt de bus, Rene gaatde "weg wijzen" op de fiets.

Vele kilometers worden vandaag op kop gereden door Rene van Dongen en Ludo Vriens. Vanaf de Oesterdam/Speelmansplaten neem ik zelf positie op de eerste rijen, dit mede om op de juiste momenten linksaf of rechtsaf te gaan.
We rijden vandaag het eiland in noordwestelijke richting over waarbij we toch net weer eens wat andere wegen/dijkjes passeren dan te doen gebruikelijk. Ook passeren we de "Vrouwendijk". Dit "vrouwendiekje" is zo genoemd omdat het ooit is aangelegd door vrouwen. Hun echtgenotes hadden wat anders te doen en dat was geen rondje fietsen waarschijnlijk.
Het is de rit "Oud Vossemeer", voor mij mede bekend terrein vanwege de vele familieleden die ik daar ooit had. Daarom weet ik ook dat een doodlopende straat helemaal geen doodlopende straat is! We rijden een lus rond Oud Vossemeer en nabij het buurtschapje "Botshoofd"(Pesòòt)corrigeer ik nog een keer de koprijders om de juiste route te nemen en niet meteen naar de Thoolse brug te rijden. We moeten immers naar de brug tussen de beide Vossemeren om bij Nieuw Vossemeer in A en B te splitsen. Op de brug schiet m'n ketting zomaar op het binnenblad en heb daardoor bijna een geschrokken en hijgende Bas in m'n nek... Sjel en Rob (Peters) geven aan dat ze vandaag mijn keuze (A of B?) zullen volgen. Dat wordt dus A. Niet dat mijn conditie na alle beslommeringen van de afgelopen tijd alweer echt goed is maar ik voel de krachten toch wel toenemen. Daarbij is augustus = hooimaand, ook niet in mijn voordeel.
Bij de A zet Sjel zich net als bij de B meteen op kop en onderhoud eenzelfde tempo, toch ook wel goed om in eerste instantie versnellingen van anderen tegen te gaan. Dat gebeurd pas nadat we Heensche Molen ruim gepasseerd zijn maar dan vliegt de snelheid meteen onder aanvoering van Rob N, Jan Henning en Perry fors omhoog. Het lukt me nog redelijk goed om te volgen maar meteen na het keerpunt is er opnieuw de verwachte versnelling van Rob N. Ik zit jammer genoeg te ver van achteren en voor ik het weet lig ik eraf. Jammer, temeer omdat Sjel en Rob makkelijk meespringen!
Van het verloop daarna kan ik nog weinig, zeg maar niets, waarnemen. Er wordt hard gewerkt door Jan Henning en uiteindelijk is er vandaag de eerste A-overwinning voor Jochem! Met Perry is hij vlak voor de meet weggesprongen, achter hen wordt Joop derde.
Rene rijdt jammer genoeg nog lek op de Glymesweg, doet zelfs in de bus nog een poging om eerder dan ik over de streep te rijden maar laat zich onder mijn donkere blikken schielijk terugzakken....
Vervolgens is er nog even een bescheiden snelheidstraining op de Nieuwe Beijmoerseweg waarvoor dank....

Reinier Goosens

Foto's hier