You are hereStandaardbuiten

Standaardbuiten


By dommeled - Posted on 03 March 2014

Datum # Leden Route Afstand Chauffeur Ritkapitein
03 Aug 26 leden Standdaarbuiten 89 KM jackever JanHerme
WeekendNr Weer Temp Windrichting Windkracht
1431 Zonnig 21 C ZW 3

STANDAARDBUITEN EN ZOMERRECES

We zitten nu midden in de zomervakantie en dat is te merken aan de opkomst. 'Slechts' 26 leden terwijl het het mooiste weer van de (wieler-)wereld is: weinig wind, volop zon en onder in de 20 graden! Maar ook een rouleur moet af en toe pas op de plaats maken en rust nemen, zelfs bij de Markies!

Jan Hermes was vandaag ritkapitein en loodste ons foutloos door bekend terrein. Ook was het tempo grotendeels van de rit netjes en zeer beheerst. Pas op het laatst wanneer een enkele Saxo Bank rijder voor ons pelotonnetje uit blijft rijden gaat het tempo omhoog en wordt deze enkeling weer ingerekend. Maar al met al dus een hele plezierige rit. Ik heb me vandaag dan ook me veel medeleden onderhouden over van alles en nog wat. Tc de Markies op zijn best wat mij betreft!!

Al met al is er dus niet zo heel veel te melden. Omdat ik na drie weken ritkapitein vandaag me lekker achter in de groep had genesteld heb ik niet zo heel veel meegekregen van wat er zich vooraan afspeelde. Bas is zo lang dat ik ook vanuit mijn positie kon zien dat hij veelvuldig op kop zat samen met de al even opvallende ritkapitein Jan in zijn kampioenshirt. Michel merkte nog terecht op dat je als kapitein niet perse op kop hoeft te rijden....

In een mooi tempo reden we via Vredenrust richting Moerstraten. Op de Zandstraat zagen we clublid Roy in clubtenue de hond uitlaten?? Iets eerder opstaan Roy? In ieder geval hebben we hem niet meer gezien vandaag. En net buiten Bergen sloot Rob Franken met een vriend in Rinox-tenue aan. Er sloten sowieso regelmatig leden van buiten bij ons pelotonnetje aan. Voor Moerstraten sloegen we rechts af richting Wouw en daarna naar Roosendaal. Het is nu nog vrij rustig in deze hoek. Later op de ochtend zou het drukker en drukker worden met andere genieters van deze mooie ochtend. Maar ook was er blijkbaar een toertocht van Oldtimers bezig want we zagen met grote regelmaat oude en schitterende vehicles passeren!

Na Nispen begon de finale. Of eigenlijk, daar zou ze moeten beginnen! Maar vandaag is iedereen wat loom door het mooie weer of ziet niemand het nut in van een vroege aanval. Het resultaat is in ieder geval dat we wel erg gezapig richting de camping bij Wouwse Plantage rijden. Achteraf maar goed ook want de oldtimers zijn hier rijkelijk aanwezig en ook divers ander verkeer maakt het rijen van een harde finale praktisch onmogelijk. Alleen Johan heeft het even serieus geprobeerd maar ondanks at nog twee leden mee sprongen kregen zij nooit echt de ruimte.

Pas na de Pin krijgen we wat ruimte. Maar daar wordt weinig mee gedaan. Er zijn wel wat speldenprikjes door diverse leden maar ook nu zit ik te ver naar achteren om te kunnen zien wie actief zijn en wie plakken. Dus de groep blijft min of meer compact en als er al individuen worden gelost dan kunnen die altijd weer aansluiten als het weer onherroepelijk stil viel! Een massasprint ka dus niet uitblijven. Ik twijfel nog even om iets te proberen maar kan me deze keer, zoals de oude vos Richard met al zo vaak had verteld, inhouden. Achter de Tol rijd ik makkelijk naar voren en zie aan Robbert dat hij wat van plan is. Op 800 meter is het dan zover en nu is het een kwestie van steeds het juiste wiel zien te kiezen. Maar Robbert zet goed door en lost de in het wiel zittende Joop. Voor mij een teken om wat op te schuiven. Op 500 meter geeft Robbert er de brui aan en neem ik het stokje van hem over. De benen voelen goed en ik kan door blijven trekken. Onder mijn arm door zie ik dat er geen kapers in mijn wiel zitten en ga ik erin geloven. Op 100 meter kijk ik langs rechts naar achteren en zie niemand in de buurt. Ik houd de beentjes nu stil en wil mijn arm omhoog steken als ik opeens links van me een akelig gezoef hoor. Charl, die andere sluwe vos, komt me met hoge snelheid net voorbij en drukt zijn voorwiel net iets eerder over de meet.

Eventjes baal ik. Een oude wet zegt me dat je pas na de finish moet kijken. Weer wat geleerd dus en hopelijk komt mijn kans nog een keer wat verderop dit seizoen.... Johan pakt achter ons de derde plek en daarna rijden we rustig terug naar Fitness Palace. Onder het genot van koffie en thee kletsen we nog wat na en constateren dat het weer een prima clubrit was!

Daan.