You are hereSprundel

Sprundel


By dommeled - Posted on 03 March 2014

Datum # Leden Route Afstand Chauffeur Ritkapitein
13 Jul 13 leden Lange Schouw 56 KM JanHerme RenzoLev
WeekendNr Weer Temp Windrichting Windkracht
1428 Regen 19 C Z 2

Het is vroeg in de ochtend, om een uurtje of 7 en tijdens het uitlaten van de hond lijkt het een lekkere fietsochtend te worden. Ik denk nog: er lijkt geen vuiltje aan de lucht?
Om kwart voor negen fiets ik samen met Huub naar de Boulevard en onderweg voel ik al de eerste spetters uit de lucht vallen die vanuit het westen een (donker) grijzer is dan een paar uur daarvoor... Eenmaal bij de schelp kunnen we meteen gebruikmaken van de opgestelde kraampjes. Ja! Het is weer braderie ofzo op de plaat. Meestal is dat tegelijkertijd goed voor een weerswaarschuwing en ook vandaag blijkt dat de voorspelling op radar en andere metereologische apps goed uitvalt: er vallen de nodige centimeters water uit de lucht.
Toch staan er rond de 20 clubleden te wachten. Waarop? Om met z'n allen in de bus van Jan Hermes te gaan schuilen? Vooral wachten we tevergeefs op het snel overtrekken van deze natte ellende. Gelukkig is de temperatuur wel aangenaam en zelf hoop ik dan ook ma een week zonder fietsen toch een ritje te kunnen maken vandaag.
Daan regelt dat er vandaag toch een volgbus achter ons aan kan rijden. Was dat nou niet de verantwoordelijkheid van degene die daarvoor is aangewezen? In elk geval rijdt Jan Hermes zelf vandaag achter ons aan.

Het is al kwart over negen geweest als we ons in beweging zetten. Het regent even iets minder hard. Een tiental leden is inmiddels toch naar huis vertrokken, met 12 overgebleven diehards gaan we toch op weg richting Schijf. Niet naar Sprundel, overigens een rit Schijf-extended....
Nabij de Kraaijenberg zijn de wegen ineens kurkdroog en dat blijft zo totdat we de Balsedreef opdraaien.
Bijzonder vandaag is de terugkeer van Frank Ross! Lars heeft het terecht al vermeld, hij is het die vandaag de "p-p-p-positoos" verdiend! We rijden deze rit toch met een snelheid boven het gebruikelijke gemiddelde maar Frank geeft geen krimp. Duidelijk is dat hij succesvolt revalideert en vanaf deze plaats kan ik hem alleen maar meer succes toewensen om op het oude conditionele nivo, misschien wel beter(?), te komen! Wat verderop in de rit is dit wel de reden voor mij om af en toe tot snelheidsreductie te manen.
Tijdens de rit lijkt het af en toe droog te worden maar uiteindelijk melden we ons tot op de draad doorweekt weer bij Fitness Palace!
Nog met slechts een mannetje of 8 is er voor bijna iedereen een kan koffie of thee. Met dank ook voor de hartelijke ontvangst ook weer vandaag, ondanks de bende die we achterlieten.....
Wat betreft de rit nog dit: geen echte finale, wel Frenk die kilometers op kop sleurde waarna Frank Tack als eerste van de groep de finishlijn passeerde voor Daan en ondergetekende. Onderweg geen ongelukken al zag ik wel eenpaar keer een wegslippend achterwiel.
Zij die naar huis reden kunnen terecht spijt hebben, regen of geen regen, IK heb er van genoten!

Foto's van deze regenachtige rit hier

Reinier Goosens